Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 573
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Преди измиване мажи краищата с кокосово масло. Има и масла без отмиване. Аз ползвам на Митик оил на Лореал. Мерак ми е да опитам индийското с амла.
Благодаря ти.
Аз си мисля и преди самото нанасяне на къна да намажа краищата с масло.
Разбрах,че къната може да се нанася и само в корените.
А добра идея ли е да добавя хибискус?

# 361
  • волно калдъръмче
Добави, щом имаш. Трябва да пробваш кое работи при теб.

От три години съм само с къна. Бъркам с гореща вода, преседява едно денонощие, след това може да добавя масла, но може да я нанеса и постна. Седя 4 часа и измивам. Така си и седи част от пакетче хибискус, който купувах преди редовно. Подсещаш ме са го оползотворя.

# 362
Добави, щом имаш. Трябва да пробваш кое работи при теб.

От три години съм само с къна. Бъркам с гореща вода, преседява едно денонощие, след това може да добавя масла, но може да я нанеса и постна. Седя 4 часа и измивам. Така си и седи част от пакетче хибискус, който купувах преди редовно. Подсещаш ме са го оползотворя.
Аз си спомням,че карамфил слагах, червено вино също.
 Но този път ще пропусна. Предполагам,че виното допринася за пресушаването на краищата.

# 363
А какъв цвят се получава само с къна? Следващия месец съм решила така да пробвам.

# 364
  • В полите на Пирин планина
На твоята коса ще се засили червеникавият оттенък. Ако основата е светла става ръждиво червено, а преди със Сахара Тазарин къна ми е ставала ярко рижава косата. Тогава много си харесвах цвета.

# 365
Ами, аз искам леко да я изсветя. И това ми е единствена опция(само къна), или греша? Някой ако има други идеи- да свирка!

# 366
Лия, не че е лоша тази къна, но в нея има оцветители. Ако това не те притеснява, можеш спокойно да я ползваш.
Мен не ме притеснява особено, но ме подразни, че не е упоменато в съдържанието. Затова не я харесах, не заради самата къна.

# 367
  • В полите на Пирин планина
Ами, аз искам леко да я изсветя. И това ми е единствена опция(само къна), или греша? Някой ако има други идеи- да свирка!

Може и касия да сложиш към къната. Нямам идея дали ще успееш да изсветлиш дължините... Макар че индигото се отмива по принцип по-лесно от къната. Тя повече се наслагва.

# 368
Касията  дава един много приятен златист оттенък, видим на дневна светлина. Не изсветлява в прекия смисъл на думата на тъмна коса, но някак омекотява кестенявото. Можеш да направиш маска и само с касия, ако вече си къносана. Ако ти хареса, в бъдеще можеш да я добавяш към сместа от къна и индиго при къносване.

# 369
  • В къЩи.
Лия,  Колко глицерин слагате ?
Много добре хармонира с къната, но се опасявам, че малкото бели коси по слепоочията заради глицерина няма да ги оцвети при мен.

Ако целите черен цвят опитайте боядисването на два етапа. Беше коментирано преди време.  Нямам личен опит, четох тук отзиви.

1с.л глицерин слагам,но аз съм с много къса коса.На по-голяма дължина предполагам може да се сложи повечко.
И да,не покрива много добре белите коси.Имам 2-3 на бретона и не ги оцвети много добре,но не знам дали е заради глицерина или многото други билки ,който добавям и размивам боята.

# 370
Момичета, споделете марка хубава къна, която може да се намери сега. Освен индийска къна и на  Хена Фокс, нищо интересно не откривам....

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 18:05 от galena1206

# 371
На бели коси, кой цвят става рус и с коя къна. Някой пробвал ли е. Не искам оранжев, а пепелно рус или многобсветло кафяв..

# 372
На бели коси, кой цвят става рус и с коя къна. Някой пробвал ли е. Не искам оранжев, а пепелно рус или многобсветло кафяв..
Ама зорлен пишете тъпотии. Как къна ще направи пепелно рус цвят???

# 373
Ама зорлен пишете тъпотии. Как къна ще направи пепелно рус цвят???
Да, разбирам, че не сте наясно с отговора, ами просто го напишете или не пишете нищо. Като не може едното, може да може светло кафяво и някой да знае. Или и вие сте по писането на празни приказки и тъпотии!!! От злоба ли какво!!?

# 374

silvi_7878 , тук едва ли някой може да Ви даде точен отговор, защото резултатите са много индивидуални и няма гаранция,  че ако при някой се е получило добре и при Вас ще е така. Зависи от основата, тип коса, % бели коси, колко време е третирана с химически бои и вероятно и други неща. Единственият начин да разберете, е ако сте склонна да експериментирате:) Най-сигурно е, ако направите проба върху кичур, който е на място, което не се вижда много. Билковите растителни бои, които се предлагат от Хенафокс и  Зоя (Cultivators, Radiko, Khadi, Hennafox,  Indus Vally и под.), имат и светли варианти с малък процент къна  в тях, но какъв ще е резултатът при Вас ще разберете, ако решите да рискувате:)

Общи условия

Активация на акаунт