Любители на кучета - 100

• 47 642
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • Bарна, морето, сините вълни
Хахаха, страхотни сте, есстела! ❤️ ❤️ ❤️
Във всяка ръка по един повод, големи диванета.
Завиждам за морската, много ни е далеч. Не, че не сме тръгвали с Ерос пеша, ама после звъня да ни прибират. Grinning

# 361
  • Варна
Джу, голям сладкиш, браво.

Хехе, Дес, не ме питай как се прибрах и аз, че и пет консерви носих, щото малката келешка пак в период на беззъбие. 😂

# 362
  • София
Тово с претърколването по гръб не го знаех. Сега прилагаме "Не" и плесване с вестник, брошура, нещо леко.
Тръшването по гръб изобщо не е препоръчително като метод особено за хора ,които нямат опит и ен знаят как да го направят.Плесване с вестник съвсем не.Команда не няма,пробвайте след нея да слагате обозначение кое точно ,не хапи,не пипай там,не яж това и т.н

# 363
Пък аз да се поФаля , че вчера гушках Каду и Бизу Stuck Out Tongue Winking EyeHeart
Снощи водихме Роузи на фотосесия с дядо Коледа в магазин Стефанов. Като качат снимките, ще свирна да ги видите.

# 364
Тово с претърколването по гръб не го знаех. Сега прилагаме "Не" и плесване с вестник, брошура, нещо леко.
Тръшването по гръб изобщо не е препоръчително като метод особено за хора ,които нямат опит и ен знаят как да го направят.Плесване с вестник съвсем не.Команда не няма,пробвайте след нея да слагате обозначение кое точно ,не хапи,не пипай там,не яж това и т.н
Изтъркалването на пале по гръб не изисква никакъв опит. И спокойно може да е част от играта с него.
А командата "Не" означава незабавно прекратяване на това, което в момента прави, според стандартите нa немският/руският курс по обща дресура. Не се прилага наказание, а принуждение да я изпълни. И награда, ако я изпълни без принуждение.

# 365
  • София
Команда не не се използва в България, защото е думичка, която непрекъснато употребяваме. Абсолютно забранителната е Фу, и пак трябва да се използва само при нужда, иначе губи смисъл.

# 366
Командата "Фу" идва от някои школи за служебни кучета. Очи на четири лапи използват "Не". И т.н. И за двете си има определени причини. За домашно куче не бих се втелявал и бих избрал по-удобната.

# 367
Аз използвах името на кучето,да знае,че говоря на него и после,,Не,,.  Вдяваше идеално

# 368
  • София
При нас и само "НЕ" си върши чудна работа. Кучетата знаят и спират с нежеланите действия. Досега не ми се е случвало кучето да се обърка и да не знае с кое действие да спре.

# 369
  • София
Е говорим за поотрасли кучета, Коте.
Зависи какво искаш да постигнеш като крайна цел.
Аз не искам желязна дисциплина и куче робот. Но пък ми е по-лесно, когато разбира от команди и слуша, знаеш я, че не е дребна и не съм ок да действам всеки път със сила.
Фу, ползвам в случаи, когато се кани да се сбие,  и то като е вече налетяла. И за ядене на боклуци.
В останалите случаи ползвам точно Не, но с пояснение -  Не там, Не дърпай, Не .... ми не се сещам какво още, в момента, но има. И ме разбира.

Отделно използвам още доста команди, защото е по-лесно, когато се разбирате с кучето.
Беше започнала да става като Лили, но пресякох тези и мераци в зародиш. Сега се зъби само когато и се наврът в муцуната досадници.

# 370
  • София
От малки са научени с думичката "не" да прекратят всяко действие, което вършат. Това е целта ми. Други команди се учат по-нататък, в бебешка възраст и "не" върши работа.
При Неси фразата "ще те смачкам"="спри каквото там правиш и ела веднага!" Simple Smile Но това е след години все пак хаха Simple Smile

# 371
хахахаха, а на "Какво направи ти,бе ?" свиват ли си ушите Simple Smile

В по-напредналата дресура изразът" Чакай да видя какво ядеш",обикновено по  време на разходка , предизвиква бързо дъвчене и моментално преглъщане.  Laughing

А аз до такава степен се вживях ,че при команда "Плюй" кучето отваряше широко уста. ( Щото колко пъти съм бъркала до китката да извадя някое съкровище от там,а ? !   Joy Joy

# 372
  • София
"Какво направи ти", не, но "Как не те беше срам" винаги предизвиква засрамен поглед.
А "Плюи" е задължителна команда, заедно с "Я да видя какво има в устата"

Аз работя с широк набор от команди вече.
Не се мотай
Другото ляво
Съвсем до мен
Още малко напред
Не се влачи
Не яж котката
Съвсем на място...
Тия съм си ги хванала от клиповете, които снимам. Установих, че бая приказвам.

Трапезица, чак сълзи ми излязоха от смях. Благодаря ти.

# 373
От същата серия:
- върни велосипедиста откъдето го взе
- спри да помиярстваш
- е сега ти ... мамата (от жена към Алабай)
- плюй веднага горкото куче

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 19:01 от Ezhko

# 374
  • София
Хаха, аз заради последното,  с горкото куче, въведох Фу.
Но се сетих за
Внимавай, ще се спънеш (Рея редовно се спъва и пребива, все още)
Не тичай, ще паднеш - вариация на горното
Махни се оттам, ще те гази колело - Витошка команда. Рея никога не се маха от пътя на колелата.
Премести, се да минат хората - задължително спира насред пътеката и запречва целия път.

Общи условия

Активация на акаунт