Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 273
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 840
  • Хасково
От кога могат да се дават на децата разтворимите таблетки витамин С и мултивитамин  и по колко? Децата ми са на 3,5г. и 7,5г.

от около 3 годинки на сина ми давам само разтворим вит Ц на Упса, по четрърт до половин таблетка в малко вода. Мултивитамините препочитам на дъвчащи таблетки- Марсианци или Центрум, защото в качеството на разтворимите не съм много сигурна. ампулите витЦ са ОК, но доста скъпички.

# 841
Знам, че темата е за лекарства, но пък пишете доста лекари и информирани  Crazy та реших да задам един здравен но не лекарствен въпрос пък...ако ми отговорите ще е чудесно  Mr. Green

Та не че съм решила нещо 100 % ама все пак ме вълнува - възможно ли е трето или по-скоро какъв е рискът за трето бебе след вече две раждания секцио  Crazy

Heart Eyes

# 842
  • Силистра
Какво бихте казали за зачервено гърло с температура между 37 и 37,5 С, да се изписва Суметролим и Есберитокс, за второто добре, ами за първото, мисля че бих могла да се справя и без него, Вие как мислите? Детето е жизнено, хапва си, пие достатъчно течности...

# 843
Цитат
какъв е рискът за трето бебе след вече две раждания секцио 

снаха ми има три раждания секцио и всичко е нормално.разликата на децата :първото е на 11г,второто на 4 и последното на 2месеца

# 844
бихте ли ми казали какви са страничните ефекти на ремантадина и тамифлу?

# 845
Моля да ми кажете доколко е ефективен Азитрокс 250мг при начална степен на бронхопневмония с неуточнен произход...По-скоро за бактерии или за вируси се изписва? Схемата ми е 1 ден: 2 по 2, после още 4 дни по 2 по 1 таблетка...А до вчера пиех Авелокс без никакво подобрение...Дали това ще ми помогне?
Благодаря!
И трябва ли да изчакам да минат 24 часа, за да започна Азитрокса или не пречи да се застъпи с последното хапче Авелокс?
Тази вечер трябва да го започна,затова ви моля за бърз отговор...  bouquet

Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 16:30 от evanescent

# 846
Поздрави за безкарайно полезната тема newsm10 Искам да попитам нещо за влиянието на Магнерота /Магнерич/ върху развитието на плода през бременността. Прочетох в една статия, че не било удачно да се приема преди 20 г.с., предизвиквал забавени реакции на плода, "заешка уста" и др. Аз още от втори месец пиех и то в началото 3 пъти х 3, а след 10ти ден 3х2, заради болезнени контракции. До 9ти месец продължих да го пия, понякога не много редовно, но всеки ден. Може ли да ми отговорите има ли реална опасност за бебенцето ми, защото преди да спра да пия Магнерота го усещах доста рядко, а 2-3 дни след като го спрях, усещам движенията по цял ден. Лежах в 18та седмица в АГ болница за задържане 10 дни на системи и инжекции, където отново в по-високи дози получавах препарата. Доста е дългичка темата, постарах се да я изчета цялата, но.. се извинявам ако е ставало въпрос вече за този проблем и съм го пропуснала. Доста съм притеснена, въпреки че знам, че е доста разпространен метод за лечение на ранни аборти и доста мами пият Магнерич, но все пак... в статията си го пишеше черно на бяло Cry

# 847
  • 1st floor
и аз искам да питам същото. Особено за влиянието му върху децата.

# 848
Искам да попитам: Мога ли да капя MAKSITROL при конюктивит?

# 849
  • Хасково
Това са противовирусни препарати, действат профилактично, или първите 3 дни когато има атака на вирус. Тамифлу е единственото подходящо противовирусно за деца над 1 год. Доколкото аз знам имат странични ефекти като гадене, повръщане и понякога разстрийство. Бременни не трябва да ги взимат.

# 850
  • Хасково
Искам да попитам: Мога ли да капя MAKSITROL при конюктивит?
за теб или за детето. по-добре е консултация с лекар- очите са доста важни.

# 851
За детето. В аптеката ми дадоха TobraDex, ама питам, защото имам отворени MAXITROL. Не искам да го водя в поликлиниката, защото ще си донесем нещо от там.

# 852
  • Хасково
За детето. В аптеката ми дадоха TobraDex, ама питам, защото имам отворени MAXITROL. Не искам да го водя в поликлиниката, защото ще си донесем нещо от там.
Можеш да слагаш ако са отворени преди 20 дни- иначе ги изхвърли. Сигурна ли си е на детето му трябват такива сериозни капки с АБ. аз сигурно първо бих пробвала с нещо по-леко като офталмосептонекс.

# 853
Благодаря!

# 854
Искам да ви попитам при температура редувате ли Панадол и Нурофен и през колко време ги давате.Мнението ви за течния аналгин.

Общи условия

Активация на акаунт