Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 556
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
На бели коси, кой цвят става рус и с коя къна. Някой пробвал ли е. Не искам оранжев, а пепелно рус или многобсветло кафяв..

silvi_7878 , тук едва ли някой може да Ви даде точен отговор, защото резултатите са много индивидуални и няма гаранция,  че ако при някой се е получило добре и при Вас ще е така. Зависи от основата, тип коса, % бели коси, колко време е третирана с химически бои и вероятно и други неща. Единственият начин да разберете, е ако сте склонна да експериментирате:) Най-сигурно е, ако направите проба върху кичур, който е на място, което не се вижда много. Билковите растителни бои, които се предлагат от Хенафокс и  Зоя (Cultivators, Radiko, Khadi, Hennafox,  Indus Vally и под.), имат и светли варианти с малък процент къна  в тях, но какъв ще е резултатът при Вас ще разберете, ако решите да рискувате:)
Благодаря за изчерпателния  отговор!

# 376
  • гр.Видин
На бели коси, кой цвят става рус и с коя къна. Някой пробвал ли е. Не искам оранжев, а пепелно рус или многобсветло кафяв..
Ама зорлен пишете тъпотии. Как къна ще направи пепелно рус цвят???
Да, разбирам, че не сте наясно с отговора, ами просто го напишете или не пишете нищо. Като не може едното, може да може светло кафяво и някой да знае. Или и вие сте по писането на празни приказки и тъпотии!!! От злоба ли какво!!?
Наясно е... затова така отговаря. А вие да бяхте прочели нещо преди да питате!

# 377
Има една таблица в блога на Хенафокс, според която при сива (не при бяла) коса, би се получил светло-кестеняв цвят при пропорция 2/3 къна и 1/3 индиго.
Скрит текст:

Но както казват по-горе момичетата, резултата е много индивидуален и при всички положения изглежда, че нюанса ще е златист, меден, но не и студен.

# 378
Ама зорлен пишете тъпотии. Как къна ще направи пепелно рус цвят???
Да, разбирам, че не сте наясно с отговора, ами просто го напишете или не пишете нищо. Като не може едното, може да може светло кафяво и някой да знае. Или и вие сте по писането на празни приказки и тъпотии!!! От злоба ли какво!!?
Наясно е... затова така отговаря. А вие да бяхте прочели нещо преди да питате!
Какво предлагате да почваме да се обиждаме като не сме чели, така ли?

# 379
Здравейте, момичета! Чели ли сте за новата изцяло билкова боя Ботанеа, на Лореал?

https://coiffure-beauty.com/articles/loreal-professionnel-predstavi-botanea/
Смятате ли , че с тези пропорции може да се постигне цвета, който са показали? Интересува ме русия цвят.

Нямам опит с билките, а ми се иска да опитам и по този повод ви моля за вашето мнение и съвет.Hug

# 380
Не. Ако сте естествено руса,ще ви изсветли само касия един нюанс,толкова.

# 381
Не. Ако сте естествено руса,ще ви изсветли само касия един нюанс,толкова.
Благодаря Ви! Simple Smile

# 382
Silvi_7878, на бели коси- русо, пепелно русо и каквото и да е русо с къна НЯМА да стане. Винаги ще е оранжево,червеникаво  и толкоз!

# 383
  • волно калдъръмче
Цветът от къната (червен) е основният, върху който могат да се натрупат останалите пигменти. А и те не са много, нито особено трайни. Варианти се получават чрез различните пропорции. Колкото по-светла е косата, толкова повече може да се експериментира. На тъмна коса се вижда лек оттенък на слънце.

# 384
Момичета, здравейте, моля за помощ ! С тежка алергична реакция към Парафенилендиамин съм, от 2 години правя къна + индиго в две стъпки, винаги пуска зелено и цапа врата, пръсти, под нокти, дрехи.. но се примирих, единстветите ми варианти за химическа боя са русо и светлочервено. Изчаках да поизрасте косата няколко месеца и да се отмие ефекта и пробвах руси кичури при фризьор. Ефекта - по - малко от тон + зелени краища на косата. Те зеленееха и преди това, но сега е направо отровно зелено. Ползвам къната и индигото от Хенафокс и Зоя. Искам да Ви попитам има ли вариант да махна тези продукти от косата си, и да мина към химични бои, или трябва да чакам да израсте косата ! Благодаря Ви !

# 385
  • В полите на Пирин планина
Пробвай с маска с витамин С и детски шампоан. Аз така съм сваляла билкова боя. Може и с маски със затоплено масло и жълтък. Може и маска с мед, масла и канела. Всички свалят цвят, но зависи колко е напластено.
Лично аз индиго почти не съм ползвала и винаги съм успявала да изсветля с химическа боя.

# 386
Пробвай с маска с витамин С и детски шампоан. Аз така съм сваляла билкова боя. Може и с маски със затоплено масло и жълтък. Може и маска с мед, масла и канела. Всички свалят цвят, но зависи колко е напластено.
Лично аз индиго почти не съм ползвала и винаги съм успявала да изсветля с химическа боя.
Благодаря ти ! Ще пробвам задължително, с доста силен блондор +7 тона не мръдна, а зеленото си стана светло зелено ! Ще пробвам всичко, и ще пиша резултат, иначе - чакане да израсте и това е ! Хубав ден !

# 387
  • София
Както са ти казали, първо маска с витамин С. От нея косата доста ще се изсуши. За да я подхраниш, а и да до свалиш къната, маска с масла. Смеси различни масла, по твой избор, а и не само масла. Може да пробваш и да измиеш косата с дълбоко почистващия шампоан на Балея- . Продава се в ДМ. Мия се с него, преди къносване и винаги в корените съвсем ми светват белите коси. Т.е. сваля един пласт, поне при мен.

# 388
Здравейте Flowers Rose

Дали имате отзиви от тази боя за коса?
https://remedium.bg/3chenes-color-soin-bezamonyachna-boya-za-kos … -shokolad-18020/p

# 389
Да, аз дълго време се боядисвах с нея. Доволна бях, но все пак боята си е боя, дори и безамонячната и реших да мина на къна. Иначе добре покрива, ако това те интересува.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 15:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт