Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 564
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, след ужасни последици от боя(амонячна и безамонячна) мисля да пробвам с къносване. Купих си готовата смес за кестенява коса на Хенафокс. Понеже боята е прясносложена, ще изчакам поне един месец преди да я нанеса. Проблемът е, че дори от шампоан и балсам имам сърбежи. Измих се със сапунени ядки и амла, като ресах косата си започнаха да падат парчета кожа от скалпа. Имате ли представа какво мога да използвам за тези сърбежи.

# 421
  • волно калдъръмче
Здравейте, след ужасни последици от боя(амонячна и безамонячна) мисля да пробвам с къносване. Купих си готовата смес за кестенява коса на Хенафокс. Понеже боята е прясносложена, ще изчакам поне един месец преди да я нанеса. Проблемът е, че дори от шампоан и балсам имам сърбежи. Измих се със сапунени ядки и амла, като ресах косата си започнаха да падат парчета кожа от скалпа. Имате ли представа какво мога да използвам за тези сърбежи.
Сигурна ли си, че е от скалпа? В амлата също има дребни парченца.

# 422
Така мисля, пък и доста ме сърби. Обяснявам си го като някаква ужасна алергична реакция от боята.

# 423
  • София
Направила си някаква алергия. За съжаление такава алергична реакция може да я потушиш за седмица, а може да се бориш и с месеци. Добре е да отидеш на лекар. Не ти препоръчвам преди да я излекуваш да мажеш каквато и да е боя. За потушаване на сърбежа може да пробваш да изплакнеш главата с отвара от лайка или коприва. При такива реакции също добре ми се отразяват разни билкови спрейчета за косопад. Все пак е добре да се консултираш с лекар и бъди много предпазлива с какво се миеш и боядисваш.
Преди да ползваш боята на Хенафокс, направи тест. При мен има леко раздразнение на скалпа от тази марка напоследък, което съвсем не означава, че и при теб ще е така.

# 424
Благодаря за съвета! А ти каква марка къна използваш, аз съм още "новак" с всички билки и къни. Гледам да са 100 % натурални, ама като марки изобщо не ги знам.

# 425
  • В полите на Пирин планина
Намажи скалпа с гел или сок от алое. Ще тушира сърбежите.

# 426
Ако ти се бели скалпа,може да е и от пресушаване .Сърбежите също може да са от това. Може да си направиш отвара от лайка,коприва и да капнеш 2-3 капки ментово масло. Слагаш в пулверизатор,пръскаш в корените и леко масажираш.Охлажда и облекчава.

# 427
  • София
Алоето е добра идея. Също отварата с добавени масла. Сетих се, че някъде бях чела и за измиване със сода, но не съм пробвала тази техника.
Относно каква къна, билкова боя ползвам. Преди години използвах само светло кестенявата смес на Хенафокс. Когато смениха опаковката (преди сигурно 5 години), на два пъти получих доста силен сърбеж след боядисване. Реших, че трябва да сменя боята и от тогава експериментирам. Купувам различни готови билкови бои, често сама си правя смеси. Заредила съм се с доста кутийки и пликчета, купувани от всякъде, но така и не мога да намеря точно моята смес. Трябва да призная, че най-добър резултат при мен е от  НЕ съвсем натуралната къна на Herbal Time. Вероятно защото и доста бързо се работи с нея, затова и ми харесва, но никога не ми е причинявала дискомфорт.

# 428
  • Бургас
По-добре преди да мажеш каквото и да е,да отидеш на лекар.Ако е алергия,не е добра идея  да се маже с каквото и да е.
Не ползвай шампоан.Мий я всеки ден с хладка вода.Гледай да не се стича боядисана вода по тялото.Слагай хавлия на главата и хубаво изплаквай тялото.
На мен от алергия към боя за коса ми пареше ужасно целият скалп,с шампоан още по-ужасно пареше.
По-добре не пробвай други марки химични бои.Билките също не са гаранция,че няма да има реакция към тях.
Аз не искам да се мажа повече с къна,ще я оставя сива.Виждам така и други жени,макар и рядко.
Имам си доста проблеми в момента и ме е страх и с къна да се мажа.

# 429
И аз като Мария, понеже и двете сме правили сериозни алергични реакции от химия, бих дала съвет първо на лекар.
Два месеца не слагах нищо на главата, след това започнах с билковите бои, след тест.

# 430
  • София
Значи не само мен ме сърби от боите на Хенафокс. Иначе съм доволна от покритието.
Преди това пробвах Био Органик. Не ме сърбеше, заздрави ми косата, но цвета не покриваше добре .

# 431
Панди, сега като го написа, осъзнах, че същото се случи и при мен.
Нали смятах, като приключа Био Органик, да се върна към Хенафокс ... обаче, ако сърбежът ще се върне, по-скоро ще жертвам цвета.

# 432
Здравейте, за пръв път влизам в темата, но виждайки колко опит имате с къната реших да попитам тук. Боядисвам се с безамонячна боя , но импулсивно си купих безветна къна за коса с цел да я подхраня малко. После обаче се замислих, дали след ползване на къна ще имам проблем с боядисването? Тоест ще хване ли боята ?

# 433
  • София
valichkaaa Изчаквах някой с опит в тази ситуация да ти отговори, но явно всички са на море. Не съм редувала боя-къна, затова нямам и опит, но от това което съм чела, не е добре да пробваш. Вероятността е не да не хване боята, а да се получат нежелани оттенъци.

europe_d Ходи ли на лекар? Как върви лечението?

# 434
Тази "безцветна" къна е вероятно да не е къна, а касия, която е естествен балсам за подхранване и изглаждане и не придава цвят.
Аз също не се боядисвам, но не виждам защо да не хване боя, след касия.
Все пак не съм видяла етикет, състав на закупената къна и само предполагам Blush

Общи условия

Активация на акаунт