Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 585
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
От доста време правя само корени.
H.S., измиваш ли си косата преди да я намажеш, масло някакво слагаш ли?

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 09:50 от Lemy

# 346
Леми, аз не си я мия косата. Бях го писала и показвала. Казвам го, защото за мен е губене на време. Първият път беше на измита и мокра коса. След това направих опит на мръсна и суха коса и нямаше никаква разлика. Продължих по този начин. Според мен не е това проблема.

# 347
При мен има разлика, най-добре ми хваща като я измия непосредствено преди боядисване и само я подсуша добре с хавлия.

# 348
Не, масла не слагам. Не съм пробвала май с измита предварително. В смисъл, че аз така или иначе я мия през ден, а сега дори всеки ден, т.е не е била мръсна. Но ще пробвам и с непосредствено измита преди нанасянето.

# 349
Пробваш различни варианти, докато нацелиш твоя.
Мисля, че при мен и затоплянето на главата при измиването на косата, също оказва влияние за по-доброто хващане на боята.

# 350
  • волно калдъръмче
Аз боядисвам само корени. Оставям 24 часа да престои. Стоя намазана 4 часа. Пробвах да стоя 3, но не ми хареса резултатът.

# 351
Аз веднъж си мазах корените само. Нещо не се получи.

# 352
  • София
Аз си я мия предния ден. После само я мокря преди да нанеса, но правя уточнението, че ползвам билкова боя.  В нея също има къна, но не само.
Пробвала съм без да я намокря - не стана. Не съм пробвала без да  е мита предния ден.

# 353
Ето моята коса от вчера. За съжаление снимката е малко тъмна. Исках днес да се щракна отново, но времето е ужасно и снимката пак ще е тъмна. Къна 20 грама+ 13 грама индиго. Къната оксидира цяла вечер. Стоях 6 часа. Намазах на мръсна и суха коса.

# 354
И аз я мокря преди нанасяне.
Хубава и здрава коса имаш. Браво!

# 355
  • В полите на Пирин планина
mariat, много красива коса. Heart Eyes

# 356
Момичета, здравейте,

а да не разтягам локуми: Преди 3-4 години се къносах с къна на Хена Фокс, обаче косата ми стана толкова суха в краищата, че ми бяха нужни няколко седмици,  за да се върне в нормалния си вид.
Затова имам негативен спомен.
И си продулжих с боята ( разбира се ,  6 -7 месеца след къната)
Само че косата ми е слаба. Вече и с доста бели коси .
Голямо желание ми е да използвам само къна, затов амоля ви , кажете ми имам ли някакъв шанс да избегна това мощно изсушаване на краищата?

И друг въпрос: Коста ми по природа си е тъмно кестенява. Около 15 години я боядисвам редовно в червената гама, като най- голямото ми желание е да рижавее, което почти никога не си позволявам , защото наистина е много слаба.
Та, вариант ли е да я изсветлявам ( само в корените, защото тя надолу си е изсветлена вече) и след това да я къносвам?

Вкъщи имам всякакви билки за коса: амла, брингараж, индиго , шикакай, хибискус.... Имам желание и само с тях да си мия косата , без шампоани, обаче пак става много суха в краищата

Чета в сайта на Хена Фокс, ала така и не намирам отговори на въпросите си .
Добавям :
"
Цитат
Варианти за суха коса
Оцветяването с билки не изтощава косата като обикновената боя, но косата ще се усеща по-суха и обемна няколко дни след боядисване. При някои типове коси това е добре дошло 🙂 – все пак, ако косата Ви е суха, може да опитате следното: 0.5-1 с.л. от следното по избор: чист сок алое вера; мед; любимото масло за коса. След боядисване може да използвате балсам за коса; 1-2 капки масло, нанесени само в краищата на косата върху влажна коса, също овлажняват добре и помагат за по-лесно разресване."

Това е цитат от сайта им. това го приложих тогава, но просто не се получи добър резултат.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 12:35 от Serendipity*

# 357
  • волно калдъръмче
Преди измиване мажи краищата с кокосово масло. Има и масла без отмиване. Аз ползвам на Митик оил на Лореал. Мерак ми е да опитам индийското с амла.

# 358
  • В къЩи.
Момичета,ползвам черната боя на Хенафокс,но ми свърши и ми се иска да пробвам и друга.
За тази разбрах,че не я харесвате https://remedium.bg/product/151324/biovital-naturalna-boya-za-ko … lack-h1-broy.html ...
Предложете ми нещо.
Благодаря.

Освен къната винаги слагам по лъжица тулси,брингараж,алое и глицерин.Измивам косата без  шампоан и слагам маска за коса-никога не съм усещала косата си суха след къносване,но тя и моята си е мазна по принцип,та не знам .

# 359
Лия,  Колко глицерин слагате ?
Много добре хармонира с къната, но се опасявам, че малкото бели коси по слепоочията заради глицерина няма да ги оцвети при мен.

Ако целите черен цвят опитайте боядисването на два етапа. Беше коментирано преди време.  Нямам личен опит, четох тук отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт