Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 731
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 485
Давам АБ зинат на детето заради ухапване от кърлеж .Колко дена обаче да го давам ? Ако някой знае моля да напише

Минимума е 5 дни. Най- добре 7.
Благодаря

# 1 486
Искам да попитам дали някой може да ми каже: има ли български заместител на лекарството SORBISTERIT ,който служи за пречистване на организма от калий?

# 1 487
Давам АБ зинат на детето заради ухапване от кърлеж .Колко дена обаче да го давам ? Ако някой знае моля да напише

Минимума е 5 дни. Най- добре 7.
по скоро 10 ако има съмнение за лаимска болест. и контрол на титрите.

# 1 488
Здравейте всички! Виждам ,че всички сте доста добре ориентирани в лекарствата.Много ще ви бъда благодарна,ако някой ме насочи към друг по-евтин антибиотик от групата на DURACEF.Предварително Ви благодаря!

Абсолютно същото по състав на Дурацеф-а е Биодроксил. Сравнявайки суспензиите, Биодроксил-а е по- евтин.
не същото по състав. а по активна субстанция. и разликата в цената е малка.

# 1 489
Искам да попитам дали някой може да ми каже: има ли български заместител на лекарството SORBISTERIT ,който служи за пречистване на организма от калий?

Уви, не! При хиперкалиемия се дават стандартните калциев глюконат, глюкозен разтвор с инсулин, йоннообменни смоли...Даже освен немския Сорбистерит ( представлява калциев сулфонат), на мен не ми е известен друг заместител. Sorry!!!

# 1 490

Хайде сега лекция за състав на лекарството, активни в- ва, помощни вещества и т.н. Цефадроксил ли е, цефадроксил е. По- евтино ли е, по- евтино е. Това беше въпросът. Отговарям кратко и ясно. Извинявам се, че съм се изказала неточно! Имам място за изява на терминология и по- подробни указания, и това място за мен не е този форум, tonev. Съжалявам за спама, но смятам коментара ти спрямо този мой постинг за излишен.

# 1 491

Хайде сега лекция за състав на лекарството, активни в- ва, помощни вещества и т.н. Цефадроксил ли е, цефадроксил е. По- евтино ли е, по- евтино е. Това беше въпросът. Отговарям кратко и ясно. Извинявам се, че съм се изказала неточно! Имам място за изява на терминология и по- подробни указания, и това място за мен не е този форум, tonev. Съжалявам за спама, но смятам коментара ти спрямо този мой постинг за излишен.
проблем е в случая разликата в ефикасността и честотата на страничните реакции... специално при тези 2 препарата. защо е така - не съм се занимавал...  newsm78

# 1 492
  • Plovdiv->Toronto

Уви, не! При хиперкалиемия се дават стандартните калциев глюконат, глюкозен разтвор с инсулин, йоннообменни смоли...Даже освен немския Сорбистерит ( представлява калциев сулфонат), на мен не ми е известен друг заместител. Sorry!!!
Няма ли в Бг Кайексалат / Кионекс (sodium polystyrene sulfonate)? По същия начин се дава, тук това използват в бърза помощ. Между 100-150 долара за 454 грама, естествено с рецепта.

# 1 493

Няма ли в Бг Кайексалат / Кионекс (sodium polystyrene sulfonate)? По същия начин се дава, тук това използват в бърза помощ. Между 100-150 долара за 454 грама, естествено с рецепта.
аз не съм срещал и този препарат. ама и перорално приемането на калии обикновено не е проблем. в БГ почвите са бедни на калии.  хм, не се ли правеше диализа при хиперкалемия?

# 1 494
zdraveite na vsi4ki.malkata mi da6teria koiato e (4,4)boleduva 4esto i vinagi imame problemi s za4erveno garlo i visoka temperatura.va4e mi doide do gu6a ot antibiotici i drugi tem podobni.moje li niakoi da mi prepora4a nadejni imunoukrepva6ti sredstva.predvaritelno blagodaria Wink

# 1 495
  • Plovdiv->Toronto
Кионекса е много ефикасен, до час подобрява ЕКГ-то, пер ос или на енема. Не знам за диализа, не съм лекар, чела съм за случай обаче точно с човек на диализа, при който се получава хиперкалемия поради невнимание с диетата. Има един плод, филипинците го ядат, съдържанието на калий е 4-5 пъти повече отколкото в банана. Когато е и на диализа, равновесието е много крехко.

# 1 496
Човекът на когото е преписано да го взима това лекарство SORBISTERIT  е диабетично болен и е с бъбречна недостатъчност,на хемодиализа е през ден.Необходимо било да не задържа калий в кръвта,за да не запуши кръвоносен съд.Не знам дали го обясних както трябва...Под това название се продава в чужбина,но исках да разбера дали няма в Бг нещо като заместител.
Балерина ,благодаря все пак!
eli_c ,не знам дали тук има и дали ще има същия ефект!
tonev ,той е на диализа,но явно не се изчиства добре и се налага допълнително прочистване!
eli_c ,не знам дали има Кионекс!

# 1 497
  • Пловдив
Дъщеря ми е с мононуклеоза. В началото на болестта беше поставена диагноза гнойна ангина и съответно и беше предписан аугментин. Аз, обаче, не го държах в хладилник, и и го давах 5 дни. Получи обрив. Въпросът ми е: възможно ли е антибиотикът да се е развалил (имаше блед жълтеникав цвят) и обривът да е от това, а не от мононулеозата+пеницилин?

# 1 498
Човекът на когото е преписано да го взима това лекарство SORBISTERIT  е диабетично болен и е с бъбречна недостатъчност,на хемодиализа е през ден.Необходимо било да не задържа калий в кръвта,за да не запуши кръвоносен съд.Не знам дали го обясних както трябва...Под това название се продава в чужбина,но исках да разбера дали няма в Бг нещо като заместител.
Балерина ,благодаря все пак!
eli_c ,не знам дали тук има и дали ще има същия ефект!
tonev ,той е на диализа,но явно не се изчиства добре и се налага допълнително прочистване!
eli_c ,не знам дали има Кионекс!
досетих се че има такова нещо... ще опиатм да попитам утре...

# 1 499
Дъщеря ми е с мононуклеоза. В началото на болестта беше поставена диагноза гнойна ангина и съответно и беше предписан аугментин. Аз, обаче, не го държах в хладилник, и и го давах 5 дни. Получи обрив. Въпросът ми е: възможно ли е антибиотикът да се е развалил (имаше блед жълтеникав цвят) и обривът да е от това, а не от мононулеозата+пеницилин?
вероятно си е типичния обрив получаван при мононуклеоза от амоксицилина.

Общи условия

Активация на акаунт