Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 605
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
В Кхадито ли е имало химически изсветлители?

# 331
Не, едва ли. Но ако има обезцветена коса за основа и има индиго в състава, може и да позеленее на обезцветеното. Но да кажа, че личен опит нямам, защото не съм се обезцветявала и боядисвала в светли тонове с бои.

# 332
  • В полите на Пирин планина
Да, на изсветлена с боя коса от индигото може да се получи зеленикав оттенък. Не мисля, че в Кхади има химия, даже съм сигурна, че няма. Реагира си и си мирише като билкова боя с къна.
Средно русото на Кхади съм ползвала и ми хареса. Отначало си е точно лешниково, но после избива на медно-рижаво.
За медно би препоръчала златисто-медната на ХенаФокс.
Естествената ми коса е светло - кестенява.

# 333
Благодаря ви за отговорите! Сега ще потърся тази на ХенаФокс. А както е описано на самите бои ли да ги приготвям и използвам или по по-различен начин? Защото ми прави впечатление, че на инструкциите на Кхади, примерно, пише различно време за окисляване и стоене с намазана коса, от това, което чета тук във форума 🙄 На ХенаФокс сега прочетох пише без да се узчаква, разбъркваме и мажем на косата, така ли трябва? И също така на изрусената ми коса в долната част ще хванат ли тези бои?
Дебора, много благодаря за пожеланията, дано сме живи и здрави! 😊

# 334
  • В полите на Пирин планина
Билковите се разбъркват и мажат, защото в повечето има и индиго, а то не трябва да се чака, преди апликация. Аз съм стояла поне по 2 часа намазана, даже по-добре три. Ще хване и на изрусената част, да. Може да е по-светло и да се отмива по-лесно, но честно казано тези бои могат да се нанасят често, така, че това едва ли е голям проблем - само мацаницата е малко повече.

# 335
Аз стоя 3 часа с билковата боя.

# 336
Благодаря ви! Днес пристигна боята и нямам търпение да я пробвам вече, но в четвъртък ще се боядисвам, защото сега съм с кристали по косата. Дано да ми хареса цвета!

# 337
  • София
Не забравяй да си направиш тест за алергия преди боядисването. Вероятно в инсрукциите на боята е описано как да се направи. Моята беше друга марка, но също билкова. Тест направих като нанесох малко количество боя заду хото и престоях така няколко часа, защото вече си бях решила, че ще стоя с боята по-дълго от описаното на опаковката време.
Направих си и тест с кичур коса, за да видя колко време да държа боята, за да хване на моята коса и това ми даде ориентир какъв цвят да очаквам.

# 338
Ами боядисах се, не издържах 😁 Стана доста оранжева, въпреки че стоях по-малко от час дори. Балеажите останаха по-светли и съвсем оранжевеят. Щеше ми се по-русоляво да е отколкото оранжево. Ако след седмица се намажа с руса боя дали ще изсветлее малко? Остана ми около половината количество и го сложих във фризера, защото четох, че така може да се съхранява.

# 339
Да кажа и аз какви ги сътворих. Миналия път не останах доволна от Биоорганик, смесих къна, касия и малко амла, но не покри добре, корените бяха направо ужас. Следващия месец се боядисах с боя, но сега реших да доизхабя къната и смесих къна, касия и фалшивата къна Игълс - цвят кестен. Всичко едно към едно. Много съм доволна, получи се страхотен плътен цвят махагон. Има блясък, изобщо не ми се изсуши косата както миналия път. Плътна е, жива, както си става след къна.
Снимката не е много хубава, как ли не снимах, но все пак да видите.

Не мога да скрия снимката. Извинете!

# 340
  • София
И аз се разочаровах от Био Органик. Тя е първата билкова боя, която ползвам през живота си и нямах база за сравнение. Затова реших да си създам база и смених марката с Хена Фокс. Боядисах се преди няколко дни. Цветът хвана в пъти по-добе. Под душа отмивах от косата си боя, а не малки парченца листа от билки, които отмивах с Био Органик и от които винаги някое листенце оставаше в косата да ме дразни.
Обаче не знам как се обърках така, че съм си купила златисто меден цвят вместо златисто рус. И станах рижава. Laughing Не се харесвам, но домашните ме харесват. Само детето подкрепя моето мнение.Ще купувам златисто рус следващия път и дано се пребори с рижавото, но едва ли.

# 341
Мацки, знаете ли че брингараж и амла могат да се приемат вътрешно, аз съм много изненадана, някак съм свикнала че това са неща само за коса 😎
https://bg-mam.ma/p/1197091/40730323

# 342
Някой къносвал ли е само корените? Нещо такова ми хрумна и се чудя.

# 343
Аз си къносвам само корените и с останалата къна мацам краищата. Колкото хване- толкова.

# 344
И аз последните няколко пъти от около два месеца правя опити само корените да къносам, но нещо не ми се получава и не знам защо. Уж правя едни и същи стъпки, както и преди, стоя по 3-4 часа, и грам не ми хваща къната на корените. Явно греша някъде и не знам къде.....или другият вариант е да съм попаднала на кофти партида.

Общи условия

Активация на акаунт