Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 575
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Според мен, пробвай. Щом вече имаш и боя. Тя поне не вреди като химическата. Даже подхранва. А може да се окаже, че на твоята коса ще хване белите косми. На всеки различно действат тези бои. Ако пък не се получи, ще си си направила маска за косата. А ако се получи и не ти харесва цвета, също не е страшно, защото се отмива постепенно. Нищо не губиш с други думи.

# 406
  • През девет планини в десета...
Здравейте, преди 2 месеца си наклепах косата само с индиго. Косата ми е естествен средно кестеняв цвят, не съм я боядисвала от 2-3 години. Та с това индиго ми се боядиса леко косата в по тъмен цвят с синкав оттенък което издържа седмица. след това ми се отми според мен изцяло, даже леко просветля от слънцето сякащ. Искам да си направя кичури със супра, даже си запазих час, но фризюрката ме пита по телефона дали съм ползвала къна. Имала е случай преди време на нейна клиентка косата и буквално задимяла под фолиото. Аз сега незнам индигото дали е като къната, може и касия да съм слагала преди година...И ако е така може ли след време да си направя кичури според вас....и колко да изчакам. Блсгодаря

# 407
Здравей,  къна смесвала ли си с индигото?  Това е много важно уточнение в случая,  защото индигото много здраво се наслагва и задържа по косъма,  когато е с къна. Ако е било само с индиго,  без къна,  вероятно се е измило.

# 408
  • През девет планини в десета...
Само индиго беше, но пак се драхувам от реакция на косата. То какъв цвят ще стане е най малкия проблем..

# 409
Ами преди 7-8 години дъщерята,  къносвана няколко пъти с къна и индиго,  се подложи на изсветляване и на места стана зелено,  но чак до задимяване не се стигна де. Но много,  много трудно след това оправихме цвета за да се стигне до по-поносим.  Да не говорим,  че косата и беше станала тънка като перушина. Сега отново я къносвам,  но ако пак ми каже,  че ще се пидложи на същатата процедура бих упорито я умолявала да не го прави и бих Й припомнила на какво и приличаше косата тогава.

# 410
  • волно калдъръмче
https://www.google.com/search?q=gul+e+mahnor&oq=gul+e+mahnor … rc=eDWdd1RpWojqoM
Ползвала ли е някоя от вас тази къна. На сайта пише, че е чиста. Надписите на паковката са арабски и нищо не се разбира. По-късно ще пратя и снимка на съдържанието.

# 411
Аз си продължавам със светлокестенявата на Хенафокс. Не е много хубава снимката, но от предната камера на този телефон, толкоз 😸
Време ми е за фризьор, заради вируса не съм ходила няколко месеца.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 22:08 от Lemy

# 412
https://www.google.com/search?q=gul+e+mahnor&oq=gul+e+mahnor … rc=eDWdd1RpWojqoM
Ползвала ли е някоя от вас тази къна. На сайта пише, че е чиста. Надписите на паковката са арабски и нищо не се разбира. По-късно ще пратя и снимка на съдържанието.
.
И да са на арабски, търговецът е длъжен да ги предлага с превод на български.  Дано поне в съдържанието има инфо (ако не на български, поне на английски). Доколкото съм се интересувала, подобна стока от трети страни трябва да има разрешение от РЗИ, съмнявам се, че биха им дали, ако няма информация на български какво съдържа.  Аз лично не бих рискувала (особено ако имам съмнения, че  е легален внос), но всеки сам решава какво да си слага на главата:)

# 413
Здравейте.Днес се боядисах с билковата боя на Биовитал и реших да споделя резултатите.Промяната на моя цвят е съвсем лека,даже ми е трудно да определя какво точно е различното-стои малко по-наситено кестенява може би.Белите косми за голямо мое учудване се покриха,не са кестеняви обаче ,а по-скоро нещо между светло рус и бежов(звучи шантаво,знам) цвят и се сливат с останалата коса по много приятен начин.Сега остава да видя ,колко време ще издържат преди да се отмие боята.Забравих да кажа,че стоях с нея
 около 3 часа,преди да я измия,а не 40 мин. както пишеше в упътването.
Накратко доволна съм,но впоследствие смятам да пробвам и светлокестенявата на Хенафокс,за да видя има ли разлика .

# 414
  • София
elei Радвам се, че сподели какъв е  резултата. Точно това очаквах. 40 минути е много малко за билкова боя. Хубаво е, че си седяла повечко. На следващото миене леко ще се промени цвета.
Имай пред вид, че с билковата боя на Хенафокс ще се получи доста по-тъмен цвят.

# 415
  • Бургас
Само индиго беше, но пак се драхувам от реакция на косата. То какъв цвят ще стане е най малкия проблем..
Ами има начин-събираш си малко коса от четката на кичур и слагате супра на него или пробваш с кичур,който не се вижда(но ако има опасност от реакция,по-добре да не е на галвата,по-добре с кичур от четката.).Уж боята дими с къна,защото в химичните къни има наличие на разни метали,а в чистата къна и индиго няма,но знае ли човек.

# 416
Здравейте, коя билкова боя бихте ми препоръчали за наситен кафяв цвят без оттенъци, или ако има да е студен?

# 417
+1

# 418
+1
Е,в такъв случай ще отложа експеримента с нея,харесвам цвета си и на този етап нямам желание да го променям.
Благодаря ви,че ме предупредихте!🙂

# 419
Момичета, някоя от вас използва ли билковата боя на Khadi и колко време седите с нея?

Общи условия

Активация на акаунт