Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 770
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 470
  • София
Привет!
Бихте ли ми казали какво точно представляват капките Биогайа/Биогая? Не успех да намеря информация в нета. Д-р ни ги предписа, като превенция на дисбактериоза, защото синът ми пие АБ (Дурацеф). Как влияят на перисталтиката и могат ли да доведат до запек?
Благодаря!

Принадлежат към групата на пробиотиците. Представляват живи микробни хранителни добавки, най- често съдържащи млечно- киселите бактерии лактобацили и бифидобактерии. Директно се размножават в мукозата на червата и започват да произвеждат ензими, които спомагат храносмилането. Потискат размножаването на "лоши" болестотворни организми в храносмилателния тракт, възстановяват нормалната чревна микрофлора при прием на антибиотици. Малка вероятност от поява на запек. Нормално се развиват 10- 15 дни и след това се отмиват по естествен път.
Благодаря!  Simple Smile

# 1 471
Здравейте!
Дъщеря ми (5 г.) е с алергичен ринит и конюктивит, които се появяват през пролетта и началото на лятото. Тази година алерголожката предписа Ксизал, Опатанол, Назонекс и Назалезе. Назонекса трябваше да го ползваме докато свърши опаковката, което се оказа 2 месеца. От няколко дни вече не пръскаме Назонекс и носа й отново много се запуши. Тъй като знам че е кортикостероид, не съм сигурна, дали мога да продължа или да го заменя с нещо друго. Благодаря ви предварително за отговорите!   bouquet

Правени са клинични проучвания за употреба на Назонекс назален спрей от деца в продължение на една година. Не са наблюдавани забавяне скоростта на растежа и атрофия на носната лигавица. Моят съвет обаче е преди да продължите с него, да пробвате някои от не съдържащите кортикостероиди капки за нос за отпушване (назални деконгестанти), като ги използвате не повече от 5 дни и ако няма ефект, върнете се на Назонекс-а, докато приключи цъфтенето на тополите и др. такива.

# 1 472
Здравейте,имам 2 въпроса:
1.От доста време търся Сулфагванедин,но го няма.В аптеките нямат инфо дали е спрян от производство
или е друга причината.

2Какви глобули мога да ползвам за кандида албиканс,при положение,че кърмя сина.
Досега съм ползвала клотримазол и гинопеварил-без особен успех,да не кажа-никакъв.

Благодаря предварително!

Съжалявам, късно откривам, че въпроса ти е останал без отговор. smihesorry
 Сулфагванидина е спрян от производство от близо две години. Няма смисъл да го търсиш. Причина-  33uu май никой не знае.

По втория въпрос- съвет с гинеколог, уви не съм такъв.

# 1 473
  • София
  bouquetБлагодаря,Балерина.

# 1 474
  • В центъра на мръсотията
Здравейте!
Дъщеря ми (5 г.) е с алергичен ринит и конюктивит, които се появяват през пролетта и началото на лятото. Тази година алерголожката предписа Ксизал, Опатанол, Назонекс и Назалезе. Назонекса трябваше да го ползваме докато свърши опаковката, което се оказа 2 месеца. От няколко дни вече не пръскаме Назонекс и носа й отново много се запуши. Тъй като знам че е кортикостероид, не съм сигурна, дали мога да продължа или да го заменя с нещо друго. Благодаря ви предварително за отговорите!   bouquet

Правени са клинични проучвания за употреба на Назонекс назален спрей от деца в продължение на една година. Не са наблюдавани забавяне скоростта на растежа и атрофия на носната лигавица. Моят съвет обаче е преди да продължите с него, да пробвате някои от не съдържащите кортикостероиди капки за нос за отпушване (назални деконгестанти), като ги използвате не повече от 5 дни и ако няма ефект, върнете се на Назонекс-а, докато приключи цъфтенето на тополите и др. такива.

Благодаря!   bouquet

# 1 475
Zdraveite,sina mi se razbolq ,samo s 1 rentgenova snimka postaviha diagnoza bronho pneumonia/ dqsno/ bez nikakvi drugi izsledvaniq,antibiotik estestveno Augmentin 1000 ed na 12 4asa,a toi e 37kg,razbira se protivoalergi4no i sirop i t n -ve4e 7 mi den pie lekarstvata,no nai -4udnoto e 4e prez cqloto vreme nito den ne e  imal povi6ena temperatura?Za prodaljenie,t e za opa6ka na le4enieto ni izpisaha Azitrox 500 na 24 4asa,bih iskala da 4uq mnenie .Mnogo mi se iska da ne davam tozi Azitrox-izglejda ujasqva6to tova ,koeto 4etoh za nego?  Tired

# 1 476
  • София
Съвсем нормално е само по една рентгенова снимка да се постави диагнозата.
Провеждайте лечението както ви е предписано, липсата на температура, не означава, че заболяването е безобидно. Пневмония не се лекува за седем дни.

# 1 477
  • София / Пловдив
Заради често повтарящо се разстройство на дъщеря ми /4годишна е/, педиатърът предписа Sanostol Probiotikum на прахчета. Каза да го давам поне един месец. Проблемът е, че във всички аптеки, които днес обиколих, лекарството е със срок на годност май 2008, т.е. вече е изтекъл Confused нямало нова партида в момента. Повечето аптекари ми обясниха, че дори след изтичането на срока на годност, известно време мога да го давам и нямало проблем, защото е държано в хладилник.

Въпросът ми е: колко време след срока на годност мога да давам Sanostol Probiotikum? Наистина ли един месец, след упоменатата дата на опаковката, лекарството може да се използва?

И още една питанка - каква е дозата за 4 год. дете?
На опаковката пише по 1 прахче дневно, а лекарката ни предписа двойна доза  newsm78

# 1 478
  • Хасково
Заради често повтарящо се разстройство на дъщеря ми /4годишна е/, педиатърът предписа Sanostol Probiotikum на прахчета. Каза да го давам поне един месец. Проблемът е, че във всички аптеки, които днес обиколих, лекарството е със срок на годност май 2008, т.е. вече е изтекъл Confused нямало нова партида в момента. Повечето аптекари ми обясниха, че дори след изтичането на срока на годност, известно време мога да го давам и нямало проблем, защото е държано в хладилник.

Въпросът ми е: колко време след срока на годност мога да давам Sanostol Probiotikum? Наистина ли един месец, след упоменатата дата на опаковката, лекарството може да се използва?

На опаковката пише по 1 прахче дневно, а лекарката ни предписа двойна доза  newsm78
още преди 10 дни получихме нова партида с добър срок на годност. въпреки че няма никакъв проблем да даваш този с майския срок, за детето е по-добре да потърсиш от новата партида

# 1 479
  • София

Аз като съм го купувала не са ми го вадили от хладилник.То е на прах,на сашета,аз давам по 1 на ден,дъщеря ми е 25кг.
2 бр е доза за възрастни,а с изтекъл срок на детето не бих дала. Peace

# 1 480
  • София / Пловдив
tony_nm, мерси!
В Пловдив няма от новата партида  Sad Поне 5 аптеки обиколих. Поръчах и в един склад да проверят, утре ще ми кажат дали имат.

А мога ли само да почна от старата партида за ден - два, докато намеря от новите? Или по - добре изобщо да не давам на детето?
Ако беше за мен, нямаше да се замислям толкова. Но за дребната...

Evka, на мен също ми се стори странно, че педито ми каза 2 на ден.
Та затова реших да питам и тук.

# 1 481
Давам АБ зинат на детето заради ухапване от кърлеж .Колко дена обаче да го давам ? Ако някой знае моля да напише

# 1 482
Здравейте всички! Виждам ,че всички сте доста добре ориентирани в лекарствата.Много ще ви бъда благодарна,ако някой ме насочи към друг по-евтин антибиотик от групата на DURACEF.Предварително Ви благодаря!

# 1 483
Давам АБ зинат на детето заради ухапване от кърлеж .Колко дена обаче да го давам ? Ако някой знае моля да напише

Минимума е 5 дни. Най- добре 7.

# 1 484
Здравейте всички! Виждам ,че всички сте доста добре ориентирани в лекарствата.Много ще ви бъда благодарна,ако някой ме насочи към друг по-евтин антибиотик от групата на DURACEF.Предварително Ви благодаря!

Абсолютно същото по състав на Дурацеф-а е Биодроксил. Сравнявайки суспензиите, Биодроксил-а е по- евтин.

Общи условия

Активация на акаунт