Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 924 568
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 775
Здравейте Simple Smile
Прочетох, че при пневмония се пие отвара от ленено семе. Варих 2с.л. в 0.5 л вода. На края се получи такава отвратителна слуз, че е невъзможно да се пие. Искам да попитам дали наистина трябва да стане така или аз бъркам нещо. Благодаря

Лененото семе само се накисва, не се вари!

# 2 776
  • Бургас
На каката /на 6 г/ личната и изписа Rutascorbin /Рутаскорбин 2х1 на ден/ за кървене от ануса, но на опаковката изрично пише, че не се прилага на деца. Тъй като и нямам никакво доверие, вие бихте ли ми казали мога ли да и давам или не. Благодаря предварително!  bouquet

# 2 777
  • София
Мен не спира да ме учудва факта, че сте по-склонни да вярвате на анонимно мнение във форум,  ане на лекаря си, още повече, когато става дума за дете. Не че сред колегите няма некомпетентни....
Та, според моите познания и източниците, които ползвам, Рутаскорбин не е противопоказан за деца.
Изяснен ли е въпросът с причините за кървенето?

# 2 778
  • Бургас
Точно в това е проблема,  лл дори не е видяла детето, на база описание от моя страна цвета на кръвта по тоал. хартия изписа лечение. А и ако това и е издънка, няма да и е първата, има и други доста по-сериозни допуснати от нея в/у децата ми, така че имам основание да се съмняван в компетентността и.

# 2 779
Искам да попитам дали някой може да ми каже: има ли български заместител на лекарството SORBISTERIT ,който служи за пречистване на организма от калий?

# 2 780
  • София
Искам да попитам дали някой може да ми каже: има ли български заместител на лекарството SORBISTERIT ,който служи за пречистване на организма от калий?
На мен не ми е известно да има такъв. В общия случай у нас, тенденциите към хиперкалиемия се лекуват с "разхлабващи" червата лекарства и диуретици.
Защо има хиперкалиемия  - какво заболяване или какви други лекарства пие човек е важно да се знае, има лекарства и храни повишаващи нивата на калия в кръвта.

# 2 781
Здравейте!
Преди време ми изписаха Тритико,от което се чувствах много зле.
След двуседмичен прием, го спрях.Почнах Ривотрил от което се почувствах горе-долу добре.Само, че вчера, въпреки приема му изпаднах в нервна криза.Лекарят при когото ме закараха по спешност ми изписа Серопрам Сега чета че и това лекарство е антидепресант.Дали да очаквам същите странични действия като от Тритикото?

# 2 782
Зависи какъв вид е-трицикличен,ssri...Серопрама май е ssri-мисля,че страничните ефекти са сърцебиене,напрежение...Ако си ги имаш и без АД,очаквай засилването им,затова се комбинират известно време с Ривотрил.Все пак не бързай да ги спираш толкова скоро,изчакай поне месец да се постигне ефект.Понякога се налага да се вдигне дозировката за известно време,но го преценява специалист.

# 2 783
Благодаря!
Сърцебиене не получавам, по скоро страх и напрежение.От Тритикото ходех като парцал, не можех да сеи контролирам движенията, последните дни от приема му , ми се струваше че получавам халюцинации.Гадеше ми се от храна, ръцете ми бяха като"кашкавалени"
Аз не получавам сърцебиене, потене при ПА, а се вдървявам и кръвта ми все едно трепти по цялото тяло.ПИЯ РИВОТРИЛ И НАТРАПчИВИТЕ ДЕНОНОщНИ МИСЛИ СЕ РАЗРЕДИХА, НО ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ ПРЕЗ ТРИТЕ МЕСЕЦА КОшМАРНИ МИСЛИ, МИ СЕ ОТРАЗИ НА ЦЯЛАТА НЕРВНА СИСТЕМА

# 2 784
Обаче продължителната употреба на Ривотрил води до депресия и зависимост.Внимавай,спирането му също е с постепенно намаляване.

# 2 785
Калциев глюконат и Ериус колко време, колко дни се дават на дете на 1 год?Биха ли повлияли върху кръвната картина

# 2 786
Zdraveite!
Iskam da vi pitam za neoleksan, pil li go e nqkoi i dovolni li ste?
Na men mi go izpisaha, tai kato stradam ot leka depresia i pani4esko raztroistvo.
Piq neoleksan ot 2 sedmici, no ot 3 dni se chuvstavam zle, vmesto po-dobre, stavam nqkaksi po-zle.
Imam stranno useshtane v glavata, po-napregnata sam.
Molq, pi6ete!
merci

# 2 787
Нормално е антидепр. да доведат до напрежение-прочети в листовката за странични действия.А най-добре се консултирай с лекаря,който ти ги е изписал,ако се задържа това състояние.

# 2 788
Изписаха на дъщеря ми нелидикс. Обаче прочетох и негативи за това лекарство, но конкретно нищо. Наистина ли това лекарство не се прилага на деца? Наистина ли не е пречистено? Аз съм от Бургас но малката е заведохме на лекар в Поморие и там ни го изписаха.  Не знам какво да правя, докторите носят отговорност при изписването на такива лекарства!

# 2 789
здравете
нова съм във форума,но имам проблеми искам да получа съвет от комптентни и изстрадали хора.Мой приятел вече 9 дни пие Ефетин 75 мг по едно на ден,но се чувства ужасно.Оплаква се от обща отпадналост,нервност,ниско кръвно,гадене.Прочетохме ,че това са страничните фекти, но не сме предполагали,че ще продължат толкова време.Ако може да ми разясните колко време продължават и има ли вариант да се избегнат.Той има правен
петорен байпас и съответно пие лекарсва и за сърцето.Това какво значение оказва

Общи условия

Активация на акаунт