Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 810
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 605
Съгласна. И аз съм писала, че може да се наложи увеличаване на дозата, но тук не бих посочила друга дозировка, освен посочената от производителя  без да съм на ясно какво е общото състояние и какви други лекарства приема детето.

# 1 606
  • На плажа
Здравейте и аз имам въпрос отнасящ се за дозировката на Аугментин312мг/5мл.Преди месец дъщеря ми ,която е на 5год. и тежи 16кг.пи Амоксиклав312 на 12часа по 4мл.,изписан от личния лекар.В последствие ходихме да потърсим и друго мнение на лекар ,защото не се подобрявашет.е.кашлицата не и минаваше вече 3та. седмица,та този лекар изрази съмнение в дозировката на АБ и каза,че е малко.Днес отново сме на АБ,този пат Аугментин със същата дозировка на 12ч. по 4 мл.Според вас колко точно трябва да е дозировката ?

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 23:29 от tina1801

# 1 607
Здравейте,
И аз ще помоля за СЪВЕТ в този форум!
Имам две прекрасни деца,които много обичам и не мога да си представя света си без тях!
Но преди седмица се случи нещо доста стресиращо за мен и малкия ми син.Пет часа след направена Ваксина:Паротит,Морбили,Рубеола той направи фебрилен гърч.Следва Бърза помощ и една нощ хоспитализация.Доста стресиращо.Всчка вечер на компютъра в ровене на информация!
И така към въпроса-Назначиха ни лечение(на какво) с Конвулекс!Четох Характеристиката на лекарството.
http://www.framar.bg/product_review.php?id=11010596&page_spe … +100+%EC%EB.->Нямам думи!
Днес бяхме на преглед и при невролог.Назначи ЕЕГ за 8.Декември.Дотогава продължи терапията с Конвулекс по предписание 2 Х 3мл.Обясних и ,че детето е по-нервно и по-сънливо от обичайното,предполагам в следствие на лекарството,но тя не го промени.Пусна за изследване и серология.Нямах много време за разговор.3 часа чакахме пред кабинета и,детето беше неспокойно.Четох характеристиката на опаковката и съм много притеснена.Моля за съвет!По нейно мнение касае се на реактивно покачване на температурата вследстие на поставената ваксина и нищо обезпокоително.Защо тогава това лечение?

# 1 608
Здравейте и аз имам въпрос отнасяшт се за дозировката на Аугментин312мг/5мл.Преди месец дъщеря ми ,която е на 5год. и тежи 16кг.пи Амоксиклав312 на 12часа по 4мл.,изписан от личния лекар.В последствие ходихме да потърсим и друго мнение на лекар ,защото не се подобрявашет.е.кашлицата не и минаваше вече 3та. седмица,та този лекар изрази съмнение в дозировката на АБ и каза,че е малко.Днес отново сме на АБ,този пат Аугментин със същата дозировка на 12ч. по 4 мл.Според вас колко точно трябва да е дозировката ?

Състава на Аугментин и Амоксиклав е абсолютно един и същ просто различни фирми го произвиждат. Грам никкава логика не намирам в тази терапия. Ако правилно съм разбрала детето е пило първо аугментин, после амоксиклав и сега аугментин и това в рамките на месец и половина - така ли е? Ако е така водете детето при друг специалист. Абсолютно безсмислено е да се пие в момента този антибиотик. Да не голяма приказка, но дори и вредно. Дано поне да давате някакви пробиотици успоредно с АБ.

# 1 609
  • На плажа
Здравейте и аз имам въпрос отнасяшт се за дозировката на Аугментин312мг/5мл.Преди месец дъщеря ми ,която е на 5год. и тежи 16кг.пи Амоксиклав312 на 12часа по 4мл.,изписан от личния лекар.В последствие ходихме да потърсим и друго мнение на лекар ,защото не се подобрявашет.е.кашлицата не и минаваше вече 3та. седмица,та този лекар изрази съмнение в дозировката на АБ и каза,че е малко.Днес отново сме на АБ,този пат Аугментин със същата дозировка на 12ч. по 4 мл.Според вас колко точно трябва да е дозировката ?

Състава на Аугментин и Амоксиклав е абсолютно един и същ просто различни фирми го произвиждат. Грам никкава логика не намирам в тази терапия. Ако правилно съм разбрала детето е пило първо аугментин, после амоксиклав и сега аугментин и това в рамките на месец и половина - така ли е? Ако е така водете детето при друг специалист. Абсолютно безсмислено е да се пие в момента този антибиотик. Да не голяма приказка, но дори и вредно. Дано поне да давате някакви пробиотици успоредно с АБ.
Не е така,първо амоксиклав преди един месец и сега от днес аугментин

# 1 610
Дозата по принцип е правилна. За 16кг дете е правилна дневната доза, въпроса е дали в случая това е точния АБ. Но щом сте го почнали вече, давайте го, но най-малко 7. Най-добре 10 дни.

# 1 611
  • Хасково
Здравейте и аз имам въпрос отнасящ се за дозировката на Аугментин312мг/5мл.Преди месец дъщеря ми ,която е на 5год. и тежи 16кг.пи Амоксиклав312 на 12часа по 4мл.,изписан от личния лекар.В последствие ходихме да потърсим и друго мнение на лекар ,защото не се подобрявашет.е.кашлицата не и минаваше вече 3та. седмица,та този лекар изрази съмнение в дозировката на АБ и каза,че е малко.Днес отново сме на АБ,този пат Аугментин със същата дозировка на 12ч. по 4 мл.Според вас колко точно трябва да е дозировката ?
дозата е 20-40 мг/кг за 24 часа- за твоето дете би трябвало да е по 4-5 мл на 8 часа.

# 1 612
  • На плажа
дозата е 20-40 мг/кг за 24 часа- за твоето дете би трябвало да е по 4-5 мл на 8 часа.
Добре да обобщим,започнах да давам по 5мл.,но въпросът е на 8ч.или на 12ч.Благодаря на всички включили се и изразили мнение по въпроса Hug

# 1 613
Здравейте,
Бих искала да попитам според вас има ли проблем да се приемат едновременно противозачатъчни и хапчета, облекчаващи разширени вени като Веналот и Детралекс. Предварително ми е известно, че противозачатъчните са противопоказани сами по себе си при разширени вени, но все пак, как стои въпросът с комбинацията на лекарствата?
Предварително благодаря!

# 1 614
Добре да обобщим,започнах да давам по 5мл.,но въпросът е на 8ч.или на 12ч.Благодаря на всички включили се и изразили мнение по въпроса Hug

На 8 часа по 4 мл или на 12 часа по 5мл.

# 1 615
  • Варна
Имам проблем с пътуването в кола - прилошава ми дори и на по-кратки разстояния Sad. Препоръчайте ми нещо, което да действа в такива случаи. Пила съм Кокулин и Дименхидрин (мисля така се казваше), но без особен ефект  Confused.
Деган, действа ли в такива случаи?

# 1 616
На какъв период от време могат да се ползват Коларголовите капки .Октомври и капах сега пак е с хрема и не и действа Виброцила Tired.И няма ли други капки които да подсушават лигавицата

# 1 617
На какъв период от време могат да се ползват Коларголовите капки .Октомври и капах сега пак е с хрема и не и действа Виброцила Tired.И няма ли други капки които да подсушават лигавицата
Аз залагам на 2 пъти в година, най-много три  пъти за по-голямо дете.

# 1 618
в момента има публикувани дози до 100 мг/кг/ден за амоксицилина.

# 1 619
Имам проблем с пътуването в кола - прилошава ми дори и на по-кратки разстояния Sad. Препоръчайте ми нещо, което да действа в такива случаи. Пила съм Кокулин и Дименхидрин (мисля така се казваше), но без особен ефект  Confused.
Деган, действа ли в такива случаи?
медрин?

Общи условия

Активация на акаунт