Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 688
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 635
Здравейте ,
на дъщеря ми ,от гърлен секрет се изолира вета хем.стрептокок от група А, а от носов секрет-Klebsiella spp.-резистентна на повечето антибиотици, освен на гентамицин, доксициклин, тетрациклин,триметоприн.В двете антибиограми няма антибиотик, който да покрива и двете бактерии.Изписаха ни уназин 375 на 12ч. по 1т. за 6 дни и капките на Улевинов за нос -с гентамицин, адреналин...
Мислите ли, че тази дозировка и антибиотик ще помогнат .А  носовата бактерия ,се чудя, дали ще я уморим само с капки...

# 1 636
  • 1st floor
Пуснах цяла тема за Ериус-а, но пак не разбрах колко време е допустимо да се приема от дете на 4,5 години? Имам бегли спомени от миналата година, че докторката ни го изписа за 6 месеца, но спомена , че може и година, но не съм сигурна дали за него се отнасяше или за Зиртек, защото тогава редувахме двете лекарства...сега ни изписа за 6 м. Ериус, но съм сигурна, че ако го спра по средата на зимата /пада се края на февруари/, пак ще тръгнат вечните сополи и последствията от тях... Tired...а докато пие Ериус няма никакви проблеми...мога ли да го продължа и вместо 6 м. да го пие 9м. ? Или евентуално да продължи със Зиртех или Ксизал? newsm78

# 1 637
Пръскам Фликсонази в нослето на дъщеря ми,вече 18 дни ,но сополите не минават.Нормално ли е?

# 1 638
  • Русе
Непокорна, без да съм специалист, моето редува Ериус-а и Зиртек-а без прекъсване около две години.
Пали, може да не му действа на детето  Sad. На моето не му действаше. 20 дена слагах, 10 дена беше с друго и без ефект. На моето му подейства Хидрокортизон(  newsm78).

# 1 639
  • 1st floor
Непокорна, без да съм специалист, моето редува Ериус-а и Зиртек-а без прекъсване около две години.

bouquet
А колко е било голямо?

# 1 640
и моето е пило,Зиртек,Ксизал,Ериус,но защо не се повлиява .Хремата и се обостря периодически,въпреки тези лекарства.и снощи се замислих,на 5 е за една година е качила 7 кг.от септември ги спрях,на своя глава

# 1 641
  • София
Как, и действа ли изобщо върху имунната система активно вещество "филтриран автолизат от черен дроб и сърце на патица"?

# 1 642
 PeaceДоказано и изпробвано-синът ми 5-а година вместо ваксина приема по и доза Осцилококцинум седмично от октомври до април и никога/да не чуе дявол Twisted Evil/ не е боледувал от грип-минаваме с някой по-лек гърлобол и "изпросена" настинка Hug

# 1 643
  • Русе

bouquet
А колко е било голямо?

От 2 до 4 годинки пи лекарствата. Плюс всякакви други лекарства и накрая се оказа с оголемен черен дроб.
Внимавайте, момичета, с  пробите на всякакви лекарства в/у децата.  Hug

# 1 644
Как, и действа ли изобщо върху имунната система активно вещество "филтриран автолизат от черен дроб и сърце на патица"?

Действа само на хора, на които е близко , или точно хомеопатично лекарство. Това може да определи след дълъг разпит само класически хомеопат. В останалите случаи, когато е подействал положително е било чиста случайност - просто се е оказало правилното за този индивид лекарство. Ако не е подействал е имало друго, по-подходящо лекарство, което би подействало. Но и него определя само хомеопат.
Как действа - праща информационен сигнал на организма за да се оправи сам, колкото и странно да звучи. И тъй като няма как да се проследи с изследвания, тъй като не е материално съдържимо, както алопатичните лекарства, нямаме никакви доказателства как точно действа. Само причинно следсвтвени връзки от рода на " взе лекарство и се излекува". Поради това хомеопатията все още не е призната като официална медицина. Също както преди 500 години не сме имали никакви доказателства, че земята се върти около слънцето и е кръгла.

И смятам, че Боарон не са се изразили никак правилно в тази листовка. До колкото знам осцилукокцинума е в потенция много по-визока от 12 СН а от там нагоре нямаме нито една молекула от изходното вещество. Тоест "актовно вещество еди-какво-си от патица" в това лекарство няма. Има само информацията от него.

# 1 645

Това е състава на осцилококцинума. Има страшно много информация за него.

# 1 646
На дъщеря ми(2 г. и 2м.) изписаха Перитол-сироп,по повод неспираща кашлица и безапетитие.Интересуват ме евентуалните негативни последици след приема и максималния срок на употреба,защото пропуснахме да ги коментираме с педиатърката.

# 1 647
На дъщеря ми(2 г. и 2м.) изписаха Перитол-сироп,по повод неспираща кашлица и безапетитие.Интересуват ме евентуалните негативни последици след приема и максималния срок на употреба,защото пропуснахме да ги коментираме с педиатърката.

не е ли по-добре да и се обадиш и да я попиташ?Все пак тя познава детенце,преглеждала го е .Нека да ти каже тя,а ти сравни нейния отговор с този ,който ще получиш тук Peace

# 1 648
Детето е на 5 години,29 кг..заради стафилокок ауреус,изписаха през 12 часа Далацин,по 150 мг.консултацията беше по телефона.лекарката страшно бързаше и имам чувството ,че това не е точното лечение.благодаря  bouquet

# 1 649
Детето е на 5 години,29 кг..заради стафилокок ауреус,изписаха през 12 часа Далацин,по 150 мг.консултацията беше по телефона.лекарката страшно бързаше и имам чувството ,че това не е точното лечение.благодаря  bouquet
къде се изолира тази бактерия -нос ,гърло newsm78

Общи условия

Активация на акаунт