Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 820
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 035
Детето е на 5 г. и 4 месеца.В момента се изхожда по 4-5 пъти на ден и има слуз в изпражненията/не е разстройство/.Изследванията от кръвта и урината са добри, но аналния секрет показа наличие на бактерия proteus.Пихме лопедиум и ентерол, но без резултат/един месец/.Сега от днес сме на смекта, активен въглен и мезим форте.Моля дайте съвет за лечение.

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 13:51 от danifd

# 1 036
Омега,не е интересно,а си е направо в реда на неЩата да не бьде раzреШен zа обЩо полzване...Току виж,масата се вьzполzвала и оzдравяла Wink

Хитко,много мерси.  bouquet
Ако може и цена zа коли4ество да кажеШ,Ще е супер.Но ми се струва,4е са сьЩите като тук.Сангенор се каzват.
Питам,zаЩото в комбинация с ябьлкова киселина веноzно,по най нови открития повлиява успеШно 4ернодробна цироzа до 70% вьzстановяване на 4ерния дроб.Има едно лекарство Rocmaline,но е много скьпо,а ако намеря сьставките поотделно мога да си направя сам коктейла...
За въпросния "коктейл"- важи ли за автоимунен хепатит?

# 1 037
Пия Ефектин от 6 мес.-225 мг/изписан за депресивно разстройство/,от вчера свалям  дозата на 150 мг.
Много спя-по11-12 часа,от време на време ми се вие свят, измарям се бързо, задъхвам се. Ходих на кардиолог и ми каза,че имам хипотония-90/60 и 80/40 кръвно налягане,а беше 120/80 преди няколко месеца.
Най-вече ме притеснява тази сънливост, а докато не си изпия Ефектина като стана към 10.30 ч съм като отнесена и не мога да се концентрирам върху нищо.
Така ли ще продължава и за в бъдеще и какво ще стане,когато спра антидепреснта?

# 1 038
Здравейте!
Имам едно въпросче и разчитам на помощ от вас.Става въпрос за племенничката ми,която прави гърчове и са и изписали прием на едно лекарство казва се KEPPRA,интересува ме как се понася,т.е странични ефекти и полезно действие.Благодаря предварително.

# 1 039
  • Хасково
Има ли някакви противопоказания за използването на Геломиртол форте през първото тримесечие на бременността?

доколкото знам не, геломиртол може да се ползва по време на бременност

# 1 040
  • Хасково
здравейте!
искам да попитам колко време се дават капки зиртек на дете на 2г6м. изпика ни ги педиатъра за пъпчици на лактите, те изчезнаха, но аз загубих рецептата.
блатодаря!
щом обрива е изчезнал се пият още малко и това е достатъчно.

# 1 041
  • Хасково
Здравейте!
Имам едно въпросче и разчитам на помощ от вас.Става въпрос за племенничката ми,която прави гърчове и са и изписали прием на едно лекарство казва се KEPPRA,интересува ме как се понася,т.е странични ефекти и полезно действие.Благодаря предварително.
http://www.bda.bg/bdias/12091d.pdf

# 1 042
Здравейте.Бременна съм в 8 месец и ми откриха тромбоцитопения-пия кортизонногенно лекарство-prezolon,в доза 3 пъти на ден по 4 хапченца мъчи ме главоболие(от една седмица го пия),дали има много странични ефекти-благодаря ви предварително.

# 1 043
  • софия
здравейте!
искам да попитам колко време се дават капки зиртек на дете на 2г6м. изпика ни ги педиатъра за пъпчици на лактите, те изчезнаха, но аз загубих рецептата.
блатодаря!
щом обрива е изчезнал се пият още малко и това е достатъчно.
благодаря ви!

# 1 044
Въпрос за Серопрама - минат е курс на лечение от година и два месеца. Сега се налага почторното му пиене. Възможно ли е, често срещано ли е, какви са страничните ефекти в дълготраен план (след години), не тези в началото на приемането?

# 1 045
Има ли някакви противопоказания за използването на Геломиртол форте през първото тримесечие на бременността?
Не се притеснявай, но все пак искай съгласие от лекаря.

# 1 046
Пия Ефектин от 6 мес.-225 мг/изписан за депресивно разстройство/,от вчера свалям  дозата на 150 мг.
Много спя-по11-12 часа,от време на време ми се вие свят, измарям се бързо, задъхвам се. Ходих на кардиолог и ми каза,че имам хипотония-90/60 и 80/40 кръвно налягане,а беше 120/80 преди няколко месеца.
Най-вече ме притеснява тази сънливост, а докато не си изпия Ефектина като стана към 10.30 ч съм като отнесена и не мога да се концентрирам върху нищо.
Така ли ще продължава и за в бъдеще и какво ще стане,когато спра антидепреснта?
Най-вероятно ще е така известно времето, но нямам наблюдения. Говори със лекаря, той ще ти каже със сигурност.

# 1 047
Здравейте!
Важно е когато започнете спирането му, това да става постепенно. Най-често като нежелан ефект може да се появи сънливост ,умора ,замаяност,нервност, главоболие, безсъние като тези ефекти са свързани с дозата и постепенно отшумяват.

# 1 048
Въпрос за Серопрама - минат е курс на лечение от година и два месеца. Сега се налага почторното му пиене. Възможно ли е, често срещано ли е, какви са страничните ефекти в дълготраен план (след години), не тези в началото на приемането?
Не ми казвай че Ремотив не помогна !

# 1 049
Не ми казвай че Ремотив не помогна !

1 месец и нищо. В смисъл имаше моменти, в които бях много добре, но стархът, че нещо не енаред си седеше. И всъщност заради този страх се влошиха нещата и се наложи наново. Но нали ПР е свързано с хиляди въпроси и затова се чудиа дали е ок Серопрама да се пие пак.

Общи условия

Активация на акаунт