Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 029
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 905
Благодаря за отговора.
 Grinning
Аз оба4е за друго си мислех...
Новата промяна ще засяга всякакви хранителни добавки,витамини и мин.вещества.Няма да може да се купува свободно нищо без рецепта.

Новата промяна на кое, колега? В България няма такъв режим - да се дават добавки по рецепта! Как ви хрумна такова нещо?

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 906
Промените идват сега...ще чуете скоро може би...

# 1 907
Промените идват сега...ще чуете скоро може би...
аз понеже съм категорично против Т.н. добавки съм за! Кристияне идея си нямаш какви слами се продават тук... за по 10лв.... и пенсионерите вместо да си купят свястна храна или нови обувки които не текат ги дават за да хранят разни шарлатани...

# 1 908
  • В центъра на мръсотията
Аз пък съм за добавките - когато са избрани разумно, и без да се прекалява, разбира се... Вече не един и два научни института изказаха мнения, че в храните отдавна не се съдържат витамините и минералите, които са ни необходими.

# 1 909
  • Mediterraneo
Чудно ми е, ако или когато влезе подобна наредба, какво ще се случи с онези продукти от рода на Коластри, Зелени енергии и т.н.  newsm78 Как ще се разпространяват тогава?

# 1 910
  • В центъра на мръсотията
Както и досега... Те и сега не се продават в аптеките... Не мисля, че законът ще ги засегне или нещо бъркам...  newsm78

# 1 911
  • в баира
г-н Вълев, бихте ли ми казали дали инхалаторите за деца лекуват или поне облекчават алергичен бронхит! Благодаря ви предварително!

# 1 912
г-н Вълев, бихте ли ми казали дали инхалаторите за деца лекуват или поне облекчават алергичен бронхит! Благодаря ви предварително!

ЗДравейте!

Въпросът е на кое нещо казвате "инхалатор" - на машината (небулизатор) за домашни инхалации или на спрейните форми на лекарствата (за инхалиране).

При алергичен бронхит повлияват както небулизаторите (инхалации с физиологичен разтвор, сребърна вода, лекарство във физиологичен разтвор) , така и инхалаторните спрейове - зависи какво са ви препоръчали алерголозите.

Именно за алергични и обострени бронхити се отпускат най-често небулизаторите (за физиологичен разтвор). ДНес в аптеката беше пик на инхалаторите- всеки пети пациент беше за инхалатор или за ампули физиологичен разтвор!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 913
Господин Вълев,иска ми се да споделя с вас.....преди една седмица сина ми вдигна 39.2 и така 3-4 вечери,отидох на лекар ,установи се леко възпаление в лявото ухо.Сега вече няма Т,но има хрема и кашлица,Слагам капки в ушите,капки в носа-Коларгол,пие Суметролим и Сиракол.Носа му продължава да тече и кашлицата е все по-влажна.Разберете ме,че настръхвам като знам ,че във вторник ще ни изпишат АБ.Сценария го знам до болка.Какво да предприема,какво да му дам?

Здравейте!

Искам да отбележа, че вие вече сте на антибиотик - Суметролим. Ще го сменяте с друг ли?

От това, което сте ми написала, никъде не видях какви чайове давате на детето. Фитотерапевтичния компонент тук ми липсва. Неправилно е, по мое скромно мнение, да разчитате на някакви лекарства, които хоп! изведнъж да ви излекуват вас или ваши близки. Лечението е цял комплекс от внимание към пациента, упражнения, и цялостна терапия.

Винаги, когато имате такава кашлица и водниста хрема, препоръчвам да правите инхалации с физиологичен разтвор (домашен инхалатор) или поне да давате на детето следния чай (може да го поръчатете в аптеката):

Листа от малина (Fol. Rubi fruticosi) - 20 гр
Листа от подбел (Fol. Farfarae) - 25 гр
Листа от слез (Fol. Malvae) - 25гр
Листа градински чай (Fol. Salviae) - 30 гр

Билките се стриват с ръце (не се мелят!!!) и се размесват добре.
Три (3) пълни чаени лъжички от сместа се заливат в порцеланов съд с 500 мл вряла вода. Похлупва се и се оставя да изстине до топъл чай. Прецежда се с тензух или неметална цедка.  Полученият извлек се пие на гладно. Може да се подслажда с лъжица пчелен мед, но по-добре е ако научите детето да пие чайовете неподсладени. Въпрос на навик е

Листата от малина ила адстрингентно, противовъзпалително и антивирусно действие. Сваля температура. Използват се също при стомашно-чревни оплаквания (катари, диарии, колики, хиперацидитет).

Подбелът има омекчаващо, отхрачващо и противовъзпалително действие. Прилага се при бронхити, ларингити, задух, туберкулозна кашлица. Подбелът е много красиво растение, цъфти през февруари - март, но за билка се използват листата, които излизат чак след прецъфтяването - юни-юли.

Листата от слез действат противовъзпалително, омекчително, спазмолитично и седативно. Използва се при ларингит, остър и хроничен бронхит, бронхиална астма, кашлица, язва на стомаха и дванадесетопръстника. Спазмолитичният му ефект се проявява върху гладката мускулатура на пикочните канали и може да се ползва при уретрит, цистит, пиелонефрит, задръжка на течности.

За градинския чай знаете, че се ползва като мощно отхрачващо, противовъзпалително средство. При глосити, ларингити, фарингити, водниста хрема.

Ако се върна обратно към темата с инхалатора - инхалациите ви пазят от усложнение, ако ги започвате при първите симптоми на воднистата хрема, настинката, кихавицата. Те са практически безвредни. При вирусни състояния, например, те са единственото лечение - там лекарства няма.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 914
Здравейте Simple Smile
Писала съм Ви че лекуваме гастроезофагиален рефлукс,с Лансопрол и Алмагел.доза 2 по една таблетака Лансопрол 15 и Алмагела 2 по 5 мл.Детето се повлия бързо от лечението,симтомите -давене и преглъщане изчезнаха.Преди 4 дни на своя глава спрях Алмагела и преглъщането се върна.Лечението ни е от 20 дни.Въпросът ми е,колко по принцип продължава лечението с тези препарати ,и имат ли продължителен ефект?Иизобщо рефлукса лечим ли е като забпляване?
Лекарствата и понасят добре ,не съм забелязала странични ефекти до този момент.

# 1 915
  • в баира
Въпросът е на кое нещо казвате "инхалатор" - на машината (небулизатор) за домашни инхалации или на спрейните форми на лекарствата (за инхалиране).
Много ви благодаря за отговора. Не съм уточнила, защото и аз не знаех за какво става въпрос - помолиха ме да се консултирам с вас. Поздрави!

# 1 916
  • София
дали е удобно да попитам за някакви билки, действащи добре на стомаха
писах вече, че от месеци детето пие Наклофен и Салазопирин, а се очертават и още месеци занапред
засега особени оплаквания няма, но защо да не действам превантивно, нали така

# 1 917
Господи Вълев,сетих и друго да Ви питам.Изследвах 5 полови хормони.3 от тях са зле(ЛХ,ФСХ и Прогестерон).Тукашните доктори рекоха и отсекоха-ранна критическа.А аз съм само на 39. :crazy...Та мисълта ми е преди да ме натъпчат с хормони-какво ще ме посъветвате.(последния цикъл беше януари)
Има ли растителни хормони или да обърна внимание на храненето или пък билки да пия.На вас бих се доверила!
БЛАГОДАРЯ

Здравейте,

Ако е доказана менопаузата, вземете си от аптеката Мабел таблетки. Хранителна добавка на Валмарк с много добро действие и състав. Имат много добра поносимост и са от т.нар. "фитохормони".

Мабел съдържа есктракт от лен и екстракт от червена детелина.

Фитоестрогените заместват занижените нива на естествените хормони и така тушират симптомите - горещи вълни, загуба на на калций от костите (остеопороза), нарушения в съня и концентрацията на вниманието, профилактират развитието на карцином на гърдата.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 918
Здравейте Simple Smile
Писала съм Ви че лекуваме гастроезофагиален рефлукс,с Лансопрол и Алмагел.доза 2 по една таблетака Лансопрол 15 и Алмагела 2 по 5 мл.Детето се повлия бързо от лечението,симтомите -давене и преглъщане изчезнаха.Преди 4 дни на своя глава спрях Алмагела и преглъщането се върна.Лечението ни е от 20 дни.Въпросът ми е,колко по принцип продължава лечението с тези препарати ,и имат ли продължителен ефект?Иизобщо рефлукса лечим ли е като забпляване?
Лекарствата и понасят добре ,не съм забелязала странични ефекти до този момент.

Здравейте!

Лечението обикновено продължава няколко месеца, за да може да се тушира хиперкиселинния синдром.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 919
дали е удобно да попитам за някакви билки, действащи добре на стомаха
писах вече, че от месеци детето пие Наклофен и Салазопирин, а се очертават и още месеци занапред
засега особени оплаквания няма, но защо да не действам превантивно, нали така

Жълтият кантарион и белият равнец са билките за вас Simple Smile

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Общи условия

Активация на акаунт