Лидл 134 - В очакване на Коледа

  • 112 155
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Мнения: X
Да  си покажа майсторството. Може и да не е , като вашето, но за мен е успех. Че и вкусни станаха. Смених браузера на телефона, както ме посъветваха и се получи лентата, та докато не е изчезнала да се изфукам, ама чинийката ми е малка, не са толкова големи парчетата да се знае. Майстор съм  newsm44

# 1 831
  • Мнения: 31 744
Фанфанито, браво! А сместа отгоре как ръсна? Blush И мен ме чакат едни такива...
Масажиращата седалка колко струваше, че по двете брошури излизаше с 10 лв разлика?
ШампанскУ ще се взима значи, за резерв...
В нашия Лидъл така оглозгано беше, народът ще яде...Няма бри, няма синьо сирене, няма почти никакво месо- шкембе бол! Joy

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 00:43 от dolce miele

# 1 832
  • Мнения: 1 920
Фанфанито, браво! А сместа отгоре как ръсна? Blush И мен ме чакат едни такива...
Масажиращата седалка колко струваше, че по двете брошури излизаше с 10 лв разлика?
ШампанскУ ще се взима значи, за резерв...
В нашия Лидъл така оглозгано беше, народът ще яде...Няма бри, няма синьо сирене, няма почти никакво месо- шкембе бол! Joy
По-ниската цена беше вярната. Мисля, че 90 лв.беше, но купувахме много неща и не помня точно.

# 1 833
  • Мнения: X
Долче, много лесно става, както е описано на опаковката.
За мен най-трудно беше да объркам маслото със сместта, защото нямах нерви съвсем да стане меко. Но пак се получи. После слагаш по-голямата част от сместта, която си разбъркала в тава (аз взех, че избрах най-голямата дето имам -много широка и кръгла, та сместта едвам покри дъното, но се получи пълен слой запълване на дъното (сложих и хартия отдолу, няма да се излагам) . Една трета от сместта , дори по-малко оставих настрана. Над слоя в тавата сложих мармалада от шипки и го размазах, бурканчето беше малко на Родна стряха, ама редичък и не се мъчих хич с размазването. Тази смес дето питаш е вторият слой отгоре от сместта , който бях отделила. Той е като трохички става сместта , при леко натискане се съединяват, някъде и на леки бучки сложих ,  не знам как с по-малка част от сместта, но всичко покрих отгоре. Сложих да пека , точно по описаното, но пекох 30 минути и извадих да изстине. В кутията има и едно малко пликче. Докато изстива тавата, го слагам във вряла вода в една купичка , ама вряла и то омеква вътре съдържанието. После, като е изстинало печивото, разрязваш малко от ъгълчето на пликчето -вътре има като течен шоколад смес, което виждаш тъмното на снимката и си поливаш как искаш по тестото отгоре. Забравих да напиша, че първо си разрязах в тавата на ромбоиди се опитах  и тогава с течната смес си правя отгоре кръгчета и си поливам как ми дойде. То бързо се втърдява. Тестото мирише много хубаво на масло иначе (то и доста отива ) Не виждам да има орехи и няма как, но при хапване имаш усещането , че има вътре, като ореховка малко ми идва, а с шипковия мармалад (аз понеже много обичам такъв) става доста приятно на вкус.
Съветът ми е, поне така мисля да го правиш в по-широка тава, по-голяма, да не ти е много голям пласта, защото са малко твърдички и някак повече ще се чувства и мармалада или сладкото. Пак не стават малки, аз мислех, че ще се начупи, толкова ми беше тъничък слоя основния, ама стана добре. За пръв път правя нещо такова, много се вдъхнових, ама и вкусна беше тази смес, харесаха се и аз се фръцках важно , кат истинска сладкарка)))))
Еййй , ама се отплеснах.
Очаквайте после включване с елхичките)) И такива имам, ама чакат))

# 1 834
  • Мнения: 27 169
Браво, фани. Майстор си ти.
Не съм писала скоро, че сме на почивка но ви чета.
Весело посрещане на новата година.  bouquet

# 1 835
  • Мнения: 8 390
Фанфанито, браво! Чудесно си се справила! Flowers Hibiscus
Данека, свинекомплекс е, магазинът е на входа му, сигурно си го чувала. В Радко Димитриево е.

Мислех още преди празниците да купя всичко необходимо и да си спестя ходенето до Лидл в навалицата, но то всичко изядохме, изпихме си кафето, та днес ни чака пазар.
Снощи направих "Бански чомлек" по рецептата в новата книга, но с домашно свинско. Цяла нощ се готви в лидълския слоу кукър. После ще пиша как е.
Да попитам : има ли консерва нахут или сух нахут и ако има къде да търся (при консервите с боб, царевица погледнах набързо преди два-три дни, но не видях)? Правих супата с нахут, много ни хареса. Ползвах консерва, но я бях купила отдавна от някаква тематична седмица. Благодаря! 🌹

# 1 836
  • Мнения: 6 792
Имам две пакетчета захарна глазура , някой използвал ли е такава за покриване на торта ?

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 09:12 от J_M_M

# 1 837
  • София
  • Мнения: 6 274
Масажираща седалка е 90 лв.
Знам, че не е по темата, но някой да е виждал в Била от четките на Philips Sonicare, които се купуват намалени с точки?

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 10:38 от ♥ Димяни ♥

# 1 838
  • Асеновград
  • Мнения: 4 042

Весело посрещане на Нова година.
Толумбичките които взех от Лидл изобщо не ми харесаха.

# 1 839
  • In transit
  • Мнения: 14 162
Леми, ами предните чилийските, имаха някакви черни жили вътре, въпреки, че бяха добре узрели.
Тези като узряха и омекна кожата се притесних, че вътре ще почернеят, но са супер. И все едно ям жълтък на вкус. Знам, че авокадото няма изразен вкус, но тези ми харесват повече Simple Smile

Фортуна, има консерви с нахут, при киселите краставички и боба.

# 1 840
  • Мнения: 2 703
От дребното авокадо винаги съм оставала доволна. Испанското ми харесва повече, но и другото си узрява(може би го берат по-зелено, за да издържи). Мисля днес да ходя да пазарувам. Дали ще има нещо останало в магазина или всичко ще е обрано(София, Черни връх)? Да питам и за дънките. Пропуснах момента, че са ги пуснали още в неделя. Да се надявам ли на останали бройки или няма шанс?

# 1 841
  • София
  • Мнения: 60
Снощи пазарувах в магазина на Черни връх, зареждаха доста неща, месата не съм гледала, но не беше празен магазина...имаше си всичко.

# 1 842
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 554
И аз харесах дънките, докопах номер от светлите и ... греда. Отзад на крачола голямо петно смола. Не бях сигурна дали ще се премахне без остатък и не ги взех. Единствен чифт от моя номер бяха.
Купих майонеза на Кания - буркан 250 мл с жълта капачка. Пише, че съдържа 10 % яйчени жълтъци. Много е хубава, но има изразен вкус на горчица. Това никъде не го пише на бурканчето. За домашна руска салата я взех и стана добре, но го имайте предвид.

# 1 843
  • Мнения: 7 964
Точно се връщам от един лежерен лидълски пазар-в 9.30-супер спокойно , в 10.10-хуни...но наспали се Simple Smile
фортуна , консерви нахут има : Фрешона -1.19 , на нивото на очите, над консервите с боб

# 1 844
  • Пловдив
  • Мнения: 1 598
Здравейте.Загледах се в брошурата по рендето и Предизвикателства за 30  дни в кутия:Да бъдеш щастлив.Някой има ли ги да сподели отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт