Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 924 497
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 790
Здравейте,
Искам да ви поптима,налага ми се да пия антибиотик. Какво да си взема за да не се появят гъбички. Пих един микомакс на втория ден от антибиотика, но доколко това е достатъчно.Иначе пия и витамин В комплекс.
Може ли някой да даде съвет?

# 2 791
Пробиотици.

# 2 792
Имам камък в жлъчката, а заради синузит се налага да пия Геломиртол
В листовката му пише, че е възможно раздвижване на камъни в жлъчката
Това раздвижване, криза ли значи, и да го пия ли изобщо Геломиртола?

# 2 793
  • София
"Раздвижване" може да доведе до криза, запушване на жл. път и т.н. Зависи колко големи са камъните. Дали да пиеш лекарството не мога да ти дам съвет. При различните хора страничните действия на лекарствата, ако се изявят,  се изявяват с в различна степен.

# 2 794
  • Burgas, Bulgaria
да попитам-предстои ми операция на гърлото но мъдреца ми точно сега реши отново да избива та ми се налага да пия АБ-с оток е както всеки път
-въпроса ми е -Клацар -подходящ АБ ли е
операцията ми е за 11.05 и трябва да се справя с този проблем

# 2 795
# 2 796
  • Пазарджик
Здравейте,детето ми е на 2г.От 4-5 дена кашля.Ние не сме в България.Водих го на доктор.Почти не се разбрахме.Изписа му CECLOR 375мг,по 3 кубика на 12ч. и Мукосулван по 3 кубика 3 пъти.Четвърти прием е вече,а кашлицата не е по-спокойна.Притеснявам се,защото той много често боледува и прави спазми.Моля да ми кажете дали този антибиотик е добър и дали дозата не е малка.Много ще съм ви благодарна!

# 2 797
  • София
http://www.medicinenet.com/cefaclor-oral/article.htm
http://www.rxlist.com/ceclor-drug.htm

Какви "спазми" прави? От какво боледува често? Сигурна ли си, че приемът на АБ само по външен признак кашлица е добра идея? Понеже ако става дума за бронхиолит / бронхит / астма е много вероятно АБ да отключва пристъп... и определено не би следвало да се изписва "наизуст", без никакви изследвания... Какво означава "не се разбрахме" - може ли затова лекарят да е решил да се презастрахова? Каква е кашлицата - от гърло (в резултат на дразнене / възпаление на гърлото) или от дробовете?

# 2 798
  • Пазарджик
Цяла зима боледува.Миналата зима всеки месец беше с плевмония.Като започне да кашля,ако не пие АБ,прави плевмония,спазмите ги прави и с АБ.Правим почти винаги снимка.З пъти вече е на инжекций.Не знам към какъв доктор да се обърна.С доктора не се разбрахме,защото ми говори на гръцки,а пък аз не го говоря.С отделни думи му обясних за какво става въпрос.

# 2 799
  • София
Вероятно ти трябват пулмолог, алерголог и педиатър - на куп...
Възможно е лекарят да е решил да даде по- силно лекарство във връзка с липсата на възможност за комуникация (с това изобщо не намеквам, че следва да се юрнеш на курсове по гръцки...  Mr. Green). Но е възможно.

Така, както ми го описваш, е възможно да има нужда от инхалации с вентолин - вероятно дори в по- голяма степен от АБ-то.

Но... аз не съм лекар - само имам собствен опит с подобна история на детството (собственото), не съм и видяла детето...

М/у другото високи (надморски) места се отразяват по- добре.

# 2 800
Parlodel са спиране на кърмата, колко време да се приема и какви странични ефекти има?

# 2 801
ааа и детския сироп КИНДЕРВИТАЛ помага ли за апетит, вярно ли е че детето става пристрастено към него?

# 2 802
Здравейте, имам някава кожна алергия от животни и ми изписаха " Еролин " 10mg, понеже съм чувала , че много се дебелее от тях ,исках да Ви питам дали имат такъв страничен ефект. Предварително благодаря! Hug

# 2 803
Искам да ви попитам за лекарството Суметролим.
Ние сме на почивка в едно селце,но дъщеря ми от два дни вдига температура 38,5 при което и давам Панадол.Водих я на доктор още първия път след температурата ,казаха ни червено гърло с отекли сливици,лечение с ампули Вит.Ц.Днес след два дена в които отново вдига температура я заведох при друг доктор който и изписа Осцилококциум /не знам точно как се пише/ и Суметролим през 12 часа.Но в цялата паника,че все пак не сме си във Варна,не попитах колко време да го давам Суметролима,само да вметна,че други симптоми освен температура нямаме,освен ,че излизат 3 кътника наведнъж.

Ако можете да ми отговорите колко дни да давам Суметролима?

# 2 804
  • София
vanilla80,синът ми доста често се налага да  пие Суметролим,обикновено курса на лечение е минимум 5,до 7 дни.
На 3г е,18 кг.-дозата му е 7.5 мл. на 12 часа.
На възрастта на твоето детенце дозата му беше около 5 мл.
Само не схващам каква е целта на Осцилококцинум-а в схемата... Thinking малко след дъжд-качулка ми се струва.
Бързо възстановяване на детенцето ти!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт