Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 449
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 675
Баткото ни миналия месец беше болен. След Оспамокс и Аугументин оздравя и една седмица по- късно му взех респивакс. Пихме по схема 20 дни, но на 18 ден вдигна висока температура 39 градуса. Нямаше нито хрема нито кашлица.
 Изписаха Дурацеф и казаха да не прекъсваме респивакса, а да караме по схемата. В последствие му се подуха лимфните възли, гърлото се зачерви, кашли вечер, болят го ушите и главата.
 Сега правихме антибиограма и в петък ще са готови резултатите.
Подържа 37 градуса температура.
Та въпроса ми е дали не е виновен респивакса?Възможно ли е да е странично действие?Мисля да не му давм вече.  Cry

# 676
  • София
преди 4 дни ми биха дипрофос, коктикостероид май беше, за нерводермита, който ме мъчи, днес разбрах, че влиае на кръвната картина, може ли да ми кажиш страничните му ефекти, не се чувствам добре от тогава Confused

# 677
  • във фурната
Баткото ни миналия месец беше болен. След Оспамокс и Аугументин оздравя и една седмица по- късно му взех респивакс. Пихме по схема 20 дни, но на 18 ден вдигна висока температура 39 градуса. Нямаше нито хрема нито кашлица.
 Изписаха Дурацеф и казаха да не прекъсваме респивакса, а да караме по схемата. В последствие му се подуха лимфните възли, гърлото се зачерви, кашли вечер, болят го ушите и главата.
 Сега правихме антибиограма и в петък ще са готови резултатите.
Подържа 37 градуса температура.
Та въпроса ми е дали не е виновен респивакса?Възможно ли е да е странично действие?Мисля да не му давм вече.  Cry
Респивакса е бактериален лизат,т.е. не съдържа живи патогенни бактерии,така че най-вероятно не е от него,а и такава висока температура се вдига най-често при вирусни инфекции.Според мен не трябва да прекъсваш респивакса Naughty

# 678
  • във фурната
преди 4 дни ми биха дипрофос, коктикостероид май беше, за нерводермита, който ме мъчи, днес разбрах, че влиае на кръвната картина, може ли да ми кажиш страничните му ефекти, не се чувствам добре от тогава Confused
http://www.bda.bg/bdias/10269d.pdf

# 679
  • София
благодаря ти, но не мога да го отворя по никакъв начин Embarassed, би ли ми го пуснала някак, така че да прочета Hug

# 680
М/у другото остава мс впечатлението че с респивакса децата се разбиляват повече.като беше по малък абе 2 г го давах и веднага щом свършим с него ела и гледаи каква картинка е.Веднага се разболява и то тежко.от тогава не съм го давала .давам само ЕСБЕРИТОКС и санастол и не е имало проблеми

# 681
Много се зарадвах, когато видях темата, наистина е много полезна. Бих искала и аз да попитам нещо: бременна съм в 6 г.с., преди 12 дни ме приеха с двустранна бронхопневмония в болница. Там 5 дни ми слагаха 3 пъти дневно по 500мг Зинацеф, а останалите 7 дни пих Зинат на таблетки, пак от 500 мг 3 пъти дневно, освен това паралено ми дадоха и Сумамед една опаковка (3 таблети, по една на 24 часа). Рентгенова снимка не позволих да ми правят, но много се притеснявам какви можв да са последиците от антибиотиците? Много ви благодаря предварително за отговора! Heart Eyes

# 682
Много се зарадвах, когато видях темата, наистина е много полезна. Бих искала и аз да попитам нещо: бременна съм в 6 г.с., преди 12 дни ме приеха с двустранна бронхопневмония в болница. Там 5 дни ми слагаха 3 пъти дневно по 500мг Зинацеф, а останалите 7 дни пих Зинат на таблетки, пак от 500 мг 3 пъти дневно, освен това паралено ми дадоха и Сумамед една опаковка (3 таблети, по една на 24 часа). Рентгенова снимка не позволих да ми правят, но много се притеснявам какви можв да са последиците от антибиотиците? Много ви благодаря предварително за отговора! Heart Eyes

cefuroxime (zinnat и zinacef) и аzithromycin (sumamed) спадат към категория Б лекарства (проучвания при животни не показват признаци за увреждане на плода, но не са правени проучвания върху бременни жени; или проучвания при животните доказват страничен ефект,но адекватни проучвания в/у бременни жени изключват риск за плода във всеки триместър);  С две думи don`t worry !  Simple Smile

# 683
Извинявам се ,че пак пиша ама педиатъра ми изписа ФЛУДИТЕК2% #Crazy #Crazy.А там пише за деца след 2годинки.дозировката е от 2 до 5гпо 5мл дневно newsm78 newsm78 #Crazy #Crazyа доктора на нас ни каза 2пъти по 5мл.Някой пил ли го е.които  е като нас или малко по голями(за беба става дума)  bouquet

да след 2 пише но не вярвам да е заради давенето
Не пише ли за деца след 2 год след лекарско предписание ?! Най-вероятно е така ,защото може да се задавят толкова малки деца. Дозировката ти е подходяща.

не вярвам че  е заради давенето явно има друго
Калпазанка, питай педито щом не вярваш. Дано да знае де.

# 684
благодаря ти, но не мога да го отворя по никакъв начин Embarassed, би ли ми го пуснала някак, така че да прочета Hug
Трябва да имаш Acrobat reader ,че е в гаден формат.

# 685

cefuroxime (zinnat и zinacef) и аzithromycin (sumamed) спадат към категория Б лекарства (проучвания при животни не показват признаци за увреждане на плода, но не са правени проучвания върху бременни жени; или проучвания при животните доказват страничен ефект,но адекватни проучвания в/у бременни жени изключват риск за плода във всеки триместър);  С две думи don`t worry !  Simple Smile

Много благодаря!!! Heart Eyes

# 686
  • Стара Загора - на баира
Някой може ли да ми каже нещо повече за Редактил или Редуктил  (за отслабване)?
Предварително благодаря!  bouquet Heart Eyes

# 687
Някой може ли да ми каже нещо повече за Редактил или Редуктил  (за отслабване)?
Предварително благодаря!  bouquet Heart Eyes
Редуктил,но не ти го препоръчвам. Много странични ефекти, най-малко защото действа на нервната система.

# 688
зинат за бебе почти на 6 месеца, след като е пила миналия месец оспамокс, този месец оспексин и сега след антибиограма на баткото зинат. какъв е риска и какво да очаквам?

# 689
зинат за бебе почти на 6 месеца, след като е пила миналия месец оспамокс, този месец оспексин и сега след антибиограма на баткото зинат. какъв е риска и какво да очаквам?
Очаквай разтройство най-вече !

Общи условия

Активация на акаунт