Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 931 181
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 360
Мила Кеч, не съм видял че си ми отговорила Simple Smile Сори
Ами за хремата по - подходящи са Олинт (но до 3-4 дена), Коларгола е с колоидно сребро което има противомикробно действие.Затова ако е само хрема Олинт 0,05 % Simple Smile

bouquet

# 361
Здравейте,
ясно ми е че е за припадаци. Именно за това го сменявам, защото го смятат за по-слабо /поне аз така си го обяснявам/. Не можеш да предприемаш такава важна крачка и да пиеш силни лекарства, които ще навредят със сигурност на плода. Но ме интерисува дали някой го е използвал и дали има повече информация за него

# 362

bouquet
tnank u .Чудех се нали имаме алергия  кое е по- подходящо .Иначе ходихме на  лекар преди два дни нищо не ни изписаха ,защото бяхме горе - долу  добре .Сега вече  хремата  слиза надолу и незнаех кое  е по- безвредно .Явно  с  със Стеримар  не  мога да помогна  особено .

# 363
Това лекарство със сигурност няма тератогенне ефект върху плода, но не са правени достатъчни излседвания при бременни,затова че не е безопасно  Simple Smile

Ето на Енглиш малко инфо:

http://www.gabitril.com/physicians/home/default.asp

# 364
  • Абсурдистан
Искам да ви попитам за Remotiv. На майка ми са го изписали за нервно-вегетативна дистония. И тя като мен е с ниско кръвно. Дали този препарат ще повлияе на кръвното й и ще й го свали още повече. Освен това на листовката не пише, че се изписва за нервно-вегетатвна дистония, а за депресия.

# 365
Няма общо с кръвното, за това не се притеснявайте.

За дистонията прочети в този форум:

http://forum.search.bg/viewtopic.php?t=28

# 366
  • Абсурдистан
Благодаря ти заотговора XuTkO. Simple Smile
Прочетох във форума. Оплакванията са сходни с тези на мама. Единственото, което ме притесни е че не пише Remotiv да се използва за нервно-вегетативна дистония. Аз прочетох в една книга, че жълтия кантарион се прилага успешно за вегетативни нарушения.
Това така ли е?
За какво още се използва освен за депресии?
Благодаря ти предварително за отговорите!

# 367
Ами за това се използва - за тревожност, потиснато настроение.

# 368
eurespal- странични  ефекти ? Лепенките  с  гел  за  намаляване  на  температура могат  ли  да  предизвикат  алергия?

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 09:06 от catch

# 369
  • Sofia
Здравейте! Искам да попитам за ОРУНГАЛ. От много години имам гъбички по ноктите на краката. Лекувала съм с какво ли не, но не бях постоянна. Този път съм решила да бъда много стриктна. Купих си Орунгала, но малко ме притеснява дозировката в листовката - 3 месеца по 2 на ден. Другата доза е някакво циклично лечение - 1 седмица пиеш по 4 на ден после 3 седмици почиваш, но мисля , че това няма да ми помогне. Някакъв съвет как да започна приема?
Благодаря предварително!

# 370
  • Sofia
Никой ли не знае?!? newsm78 Моля някой да ми отговори, искам от днес да започна да го пия. За орунгала ставаше въпрос. Sorry

# 371
  • Plovdiv->Toronto
Това май беше името на българската версия на Ламисил. Основната съставка  е тербинафин хидрохлорид, силен противогъбичен агент. Има странични ефекти, не се препоръчва за сърдечно и чернодробно болни. За здрав човек е ОК, добре все пак следи как се чувстваш и се обади на лекар при промени.
Майка ми го пи миналата година, схемата е супер, три месеца едно сутрин и едно вечер, какво те притеснява. Тези губички са много0упорити и това е единствения начин да се справиш с тях, концентрацията на тербинафин трябва да е постоянна и ноктите да израстат напълно с лекарството в тях. След това си изхвърли и всички стари обувки, започва нова ера  Mr. Green.   

# 372
  • Sofia
Това май беше името на българската версия на Ламисил. Основната съставка  е тербинафин хидрохлорид, силен противогъбичен агент. Има странични ефекти, не се препоръчва за сърдечно и чернодробно болни. За здрав човек е ОК, добре все пак следи как се чувстваш и се обади на лекар при промени.
Майка ми го пи миналата година, схемата е супер, три месеца едно сутрин и едно вечер, какво те притеснява. Тези губички са много0упорити и това е единствения начин да се справиш с тях, концентрацията на тербинафин трябва да е постоянна и ноктите да израстат напълно с лекарството в тях. След това си изхвърли и всички стари обувки, започва нова ера  Mr. Green.   

Белгийско е. А притеснението ми е,че навсякъде пише че натоварва много черния дроб. Из форумите мернах други да споделят, че лечението им излиза към 600лв. А аз като сметна 3 месеца по 2хапчета(1бр. е 6лв) ми отива към 1000лв. откъдето се замислям дали тази доза не е много голяма и продължителна. Наистина са много гадни и упорити гъби и съм решила да се отърва от тях на каквато и да е цена, но все пак и здравето... newsm78

# 373
Orungala e Itraconazole, Lamizil e terbinafine.Пиеш го по схема 2х1 на ден.Другия вариянт е Ламизил тб.Просто гъбички по ноктите се лекуват с тези лекарства, разбира се ако гъбичката е от основата на нокъта.Естествено натоварва черния дроб, повечето противогъбичкови препарати също, хубаво е да правиш чернодробни тестове поне веднъж на месец. Наистина скъпичко излиза лечението , едната капсула е около 5 лева.

# 374
eurespal- странични  ефекти ?
Много са малко страничните ефекти и рядко се проявяват.Иначе за лепенките не мисля че могат да предизвикат алергична реакция, освен някаква локална.

Общи условия

Активация на акаунт