Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 072
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Скрит текст:

Охх. Да дам отзив за Био Органик Indus Valley. Негативен 😢
По принцип харесвам къната на Auymi, смесвала съм я с индиго. Знам какво да очаквам,от години се занимавам.
Понеже нямах налична, закупих си от дрогерия въпросната Био дрън дрън къна, според състава имаше само чисти билки, нищо друго.

Днес решавам да намажа само корените и понеже съм ограничена откъм свободно време, разтворих къната в топла вода и намазах веднага.
Измих след 2 часа, с ясното съзнание, че вероятно нищо грандиозно не е хванало като цвят, но поне корените няма да са чистак бели. И преди поради липса на време съм правила бързо намацване с Aiuymi, и е било ок - просто някакъв цвят, до истинското къносване.

Е, за бога - днес шапката за баня е чисто ярко синя, я косата ми черна 😔😔😔
Повече никога няма да купувам тази "къна", за мен е пълна с оцветители, и кой знае какво, които не са обозначени на кутията!!

От сега нататък само чиста Aiymi.. Взела съм си и една на Кхади, като поне в тях съм сигурна, че не лъжат.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 09:54 от bubanka

# 646
  • В полите на Пирин планина
Много неприятно. Аз съм ползвала светло кестенявата на същата марка, но не беше зле.

# 647
Да... Само да допълня, че синьото не се измива от найлоновата шапка дори със сапун 😂 👌😖
Не съм виждала такова нещо никога...

# 648
Имах подобно изпълнение с Биовитал. Също от дрогерията. Не ме подразни самия факт, че има оцветители, не ми пречат, нито PPD, а че не е упоменато на опаковката. Бях много ядосана, че лъжат хората. Ами ако човекът, който ги ползва има алергии? Може да е много опасно.

# 649
Определено е неприятно точно това, че няма ясно инфо за състава на боята, за да може човек да си направи информиран избор. Чиста измама си е това.

# 650
  • Бургас
За такива като мен с алергии е силно опасно.Дори чистата къна на Хенафокс не знам колко е чиста.
Затова си стоя небоядисана и всеки ми казва колко ми била бяла косата.Ами имам огледало,виждам я.Но страхът ми е голям,особено след тежката алергия със спиране на дишане и сърце.При това в болница,от лекарство подадено от квалифициран анестезиолог.Нямам думи.
Не знам,то човек на нищо не може да се довери.Ужас просто.

# 651
А възможно ли е синьото да е от индиго?
И аз имах подобен случай и така си го обясних.
Нали кестеняв цвят се постига със смес от къна и индиго.

# 652
Мария, защо не пробваш да си боядисаш косата с вода от орехова шума?

# 653
Според мен би могло... но не знам с положителност.

# 654
По принцип индигото е дадено като първа съставка, в най-голямо количество. Така че има резон в коментара ви.
Но съм ползвала и преди, десетки пъти във всякакви комбинации последните години - такова ярко синьо никога не съм виждала. По-скоро ми е оставало неприятно по ноктите, примерно. Все едно съм ровила в пръст.

А и това чудо не се измива от найлон, което вече наистина ме впечатли 😵

За толкова години мазане с билкови смески 😁, никога не съм имала такъв цвят - тип боядисано с гарваново черна боя... Винаги е било доста по-лежерно покритие, което е и било целта.

Да не говорим, че съм в цикъл, и опитът ми показва, че треволяци съвсем не хващат... Но айде, това вече не знам доколко има научно или физиологично обяснение.
А възможно ли е синьото да е от индиго?
И аз имах подобен случай и така си го обясних.
Нали кестеняв цвят се постига със смес от къна и индиго.

# 655
  • Бургас
Мария, защо не пробваш да си боядисаш косата с вода от орехова шума?
Честно казано и аз съм го мислила това като вариант,за безкофеиново кафе също мисля,че може да стане,но имам доста натрупана къна по дължините,а горе имам доста поизраснали сиво-бели коси и все ми се струва,че много ще се различава цветът.В основата може и да не хване добре,върху къната няма причина да не хване.
Личната също ме навива да не се боядисвам с никакви бои,каквото и да попитам дали е безвредно,тя казва,че не е,всичко можело да даде алергия.
За къната се престраших,защото кожен лекар каза,че къната не дава уж алергии,но знам ли,ако има добавени химикали...

# 656
Здравейте, момичета! Искам да попитам дали сте ползвали билковите бои или къна
на Logona? Дали покриват белите коси и са наистина безвредни?

# 657
Здравейте, момичета! Искам да попитам дали сте ползвали билковите бои или къна
на Logona? Дали покриват белите коси и са наистина безвредни?

Съвсем натурални са, даже с някакъв еко-сертификат. За да покрият добре трябва да се стои повече от указаното време - поне 3 часа.

# 658
В сайта на Хена фокс са изчерпани обикновените билкови бои в кафяво, някой да знае кога ще има наличност?
Светлокестенявата е в наличност, вчера погледнах.
Аз си поръчах от Ремедиум, взех последните три, казаха че никакви други цветове нямат. Да не би пък да имат проблем с доставката Хенафокс Thinking

# 659
Да, Леми, имат. Миналият месец бях в Бургас, в магазин за еко-био и т.н., питах за бои на Хенафокс, казаха, че доставчикът временно е спрял вноса.

Общи условия

Активация на акаунт