Февруарският рожден ден наближава, голям купон се очертава

• 47 713
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Аз не съм го водила още. Понеже имам доста проблеми с очите, моята очна м3 каза към 3г, когато вече говори, задължително да го заведа.

# 196
  • София
На нас ни казаха на 3-4г да е втория преглед. Има неща, които колкото по-рано се открият, толкова по-добре и за които не се изисква детето да може да говори

# 197
На нас очната лекарка също ни каза,че трябва да е поне на 3-4,да може вече да говори.

# 198
Моят го водих лятото. Погледна го с един апарат и това беше.Племенничката е с очила вече почти година.С година е по голяма от нашите,девера я забелязали че като гледа книжки или телефон ги приближава супер много до очите и ги криви,още не говори. Сега на всеки 6 месеца ще ходят на прегледи и да коригират очилата. Принципно всички деца се раждат с далекогледство,повечето го израстват.

# 199
  • София
Това с говоренето е зя да може да му посочва картинки и касае диоптъра. Но има неща, които се гледат по-рано и не е нужно да говори.

# 200
Да,детските табла са с картинки.Тя ги е сочила,но с апарат е преценил диоптрите лекаря.Мисълта ми беше че е била малко по голяма от нашите,като са забелязали проблема и на време са взели мерки.Иначе счупи 2-3 чифта докато свикне и се научи с тях. Следи за признаци,ако няма индикации нищо не си изгубила като не сте ходили. За мен беше излишен преглед.

# 201
  • София
На очен я заведох още на 4 месеца. Скоро водих голямата и лекарката ми се скара защо не съм завела малката когато навърши 1 годинка.

# 202
Аз не съм и чувала, че трябва да се води на очен,нито лл е споменавала, и нито 1 моя приятелка не е водила децата си 🙄 ако забележа нещо притеснително ще го заведа,иначе сега не бих се юрнала да чакам пред кабинета в тва болно време. Може лятото.

Весело посрещане на новата година 🍾🥂
Ние ще сме сами вкъщи,бяхме поканили 2 семейства, но се разболяха.. Ще си купонясваме 3-мата 🥳

# 203
Тамън 3 пъти са ходили (на 6,9 и 12 месеца,  следващия е на 3 г)   плюс прегледа в неонатологията. Даже док ми се скара,  че съм пропуснала първия преглед на 3 месеца. На 3 мес (до някакви килограми) гледа очните дъна на специален апарат и може да види на 100% всичко.  После не може на този апарат и по класически преглед с разширение на зениците (на 6 мес го направихме) - тогава каза вече на 80% вижда окото. Колкото по-рано се открие проблем,  толкова по-лесно се отсъранява и коригира.  Помня,  че ми обяснява,  че очите се доразвиват след раждането и ранните прегледи са много важни. Особено за недоносените бебета (моите са 36 г. с.,  но ги водят недоносени). За съжаление много малко родители са информирани,  лл си го спестяват илсе правят че не знаят. При нас една приятелка с доста по-недоносени близнаци ме светна по въпроса и неонатоложката,  която им прави ехография на главата на 1 мес също потвърди прегледите, които трябва да минат.  Очен (4 прегледа) ,  ортопед(два прегледа) , две ехографии на главаъа след раждането (на 1 мес и на 3) нефролог,  невролог, ушен.... май това бяха, плюс задължителните на 6 мес ехографии на коремни органи. ЛЛ малко се дърпа за направленията,  ама аз като скръцна със зъби,  така каза доц. едикойси от неонатологията и даваше за всякакви специалисти.
Идеята е колкото по-рано се установяват проблеми,  толкова по-адекватно лечение и решение да се проведе.
На моя прителка на синът ѝ сложиха очила още на година и 9 месеца.

Айде,  стига за доктори. 
Весело посрещане на новата година  и сбъдване на мечтите. Най-вече да сме живи и здрави всички. 

п.с. Туй ний елхата у дома. И дядо Мраз ще остави под нея довечера една шейна и няколко книжки. Втората шейна догодина ще я взема,  че сега не стигнаха "помощите". Утре като осурвакат баба и дядо и близките роднини приятели иможе да съберем за още една.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Айде,  весело от нас.

# 204
  • Down Under
И аз не съм го водила на очен, не са ми казвали и не съм чувала че трябва.
Весело посрещане на новата година, ние вече я отбелязахме 🥳

# 205
  • Велико Търново
Честита да е Новата Година! От сърце Ви желая да сте здрави, щастливи и много хубава да ви е годината!!!

# 206
# 207
Честита 2020 година! Много здраве и късмет и весели приключения с нашите мъничета Simple Smile

# 208
  • пловдив
Честита Нова Година! Здраве, мир, благоденствие за всички! 🙂

# 209
  • Велико Търново
Новогодишен въпрос имам аз. С какво да размекна на малкия ушната кал. Четох за зехтин, но не смея да накапя нищо още и затова питам и вас.

Общи условия

Активация на акаунт