Февруарският рожден ден наближава, голям купон се очертава

• 47 744
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Down Under
И при нас е така, лягаме двамата на спалнята и след 5 Мин заспива. Понеже бодърства по 13 часа на ден вечер преди 19ч се е отнесъл, супер изтощен. След това го местя в леглото му. Още не ни се получава директно там да заспива.

# 436
Ами спи при нас на спалнята от както неше на 2 седмици и заспива с кърмене.Иска ми се да я местим в нейно си легло, но се буди за кърмене по 3 пъти нощем и просто не го виждам.Мисля , че местенето ще стане с отбиването.Планирам до 2г и 6м да съм я отбила.Почна много да ми тежи това кърмене и това не спане от 2г. не съм имала нощ с нормален сън😂 Чуяала съм че щом се отбият децата започват да спят нощем без прекъсване. Вие които спите с двцата на спалнята как мислите да ги преместите.

# 437
На есен ще го пробваме,като обзаведем стаята му,ако не иска ще изчакам до другата пролет.Честно казано не ни пречи,спалнята е 2 на 2,5 м.,има място и за още 🤣.Не се върти много като преди,спи най отвътре до стената.Само като огладнее почва да ме бута,ставам,правя и му давам.И заспиваме.Баща му даже не се буди в повечето пъти,а и той си спи като пън принципно 😁

# 438
Точно днес реших че ще го приспивам но не на ръце. Час и 20мин се търкаля но накрая заспа сам в леглото си . Аз го приспивам на следобедния сън, вечер с баща си. С мен все на ръце, но признавам че така ми е по бързо за 15мин и нямам нерви да го чакам по 1ч. С баща си заспива драмяскайки се от спалнята на неговото легло и обратно,пренася играчки,възглавници каквото има. Пак 1ч горе долу отнема това . Утре ще видя как ще заспи с мен, но много е тежък и е време вече да свиква сам.
Така като ви чета ,че някой спят при вас на спалнята,мисля че ще ви е много трудно после да ги отучите. Едната ми племенница така спа с родителите си до 5-6г в тяхното легло,категорично отказваше да спи в нейното,голям рев падаше, случваше се като я преместят след като е заспала, да си спи сама но събудише ли се и почваше рев като види ,че е  сама на леглото си, а те са в една стая . Та ви съветвам да почнете да ги слагате сами да си спят в леглото за да няма драми .

# 439
  • София
Голямото дете спеше в кошара в спалнята докъм 1-вата й годинка. После ни отне около 2-3 месеца да я научим да спи при нас на спалнята. Кошарата й беше долепена до спалнята и реално спеше където иска, но основно между нас двамата. За нас важното беше да спи!, а не къде. 

След 2.6 год. започна да спи основно в кошарата, защото на спалнята й беше тясно.
Точно 1 месец преди да родя второто ни дете обзаведохме детската стая. Тя сама си избра леглото, заедно с баща й го сглобиха. Страшен кеф! Още от първия ден ни заяви, че вече ще спи сама. Без драми, без уговорки. Била е на 4 години. Но сега имам друг проблем. Искам да преместя и малката при нея, но тя не я иска. Та сега вървят уговорки в тази посока Grinning

# 440
  • пловдив
Според мен си зависи от детето. В нашия случай голямата като започна да спи при нас след едно боледуване после до към 5г не можеше да се отдели, местехме я в кошарата от време на време, но като цяло при нас спеше. После като се роди малката, спеше при таткото, а аз с бебето в другата стая. Но после и тя дойде при мен и сега спи сама на двуетажното си легло, но ние сме в стаята. Забелязвам, че от бебе каката иска да има някой при нея.
Наши приятели от 9 месеца си отделиха бебето в друга стая и досега си спи сама без проблем. Но всичко си е индивидуално според детето.
P. S. Hamsti, наистина след като спрях да кърмя каката започнахме да спим цяла нощ, сега незнам вече кога ще дойде този момент-чакам с нетърпение. 😉

# 441
Хамсти,  кърменето има малко отношение за нощното спане.... Според мия личен скромен опит.  Дъщерята я отбих на окило 1г и 3мес. Вечер заспиваше с ам,  после с айрян. Синът продължавам да го кърмя,  до естествено отбиване (което ще е скоро,  напоследък пропуска някои вечери). Има нощи в които  спят цялата нощ,  има и  такива в които  са се будили,  той  суче или пие вода или се гушка,  тя пие вода и се гушка.  Отдавам го на периодите със зъбоникнене и силни емоции, болести.
Нашите спят в нашата спалня,  двете кошари са отстрани на спалнята и имаме едно заввидно голямо пространство от 260 см,  което  не ни стига.  Вечер  ги приспиваме в кошарите,  нощем девойката прегазва баща си и се намества помежду ни.  До сутринта  го е изритала към нейната кошара и той спи с половин гръб в нейното легло,  а тя с навряна глава в лицето ми и с крака подпира баща си в раменете или главата,  сакън да не се премести да ме гушне. Синът спи до мен,  заради кърменето,  но не помня от кога не е сукал нощем,  май от кучешките зъби. Сутрин  се буди наврян в мен,  главата му е или върху врата ми или върху корема  ми.  Не дай си боже да стана от леглото.... до 5 мин някой е надал писък МАМО! В момента нямаме възможност за отделна стая,  така че този проблем не е на дневен ред.  А и спящи тийнове в леглата на родителите няма.
За приспиване от около месец започнах да чета нс глас приказки,  без да им давам фа гледат картинки.  Първо следобед,  преди две седмици и вечер. "ам ,  къпи,  пи"  това казва сина ми,  демек  яде,  къпе се и си ляга.  Но сега  вкара и нова реплика  слеф къпането "мамо,  кника ти"  - мамо,  книжка да четем и ми се носи тухлата с приказки.  Първо четяхме едни японски приказки,  а сега ми докопаха Детски и домашни приказки на Братя Грим и ме карат да чета нея.  Хич не ми е за страшните приказки. Обикновено ги обяснявам.  Ама наистина има и някои доста брутални.  Ако успея да ги пропусна е добре,  ама не ми дават да прочускам,  връщат ми страниците. Каквото цензурирам малко в процеса на четене.   До две три приказки и са заспали.  Може би и този ритуал с приказките стартира отбиването при момчето.  Питам го иска ли мляко или да суче -  не,  отговаря и ми бута книгата в ръцете,  крещейки  мамо кника тиии. За седмица  е пропусналтри пъти,  един път през вечер  и един  път два поредни дни,  ама  снощи сука и добре,  че  го направи,  че вече мислех да цедя за облекчение.

# 442
Аз имам питане, някоя мама дава ли имунокинд на мама натура, интересува ме колко продължително може да се приема?

# 443
  • София
Аз имам питане, някоя мама дава ли имунокинд на мама натура, интересува ме колко продължително може да се приема?

Безкрайно Wink. Онзи ден моето изяде половин шише.

# 444
И аз давам поне от 2м и ще давам до края на зимата + шуслерови соли и инфлуцид.

# 445
  • пловдив
Миналата година година го давах през зимния период поне два-три месеца. До колкото знам май така е хубаво за да има ефект.
Тази зима нещо забравих да го давам, но преди няколко дни си намерих една почти пълна опаковка и отново започнах.

# 446
Знам, че някой майки са против таблети и телефони , но тези които дават имате ли идей за добри приложения за деца? Аз съм свалила едно тип дървен пъзел с фигури и едно с разни бебета, които ги къпем и обличаме.

# 447
  • Велико Търново
Ютюб - само така вечеря. оставам му телефона ми на таблата на стола за хранене и си сменя клиповете които иска да гледа и пее някакви думи с клипчетата. Против телефоните съм, но това е положението по вечеря.

# 448
Ютюб - само така вечеря. оставам му телефона ми на таблата на стола за хранене и си сменя клиповете които иска да гледа и пее някакви думи с клипчетата. Против телефоните съм, но това е положението по вечеря.
При нас също, както и за приспиване.

# 449
За съжаление и аз прибягвам от време на време, при обличане сутрин и рязане на нокти

Общи условия

Активация на акаунт