Февруарският рожден ден наближава, голям купон се очертава

• 47 680
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Велико Търново
Утре ще му е трети ден с темп, защо не му направиш едно пкс и срп?
Вероятно ще го заведа за кръв, но се надявам да се появи пъпка та да започне новатабдрама... много болести, много нещо Cry трудно се става човек!!!

# 496
  • София
От вчера следобед малкия е с Мин. Температура 38.2 не е падала под тази стойност. Най вероятно е хванал варицела от яслата, днес го водих на преглед и е с чисти гърди, само гърлото е възпалено и носа тече с много бистър секрет. Според вас, ако наистина е варицела колко време ще го държи тази температура?

Според мен си е чист вирус. От гърлото голямото ми дете винаги поддържа около 38.5.

# 497
Скк, моят син беше така. Но около 24 ч след като не я свали и бяхме минали през лекар, тест за грип, пкк и црп дадох антибиотик. И добре, че го дадох, че се сдоби и ларингит и накрая го довърши хрема. Много лош вирус, цялата ясла натръшкани, та... проследи и прецени.
Мен лично от висока температура ме е страх, да не говорим да не може да я свали.

# 498
Да се похваля на 2г и няколко седмици вече сме в бебешки пубертет! Дано не трае цяла година....
В какво се изразява? Какви промени наблюдаваш?

# 499
Това съм си го свалила от 1 фб група,може да помогне на някой.

Аз  ползвам и комбинация шуслерови соли при температура и последния път свършиха работа. Беше 38.5 след Панадол падна на 38.3 и не мърдаше с часове,дадох ш.с. И падна 37.5.

# 500
Панадола е слаба работа. При висока Т нурофен за деца или хексалгин. Може да се редува с Панадол, докато дойде време за следващия нурофен

П.С. Да допълня, че детето получу гърч миналата година и беше ужасно, направо като се сетя пак ми става зле Sad Температурата даже не беше толкова висока, бях я мерила няколко минути преди това 38.2

Та по този повод исках да изразя възмущението си от някои педиатри. Няколко дни след случката попадам по тв на предаване, където поканили някаква добра педиатърка уж да обяснява за сезона на вирусите. И тя най-спокойно и с усмивка обясняваше как и на 39 градуса само в някои случаи би дала температуропонижаващо за дете над 2 г. и дрън, дрън. Та много се възмутих, защото може и някоя майка да реши да стигне до 39 от слушане на такива светила... Много се ядосах като я слушах.

Дълго стана, накратко исках просто да кажа да не подценявате температурата.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 07:59 от Анонимен

# 501
В чужбина до 39 не дават нищо, на лекар ако държи поне 3 дни температура, иначе те връщат вкъщи ...

Моят син егати пубертета кара. Не съм имала време да чета подробно, че беше болен,  но като тръгне на ясла ще прочета за "ужасните 2". На всичкото отгоре започна да се буди по няколко пъти на нощ и да реве.

# 502
И на моят син "пубертетът" продължава. Вече втори месец е АД. имахме една седмица затишие и сега пак. Спряла съм да настоявам за абсолютно всичко, което не е животозастрашаващо. Само тръшкане, ревове, своенравие...
Верче, кои книги планираш да четеш? Поне докато реве и се тръшка да има и аз какво да правя отстрани?

# 503
Almond eyes, аз по съвет на лл давам Панадол до 38.5, ако мине тази стойност Нурофен,а над 39 Хексалгин. Така ми е казала. Аз наскоро четох точно за температурния гърч,и майката преживяла ужаса съветваше да не се чака до 38.5 и тогава да се дават температуропонижаващи,а по рано. А лекарите все едно не са гледали деца и все са спокойни. Вярно е ,че все пак и имунната система трябва да се събуди и да свърши своята работа.

# 504
Аз да попитам - кога според вас е безопасно детето да с и на легло без решетка?

Шорлотен,
Още не съм търсила, но имам ето тези останали за дочитане:

И ще препрочета тази

Ще потърся инфо в нета за този пубертет.

# 505
Ver4e, според мен зависи от детето. Нашият имаше период, в който се научи да спи при нас на спалнята и после искаше и на следобедния сън там. Не се върти много и наблюдавам, че някак си има инстинкт, не знам как честно. Случвало се е да заспи и на дивана в хола, но ако доближи ръба се събужда или намества. На спалнята по същия начин, слизал е и в тъмното (без нощна лампа сме) безпроблемно
Та мисълта ми е, че зависи - ако детето има усет без решетка, ако не поне някакъв малък парапет или столове наоколо, възглавници на пода за начало.

# 506
  • Down Under
Аз тъкмо днес поръчах легло. Взе да не иска да спи в кошарата, надявам се да му хареса. Тук от много малки ги слагат в легло “за големи”

# 507
Моят спи на голямо легло още от родилното и като отидем на почивка или на гости му е некомфортно в малките кошари.
Не че бързам да му махам решетката, просто за зачудих. В яслата спят без прегради и няма проблем, но той на обяд по принцип не се върти много. Виж нощно време обикаля леглото многократно Joy
Скк, как е малкият?

# 508
  • Велико Търново
Малкият е вее без темп, но аз съм с 39. Няма и пъпки ( подразбира се), утре сме на преглед сутринта и двамата. ММ добре че го няма, иначе и той щеше да е като нас, с други думи, пак мина метър с боледуването Simple Smile
Малкия си спи в кошарата, в яслата в леглото ( без прегради),а в средата на мощния сън увисва на решетките и го вземам при мен. ( Май съм писала) пада нощем от спалнята почти редовно, т.е. не му е момента още за легло.

# 509
Аз да питам нещо съвсем различно майчинството кога свършва когато детето Направи две години или когато мине датата на термина?

Общи условия

Активация на акаунт