Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 059
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Paris, France
лют червен пипер - загрява скалпа, дезинфекцира, подобрява кръвообращение

канела - трепе гъби, бактерии, най-вече тези, които предизвикват пърхот, но и други. Прави цвета по-светъл. Дава лека, остатъчна миризма, която маскира бруталната, за някои хора, миризма на къната.

куркума - намалява възпаление, подхранва скалпа, трепе гъби и паразити, избелва кожата. Дава по-оранжев цвят известно време.

джинджифил - загрява скалпа, трепе патогени, подхранва, дава свежа миризма.

Всички тези съставки дават леко по-светъл цвят, отколкото ако се сложи само къна и така израстването не е особено видимо.

До нас има храсти  розмарин и понякога правя отвара и слагам. Изключително добре прикрива миризмата и ухае много приятно, но имам чувството, че прави цвета по-тъмен и кафенее.

Може да се сложи масло от тамян, ама идва солено.

Една приятелка слага сумак - червен прах, който слагат в дюнерите. Твърди, че така ферментирала по-добре и отделяла повече цвят, но все забравям или не го намирам.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 20:21 от Nevena Virolan

# 631
Постоянно си купувам от обикновенните къни на Хена Фокс от сайта, но с доставките ми се оскъпяват. Дали по известните дрогерии DM или Лили, може да се намери също някоя добра и безвредна и подхранваща къна?

# 632
При мен готова смес също падна бързо в корена,но бях гледала в youtube,че трябват няколко апликации,нормално било така да пада бързо в началото.Откакто ползвам билки и се боядисвам с билковите бои,косата е страхотна,нямам косопад и всички ме потат защо е толкова лъскава.

# 633
  • гр.Видин
Постоянно си купувам от обикновенните къни на Хена Фокс от сайта, но с доставките ми се оскъпяват. Дали по известните дрогерии DM или Лили, може да се намери също някоя добра и безвредна и подхранваща къна?
Над 30лв е с безплатна доставка.

# 634
Погледни в някой здравословен магазин в твоя град.

# 635
При мен готова смес също падна бързо в корена,но бях гледала в youtube,че трябват няколко апликации,нормално било така да пада бързо в началото.Откакто ползвам билки и се боядисвам с билковите бои,косата е страхотна,нямам косопад и всички ме потат защо е толкова лъскава.
[/quote

С кои точно билкови бои, колко време стоите и след колко мазания корените започнаха да се покриват?

# 636
Първо се намазах с Хенафокс,но не покри белите коси,стоях 3 часа.После с Cultivator's,стоях 2 часа,нямах повече време.В деня на боядисването не беше покрила на слепоочията и на челото,но на слвдващия ден и там се беше оцветило.10 дена по-късно са се показали бели коси в корена.Ще изчакам 2 седмици да минат и пак ще намажа с боята.Не съм се отказала да пробвам двете стъпки(къна и индиго),след като свърша боята.

# 637
  • Най-красивата страна
Вече 10 години ползвам само къна и индиго.
Купувам от индийски магазин или от Турция.
След като си къносам косата ,на следващия ден си правя маска с кокосово масло-стоя поне 2 часа.

# 638
В сайта на Хена фокс са изчерпани обикновените билкови бои в кафяво, някой да знае кога ще има наличност?

# 639
Провери в сайта на zoya. Бг. Там също предлагат боите на Хенафокс.

https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-% … 196,HennaFox-m113

# 640
Имам кестенява коса. С коя билкова боя мога да се боядисам, за да си остана с кестенява коса? Ако може даже да съм с един тон по-светла, леко руса. Но да няма червени оттенъци.

# 641
  • В полите на Пирин планина
forumkaye, трудна работа. За изсветляване - няма как. За кестеняво - да, но винаги е с меден отенък. Simple Smile

# 642
Имам кестенява коса. С коя билкова боя мога да се боядисам, за да си остана с кестенява коса? Ако може даже да съм с един тон по-светла, леко руса. Но да няма червени оттенъци.
Пробвай билковата на Хенафокс, цвят "светло кестеняв".

# 643
След като си къносам косата ,на следващия ден си правя маска с кокосово масло-стоя поне 2 часа.

Вени, Моля за извинение ако е коментирано, но в две стъпки ли слагате къна и индиго или едновременно ?

# 644
  • Най-красивата страна

Вени, Моля за извинение ако е коментирано, но в две стъпки ли слагате къна и индиго или едновременно ?

Пробвала съм и двата варианта.
В две стъпки ,ако искам  по-тъмен цвят.

Общи условия

Активация на акаунт