Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 924 265
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
Здравейте!
Искам да попитам:
1.Има ли Рапидол по аптеките?
2.Препоръчайте нещо за премахване на лунички,моля.
Предварително ви благодаря.

# 2 026
Гинеколог ми изписа Примулут Нор, защото имам проблем с цикъла. Трябва да го пия три месеца. Когато отидох в апртеката аптекарката ми каза дословно следното: " Не знам дали знаете, но това лекарство може да се пие само шест месеца в целия репродуктивен живот на жената - т.е. от идване на цикъла до менопаузата." Явно съм погледнала много учудено, попитах я за нещо повече, а тя каза, че това е факт, който малко се споменава, но е така.
Аз се замислих, защото лекарят ми го предписа без изследвания, само по симптоми и сега се чудя да го пия ли. Чували ли сте нещо подобно? Завършила съм ветеринарна медицина и единствената връзка, която успях да направя е с високохормоналните препарати, които се дават на котки и предизвикват тумори в половата им система. Да не би това да е причината и при Примолута?
Не съм злоупотребявала с такива таблетки, но предишния гинеколог ми изписа подобен препарат с друго име и ако твърдението на фармацевтката отговаря на истината и важи за препаратите от тази група като цяло, то проведа ли този курс на лечение ми остава още само 1 месец прием в живота... И май е по- добре да отида да ми пуснат едни изследвания най- накрая, не зная защо всеки си прави пас, нали си ги плащам.   

# 2 027
Здравейте, бихте ли ми казали, продава ли се в България препарат с активна съставка: syllium hidrophilic mucilloid , как се казва и ако имате представа , каква е цената? Предварително ви благодаря.

Здравейте, savina_h !

Мисля, че в постинга ви има техническа грешка и вероятно ме питате за Psyllium hidrophilic mucilloid  - това на български преведено означава  - хидрофилен слузоиден екстракт от Псилиум.

Псилиумът е растение, от което се извлича чрез студена мацерация една пихтиеста маса- муцилоид (муцилаго, лат. - слуз), която има слабително действие.

В България има множество препарати с псилиум:

Хуск на гранули: 100 гр - 9.42 лв, 200гр - 16.87 лв, 450гр - 35.15
Псилиум хуск на Nature's Way - 100 капс - 12.26 лв
Лаксал капс х 30 - 8.90 лв

Предполагам, има и много други търговски имена на тази хранителна добавка - всеки вече си регистрира каквото му падне у нас Simple Smile

Ако все пак става въпрос за друг препарат, дайте сигнал да търсим още.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 028
Здравейте!
Искам да попитам:
1.Има ли Рапидол по аптеките?
2.Препоръчайте нещо за премахване на лунички,моля.
Предварително ви благодаря.

ЗДравейте!

Парацетамолът във флаш-таб форма с името Рапидол отпадна от номеклатурата. Производителят го спря сам. Парацетамол в такава форма можете да си набавите под името Ефералган Одис 1000 мг флаш-таблета. Отпуска се без рецепта.

За луничките не мога да ви консултирам - не ми е специалност.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 10:23 от маг.фарм. Антон Вълев

# 2 029
Здравейте,
синът ми е алергичен към Цефзит, днес му изписаха ЦЕК но забравих да питам да ли са от една и съща група с Цефзита   Embarassed
Моля ви ако знаете нещо по този въпрос кажете.
Утре ще го попитам на всяка цена , но до утре ......

# 2 030
Цитат
Мисля, че в постинга ви има техническа грешка и вероятно ме питате за Psyllium hidrophilic mucilloid 

Прав сте, изпуснала съм буквата. Благодаря за отговора!

# 2 031
Здравейте,
синът ми е алергичен към Цефзит, днес му изписаха ЦЕК но забравих да питам да ли са от една и съща група с Цефзита   Embarassed
Моля ви ако знаете нещо по този въпрос кажете.
Утре ще го попитам на всяка цена , но до утре ......

Здравейте, ted_ !

Цефаклорът (ЦЕК, Цефаклор Алкалоид, Цеклор) и цефпрозилът (Цефзил) са от една и също група- цефалоспорини. Възможна е кръстосана алергична реакция при употребата на ЦЕК, щом пациентът е проявил алергия към Цефзил.

Цефалоспорините проявяват кръстосана алергия и с пеницилиновите антибиотици, така че те също трябва да се имат предвид!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 032
  • shumen
Благодаря маг.фарм.Вълев.Вчера ходих на лекар и за сега нещата са по-добре.Спрях да кашлям и да имам хрема.Ксоримакса днес ми е последно и сега доки ме предупреди,че трябва да задържа без АБ,понеже аз съм и с пиелонефрит,а АБ станаха много за посл.месец.След 10-на дни пак ще пускам контролен гърлен секрет.Дано тогава всичко е наред,че ще се побаркам вече.Каквото мине все ме закача.Последните 2-3 години насам съм все нещо болна-то не бяха бронхити и пневмонии.А и според доки малко трудно се лекуват бактерии-Стр.Пневмоние.

П.С.На колко месеца,ако сега е добре гърленият после мога да пускам контролен,за да се види да няма нещо пак,понеже разбрах че се появявявали пак тези бактерии.

# 2 033
Благодаря маг.фарм.Вълев.Вчера ходих на лекар и за сега нещата са по-добре.Спрях да кашлям и да имам хрема.Ксоримакса днес ми е последно и сега доки ме предупреди,че трябва да задържа без АБ,понеже аз съм и с пиелонефрит,а АБ станаха много за посл.месец.След 10-на дни пак ще пускам контролен гърлен секрет.Дано тогава всичко е наред,че ще се побаркам вече.Каквото мине все ме закача.Последните 2-3 години насам съм все нещо болна-то не бяха бронхити и пневмонии.А и според доки малко трудно се лекуват бактерии-Стр.Пневмоние.

П.С.На колко месеца,ако сега е добре гърленият после мога да пускам контролен,за да се види да няма нещо пак,понеже разбрах че се появявявали пак тези бактерии.
обсъдете с лекаря си Пневмо 23. случая при вас е особен.

# 2 034
  • shumen
Здравейте Тонев,

Слагала съм си Пневмо 23 и какви ли не др.ваксини,но пак съм се разболявала.Незнам,но това е така в посл.2-3 години.

На колко месеца,ако сега е добре гърленият после мога да пускам контролен,за да се види да няма нещо пак,понеже разбрах че се появявявали пак тези бактерии.

# 2 035
Здравейте Тонев,

Слагала съм си Пневмо 23 и какви ли не др.ваксини,но пак съм се разболявала.Незнам,но това е така в посл.2-3 години.

На колко месеца,ако сега е добре гърленият после мога да пускам контролен,за да се види да няма нещо пак,понеже разбрах че се появявявали пак тези бактерии.
само ако има нужда. лекувайте бъбреците.

# 2 036
Благодаря маг.фарм.Вълев за отговора, вчера след като писах във форума се обадих на педиатъра и отговорът ме беше следния че имало известна разлика м/у двата и т.к.  бием и урбазон  той щял да подтисне евентуалната реакция  newsm78
Но довечера той е дежурен и иска на го види, и тогава отново ще го попитам където се казва на четири очи.
Отново ви благодаря   bouquet

# 2 037
  • shumen
Благодаря Тонев,

аз бъбреците не съм спирала да ги лекувам.Доста често лежах по болници докато малко се пооправя от пиелонефрита и сега при най-малкия проблем с тях бягам на лекар.А и сега само този Стрептокок ми трябваше.Незнам ама според доки и сестрата имуната ми система е срината.

# 2 038
Чеки сега да направя реклама на един сироп - ADLiquid Immune Support.Пробвай го за имунната система и после ми сподели ефекта

# 2 039
  • shumen
Вмъкни Цитат
Чеки сега да направя реклама на един сироп - ADLiquid Immune Support.Пробвай го за имунната система и после ми сподели ефекта

Това за мен ли се отнасяше не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт