Любители на кучета - 100

• 47 080
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • под тепетата
Току-що ги изгледах и трите! Готино филмче  Laughing Коте, страхотна пухенка си имаш!

# 136
Страхотни са ни кучаците всичките 😍 Много обичам да влизам тук и са плакна око в снимките, които споделяте.. 🤗
Днес пак скокнахме до село с магарето и да се покажем пак:

Скрит текст:
Макс и татко му на топло до камината:

Само татко му:

И тримата от запаса 😁

# 137
  • Варна
Душички ❤

# 138
Привет на всички двуноги и четириноги. Не сме се записали още в новата тема, не мога да се добера до форума. Днес водихме Роузи за годишната ваксина и направи алергична реакция. Надуха й се очите и муцуната. Заведохме я веднага в клиниката, сложиха й Урбазон и още нещо. Сега очите са добре, но муцката още е отекла. Има абокат, който се надявам утре да махнат. Стискайте палци да няма повече инжекции. Връщам се да чета.

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 22:21 от pip4i

# 139
Ооооо, милата душичка.. pip4i бързо да отшумява алергията. 🤗 Представям си какъв стрес ви е било днес да я видите така подута.

# 140
  • Bарна, морето, сините вълни
Милото Роузи. Sad Стискам палци всичко да е наред с нея! ❤️ ❤️ ❤️

# 141
Милата Роузи! Ама това от ваксина ли наистина? На мен така веднъж ми беше изкарала акъла една от котките ми. Бях я завела за почистване на зъби, с упойка. И ветката като ми се обади и ми каза, че докато я чистела дала алергична реакция и трябвало веднага да я спасява с урбазон, направо ми се сви сърцето и гърлото на топка. Беше отекла цялата лигавица на устата и пак така около очите подуто. Ветката не беше сигурна на какво е реагирала така, но предположи, че на кислородна вода. След тази реакция после веднъж пак така се поду устата и почна да й тече слюнка и аз веднага звъня спешно на ветката. Ветката предположи, че е от ужилване от оса. Направо си е страшно и трябвало веднага да се бие урбазон.

# 142
  • под тепетата
Ще се оправи Розичката и муцунката и ще се прибере. Героиня ни е тя  Laughing
Sivi, какво е това кърпеното по Вивата?

# 143
  • Rock & Roll feeling ...
Скрит текст:
Здравейте. Може би е често обсъждан проблем тук, но аз все пак ще драсна няколко реда. Кучето ми се чеше от около година вече доста драстично на моменти. Обезпаразитявано е, август месец му направиха изследвания на козината и казаха, че "Най-вероятно е гъбична инфекция, със сигурност не е паразитна". Проблемът беше, че пристъпихме към лечение чак преди около месец. Отидох, казах какво са казали на изследванията от август и ветеринарят съответно предложи два вида лечение - хапчета (които трябва да се пият в продължение на около 15 дни)+инжекции против сърбеж веднъж на седмица или другия вариант ваксини. След като ми казаха плюсовете и минусите на двете неща, избрах първия вариант с хапчетата. Казаха ми, че за килограмите и възрастта му му се полага 1/4 от хапчето всеки ден, и почнах да му ги давам. След седмица отидох за инжекция, но ми заявиха, че е най-добре да не му се слага, тъй като можела да навреди на други неща в организма му, а само с хапчетата е щял да се оправи. Случи се да пропусна да му дам хапче 2-3 пъти, но минаха около 15 дни и аз подобрение изобщо не виждам честно казано. Спрях хапчетата (въпреки че имам останали още 3 цели) и се чудя дали да не пробвам отново, но се притеснявам да не стане пък прекалено много.

Имам чувството, че дозата е твърде малка и това е една от причините. Другото нещо, което подозирах е, че може изобщо да не са гъбични инфекции, тъй като по думи на баба ми те със сигурност са й казали, че "най-вероятно" е такова, т.е. не са били напълно убедени. Това, което си мисля аз, е, че може да е от храна, понеже четох, че доста често определени храни предизвикват алергични реакции. Няма рани от чешенето и хапенето, просто му е леко уредяла козината на проблемните места (подмишници, около слабините) и е малко по-зачервено, но нищо по-сериозно от това.

Преди лечението с хапчетата го пръскахме със спрей Биопирокс (не по предписание на лекар) и се беше подобрил, но когато спряхме, отново започна да се чеше. Сега като съм спряла хапчетата отново го пръскам със спрея и ще видим какво ще стане.

Не съм сигурна какво да правя. Четох, че е възможно да се направят изследвания за алергии, но съм почти сигурна, че във ветеринарната клиника в града ми не предлагат тази услуга. Не искам да прибягвам към ваксина, тъй като ми изредиха доста лош страничен ефект след нея, въпреки ефективността й срещу сърбежа. Като цяло нямам много доверие на клиниката, тъй като и други хора са имали проблеми с нея, и съм наистина объркана...
Къде се чеша ? Може ли да снимаш местата, да се види дали има опадала козина и как е повърхността на кожата. С какво го храниш? Порода (ако има) ? Simple Smile И каква е тази ваксина против чесане ?

# 144
bilqna кърпено то е по Белчо (брат на Вивата). Ходят на лов вече бандитите и понякога се случва да се върнат ранени. Имаше повърхностни разкъсвания само, за щастие, и му удариха на бързо шев и кройка на маймуна. Дано не се случват по сериозни инциденти, че е голяма мъка докато стигнат до лекар и са на операционната маса.

# 145
  • под тепетата
Ох, объркала съм ги, ма нали са си роднинки  Joy
 Направи ми впечатление, защото и Ози точно там - на хълбока - се беше порнал. Бързо да му минава на Белчо!
 Аз продължавам със Снежни приятели
 https://www.vbox7.com/play:9286257084

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 21:26 от bilqna_69

# 146
Благодаря, момичета, за загрижеността Hug
Всъщност не успях да я видя в пика на реакцията, защото веднага след ваксината хукнахме с детето по задачи и ММ ми се обади да каже, че нещо става и ми прати снимката.
Вече е значително по-добре буболечката и сега спи.
Ейми, от ваксината е, няма от какво друго. Мисля, че страшното мина. Утре ще е по-добре.

# 147
  • sf
Милата Роузи, бързо да се оправя!
Взех едно лазерче и по цяла вечер пада голямо дивеене. Тъкмо да се изморява, че излиза по-малко в тоя студ. А после сме ей така, разтапям се 😍

# 148
Милата Роузи , бързо да се оправя !
Относно бездомните или пуснатите кучовци мога да кажа, че храненето е нож с две остриета. Мен не ме е страх, а Лъки е изключително дружелюбен и винаги е готов да си играе. У наше село бездомни колкото щеш, всяка сутрин им нося торбичка с храна на тези, които обикалят около блока . И така те свикнаха  и за тях съм тази, която трябва да ги храни.  Няколко пъти когато не носех нищо за тях скачаха по торбите ,които нося, ръмжаха,  нападаха Лъки, който не може да се защити понеже няма никаква агресия в него. Та както с мъжо се шегуваме все, че кучето не е злобно, но за майка му не е сигурно Simple Smile  се налага да им скръцна със зъби и да ги гоня. Та и при тях трябва възпитание. Лошото е, че когато са много и са гладни са и опасни.
Ето и един заспиващ мамин глезльо.

# 149
Милото,алергично мъниче...,бързо да се възстановява...Не съм ви споделяла,че и Лори направи алергичен шок от ужилване на пчели,3 броя...И то само ден след като летя в багажно самолет, за Мюнхен...Поду се муцунка,дишаше мъчително...,страшна картинка.Сега ни предстои ,прибиране за празниците към България и пак ужасът -клетка,летище,самолет.Първия път беше будалче,ама сега...Ето я вече,принцеса! 

Общи условия

Активация на акаунт