Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 545
  • 759
  •   2
Отговори
# 390
Този месец ще се къносвам само с къна. Идеята е да стане по- червена и по- светла. Дали комбинацията от къна и индиго от миналия месец вече не е толкова наситена и се е отмила, или трябва да направя маска с вит.Ц, за да изветля косата преди къносването?

# 391
По-светла не знам дали ще станеш, аз без индиго ставам по-червена само. Индигото от предишния път не оказва влияние поне при мен, червеното си е еднакво в корените и надолу.

# 392
Ще гледам да има поне месец от предното къносване(с индиго), че да се е поотмило. Дано да нямам разлики. Най- големият ми кошмар са бели корени, после различен цвят и трети такъв по дължините.

# 393
  • Sofia
Да споделя и моя опит. Реших преди два месеца да започна да използвам билкови бои вместо синтетични. Направих два опита, по един в месеца, с билковата боя на Био органик от Zoya.bg. В разултат и от двете боядисвания се покри боядисаната ми част от косата, а небоядисаната не реагира по никакъв начин. Сега направих опит като си купих на Хена фокс къна, индиго и амла. Косата ми е тъмнокестенява на цвят с не повече от 25% побеляване. Сложих къната да оксидира 8ч. Приготвих 50 гр къна, ок 30 гр индиго и 2 с.л. амла. Добавих и 1 с.л. оцет. Стоях 3ч. Покри много добре всичко, но доста червенее. Идеята ми беше да сложа 50/50 с индигото, но като четох упътването за моята дължина / под раменете/ пишеше 50 гр къна и толкова индиго. Като забърках къната с водата се получи доста смес  и затова добвих по-малко индиго иначе шеше да остане много фира. Та доволна съм Simple Smile. Исках да избегна това чакане за оксидиране и стоене 3-4 и повече часа с бъркоча по главата и затова започнах с био боите, но уви. При мен не покриват. Ще продължа с къната и занапред.

# 394
Днешното къносване.
Имах малко над 20 гр. къна. Този път бях казала, че ще ползвам само от нея. Оксидира над 12 часа, а стоях над 7,5 часа.

# 395
Днешното къносване.
Имах малко над 20 гр. къна. Този път бях казала, че ще ползвам само от нея. Оксидира над 12 часа, а стоях над 7,5 часа.

Mariat, чудесен цвят!
Благодаря за снимката! Окуражи ме и аз да пробвам само с къна. Косата ми е светло - кестенява, все още с малко побеляване, та си се представях, че много ще червенея.
Към момента ползвам билковата боя "Bio organic", цвят "Chestnut brown". Доволна съм. Има обаче какво да подобря относно техниката на къносване. Във вътрешността на косата винаги ми остават небоядисани косми Confused Ако някой има идея как да се справя, моля да сподели Grinning

# 396
  • София
Елиф, дали е от техниката, или от боята? Аз също ползвах билкова боя  Био Органик и имах бели косми, дори кичури във вътрешността. Минах на Хена фокс и вече нямам този проблем. Отделно, че ми се струва по-лесна за нанасяне. Моята техника е с пръсти. Слагам си ръкавици и с пръсти взимам част от боята, която нанасям, прокарвайки пръсти през косата си. Отделям кичурите коса, които вече съм боядисала. С четчица съм пробвала, но за мен лично не е удобен вариант.

# 397
Pandachina, сега ме замисли. Кой е продуктът, който ти ползваш?
Иначе и аз като теб се боядисвам с пръсти.

# 398
  • София
Тази е, която ползвам в момента и покрива в пъти по-добре от Био Органик. Не знам има ли значение цвета всъщност. На Био Органик пробвах първо с русо, после със светло кестеняво, но все имаше бели кичури навътре в косата. А с тази от снимката веднага хвана навсякъде. Отделен въпрос е, че съм шматка и купих златисто меден , вместо златисто рус цвят, но се наклепах с медения и околните ме харесаха. Аз още свиквам.
Скрит текст:

# 399
Тази е, която ползвам в момента и покрива в пъти по-добре от Био Органик. Не знам има ли значение цвета всъщност. На Био Органик пробвах първо с русо, после със светло кестеняво, но все имаше бели кичури навътре в косата. А с тази от снимката веднага хвана навсякъде. Отделен въпрос е, че съм шматка и купих златисто меден , вместо златисто рус цвят, но се наклепах с медения и околните ме харесаха. Аз още свиквам.
Скрит текст:
Благодаря! Сега като видях картинката се сетих, че и аз съм ползвала тази боя, само че в цвят светло - кестеняв.
Joy Аз не съм по-малка шматка, нали Joy
Златисто-меден звучи много интересно. Може и с него да се пробвам, след като свърша с Био Органик.

# 400
Току що къносана, този път добавих кокосово масло, една лъжичка. Много ми се изсушават краищата иначе, дано сега не е така, защото това си е постоянен проблем при мен. Измивам без шампоан.

# 401
Здравейте.Някой ползвал ли е билкова боя Био Витал?Купих светлокестенява(за моята средно кестенява коса) и от изчетеното дотук в темата започнах да се чудя дали белите ми косми,които не са много(може би 10-15% от косата ) ще  се покрият с някакъв цвят.Притеснява ме това да не станат със зелен отенък.Цялото упражнение с билковата боя го предприемам заради тях,иначе косата ми е жива ,с цвят ,който харесвам и досега никога не е боядисвана с химически бои.
Надявам се да споделите опит,кото съм наясно с това ,което често пишете,че с къните и билковите бои всичко е въпрос на експериментиране и пробване.

# 402
  • София
Няма никаква опасност да станат със зелен оттенък. При мен тази боя не хвана цвят, даде само оттенък и блясък на белите коси. Пробвай, няма да навреди. Ако не хване, другата седмица с друга смес.

# 403
Elei, не мисля, че имаш основания да се притесняваш. Погледнах състава на боята - съставките са две: къна и алое вера. Зелен отенък може да се получи от индиго, а то не присъства в боята.
Единственото, което ми е чудно, е как ще се получи светло-кестенявия цвят.
Ще ми е интересно да споделиш резултата след боядисването, аз съм с твоя естествен цвят и същия % бели косми.

# 404
Благодаря ви за споделените опит и мнение.Светлокестеняв цвят и аз се чудя как ще стане,но ще пиша за резултата ,ако се пробвам.Честно казано,ако наистина не покрива поне малко белите косми се замислям дали да се занимавам.🤔

Общи условия

Активация на акаунт