Февруарският рожден ден наближава, голям купон се очертава

• 47 512
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Верче,споко то във витамините най-вероятно има и вит Д 😄
Моя фъстък е още на АБ,тези дни свършва и аз ще давам витамини. Не иска да яде плодове и зеленчуци и незнам как да му засиля организма след боледуването.

# 601
Коко, какво беше при вас, чи съм забравила?

Мисля да давам омега с вит. Д, чакам да ми пристигнат от щатите.

# 602
  • Down Under
Незнам дали в БГ започнаха да се запасяват с продукти, но тук при нас магазините са празни, тоалетната хартия свърши първо. Не съм виждала вече втора седмица, няма дезинфектанти, консерви, прах за пране. Абе всичко се изграбва. Няма лекарства в аптеките. Краят на света ли идва или народът тотално се сдуха?

# 603
  • София
Горди, от днес сме в извънредно положение. Всичко затваря, ще работят само болници, аптеки и хранителнш магазини. А липсите на т.хартия, дезинфектанти, маски и вит. Д са отдавна

# 604
  • Down Under
Много неприятно, пазете се и дано бързо отшуми. При нас няма чак такива извънредни мерки.

# 605
Горди и тук е нещо страшно, откакто сутринта обявиха извънредното положение навсякъде има опашки.

Аз съм съгласна с тази мярка, трябва твърда ръка, за да не се стига да взрив, защото тук няма капацитета да се справят с много болни. Вярвам, че мерките са за добро.
Аз така или иначе не ходя на работа, ще си се гледаме и ще се наслаждававе на хубавото време.

Има логика в действията им, например на фантастико, пускат определен брой хора, така е и в Мадрид.

# 606
Хоум офис сме вече до 29-ти съгласно заповедта на министъра. Нямам намерение да ходя точно сега в магазина, защото струпването на хора е огромно, а точно хора трябва да се избягват. Като се поуспокоят нещата тогава или от кварталното магазинче ще опитам.

# 607
Аз пък си мислех,че само в Англия са изтрещяли Thinking

# 608
  • София
Не искам да мисля какво ни чака.

# 609
Аз мисля, че всичко ще се нормализира, но след време, все още не сме достигнали пика. Трябва много голяма самодисциплина, а за съжаление тя куца. Не може държавата да ни осигури всички мерки да си останем вкъщи и хората доброволно да се натъпчат 100 човека в супермаркета...

# 610
  • Велико Търново
Вече три месеца следя ситуацията с вируса ( по работа ми се наложи отначало) и в общи линии имах някакви, що годе адекватни прогнози. За съжаление, преди около 20 дни, реалността изпревари прогнозните ми очаквания. хората около мен ме вземаха за параноик, но ето че всички вече изтрещяха и то разбираемо.
Не съм влизала в супермаркет от повече от седмица, не съм контактувала с хора от близко разстояние и 0 градски транспорт или обществени места. Всичко супер, но ММ е 8/10 часа с хора на затворени пространства, 75% от хората не познава добре за да им знае контактите и обядва всеки работен ден в заведение... Т.е. от моята маниакална хигиена на контактите ми полза 0!!! Говоря му от месеци да внимава и ограничава социалните си отношения, но той си знае неговата.
Май на оплакване го направих, но мисълта ми е, че временно трябва да се ограничим от нормалния си ритъм на живот в името на собственото ни здраве и това на децата! Няма да е лесно, но няма и да е вечно.

# 611
Добър вечер,момичета,синът ми е роден на 27.02.18г. И от месец и половина има едно подуто леко зачервено топче , прилича на ечемик,но педиатъра каза,че не е изписа ни едно антибиотично кремче,което да мажа по веднъж на ден,мазахме,но започна да се влошава и спрях.
Сега разбира се заради епидемията от доста време не можем да го заведем и много се притеснявам
Не го боли не го сърби и не му пречи,но....
Бихте ли дали съвет ако на някое от вашите деца му се е случвало подобно нещо.
И къде бихме могли да го заведем,някой лекар,който разбира и бихте ни препоръчали.
Благодаря ви предварително.
Лека вечер! Simple Smile

# 612
Mamma.Maria., здравей!
В създалата се ситуация по добре изчакай ходенето по лекари,освен ако не е живото застрашаващо,мое мнение.
Говорете отново с лл.

# 613
Аз мисля,  че трябва да подбираме казусите за лл. В случая очен лекар, но не точно сега.

По повод короната - смятам, че никоя крайност не е добре, затова не неглижирам, но и не истерясвам.

# 614
Не знам  какво да кажа... Хората са истерясали отдавна.  Вчера в супермаркета бях в потрес и ступор.  Децата спяха у дома с баба си,  а аз ходих да пробвам да сора кабелната при майка ми временно за месец два,  докато е при нас.  Преди можеше,  сега тея гадове от А1 вече не даеат,  не можело.... (ако има служители,  моля да не се обиждат,  аз съм бивш техен и пак си ги плюя).  Та излизам от офиса кисела,  но времето хуууубавооо.  Рекох да си взема едно наполеонче и едно кафе и да си го изпуя в парка на спокойствие.  10мин релакс.  Влязох в супермаркета, голяма верига.  Уж нямаше много хора.  Седя на опашката,  ама не се тикам в хората. Някакви цигани пазаруваха нормални неща за децата си.  Но шумни,  врякат,  бутат се един друг,  на мен не ми прави впечатление.  Мен не ме закачат.  Някакви бели стоят на опашката с пълна количка и се възмущават на висок глас че трябвало да се пази дистанция,  защото имало лично пространство (не от хигиенна гледна точка). Наредих се на другата лента,  да не им дишам въздуха.  Тъъъъкмо ще си мятам сладкото и еди висок бял мъж ме избутва губо,  прережда ме и тръсва 10-15 продукта на лентата - хляб,  олио,  алкохол,  салам и други подобни.  Възмутих се,  че ме прережда и че на всичко отгоре съм с един продукт. Онзи ме изгледа с празен тъп поглед и ми се сопна "ко ма!" Касиерката понечи да въдвори реда,  аз и казах да го обслужва и да изчезва... Поглеждам другата лента и.... Божееее онези белите,  дето имаха лично пространство. Натрупали - по 10 пакета ориз,  още толкова  брашно,  леща,  боб,  макаронени,  лютеници,  други консерви,  захар,  олио.... И всякакви дълготрайни продукти. Лентата не ги побира,  в количката има още... В този момент Касиерката ме бута по ръката и ми вика по име... Дошъл ми реда.  На неизречения ми въпрос с очи каза -  това е от седмица.    Изкупуват всичко,  влизат с шалове,  с кърпи на уста,  светът ще свършва... Бързат, все огън им е под краката. ...
После се обадих на една приятелка дали ще извеждаме децата да потичат на двора в училището, слънчево и просторно,  без други деца наоколо,  но и тя паника -  не.. Ще седим малко пред блока (там една върла сянка) и се прибираме у дома.  Утре не знам дали ще излизаме.  Ще си седим май у дома и за малко пред блока..
Не знам.  Аз излизам с децата всеки ден,  гледам  да ме се тикам в пренаселени площадки,  а те вече са такива,  затова или в двора на училището или на някое по-безлюдно място.  Но гледам  лудница по площадките - малки,  големи,  в същото време има и хора  затворили се в къщите си не мърдат,  ще се мре..Тийновете на тумби по 10-15деца обикалят и се събират по къщите и вън,  Възрастните паники. Аз гледам доста по-спокойно на нещата.
Та така,  оплаках се.

Общи условия

Активация на акаунт