Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 241
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 825
разкажете ми за тези антибиотици-Азатрил и Азитрокс.в нашият град са на ''мода'' в момента-всички лекари  тях изписват.за 3 дни са и как така после действат още 5.за предпочитане ли са пред останалите/например при бронхит и пневмония/ и по какво се различават?

Азитрокса или Азатрила (става въпрос за един и същ препарат) са АБ от групата на Азалидните АБ, в частност макролидни АБ. Имат много голям спектър на действие. Характерно е, че се разбределя бързо в тъканите и остава там в продължение на 5-7 дни. Другото по-интересно свойство на този АБ е, че в тъканите където е инфекцията концентразията му е многократно по-висока от тази в здравите тъкани. С други думи намира мястото. Аз лично харесвам този АБ, но е сравнително скъп и може би затова не толкова популярен. Дали е по добър от другите АБ няма да коментирам. Все пак става въпрос за различни групи медикаменти със своите плюсове и минуси.

# 826
От кога могат да се дават на децата разтворимите таблетки витамин С и мултивитамин  и по колко? Децата ми са на 3,5г. и 7,5г.

Витамин С и други мултивитамини вече можеш да даваш на децата си. Достатъчно големи са, но не разбирам защо си се спряла на разтворимите форми. Те са вкусни, но неудачни. Има Вит.С на ампули и на дъвчащи таблети с плодови аромати за деца. Мултивитамини можеш да намериш на сиропче. Това е за предпочитане. Не вярвам лекар да ти препоръча ефервесцентни витамини.

# 827
На големият ми син/8г. и 9 м./ днес му бе изписан "Фервекс" за деца, за сваляне на Т* и овладяване на грипа.И понеже вдигна 39,8* разтворих му едно прахче и той си го изпи. След 20-тина минути започна обилно потене и започна да му прилошава, не може да си отвори очите и лежи на тъмно, защото се оплаква, че всичко му се върти, повръща му се и плаче постоянно. След час всичко изчезна.Въпросът ми е:възможно ли е това да е нетърпимост към някоя от съставките на прахчето ? Не искам да рискувам да дам второ прахче и ще си процедирам с Парацетамола/Панадола, ако Т му скочи над 39* пак.
И възможно ли е Фервекс-а да е повишил или смъкнал кръвното налягане?

Фервексът съдържа Парацетамол, Вит. С и Фенирамин. Няма причина да променя драстично кръвното налягане. След като досега си давала Парацетамол на сироп досега значи не можем да говорим за реакция на непоносимост към него. Фенираминът има лек седативен ефект, но едва ли той е причината. Все пак не знам защо си се спряла на него като антипиретик. Ползвай си сиропчето, а ако се налага и капки Аналгин.

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 23:14 от Dago

# 828
Имате ли идея от къде мога да купя Ибопруфен - свещички. Пробвах в 10тина аптеки , но нямаше. Дали не се внася или ...?

# 829
За добър живачен термометър са достатъчни 2 минути. Аз лично бих се доверил на живачната призма на Тошиба. За съжаление се намира трудно и е скъпа. Дигиталните термометри са за предпочитане. 

Имате ли представа от къде се купуват и колко струват . Живо се интересуват , тъй като малката ми дъщеря е с фебрилен гърч и е важно за мен да следя Тп. Благодаря  Peace

# 830
За добър живачен термометър са достатъчни 2 минути. Аз лично бих се доверил на живачната призма на Тошиба. За съжаление се намира трудно и е скъпа. Дигиталните термометри са за предпочитане. 

Имате ли представа от къде се купуват и колко струват . Живо се интересуват , тъй като малката ми дъщеря е с фебрилен гърч и е важно за мен да следя Тп. Благодаря  Peace
В аптеките се продават със сигурност.

# 831
На големият ми син/8г. и 9 м./ днес му бе изписан "Фервекс" за деца, за сваляне на Т* и овладяване на грипа.И понеже вдигна 39,8* разтворих му едно прахче и той си го изпи. След 20-тина минути започна обилно потене и започна да му прилошава, не може да си отвори очите и лежи на тъмно, защото се оплаква, че всичко му се върти, повръща му се и плаче постоянно. След час всичко изчезна.Въпросът ми е:възможно ли е това да е нетърпимост към някоя от съставките на прахчето ? Не искам да рискувам да дам второ прахче и ще си процедирам с Парацетамола/Панадола, ако Т му скочи над 39* пак.
И възможно ли е Фервекс-а да е повишил или смъкнал кръвното налягане?

Фервексът съдържа Парацетамол, Вит. С и Фенирамин. Няма причина да променя дррастимно кръвното налягане. След като досега си давала Парацетамол на сироп досега значи не можем да говорим за реакция на непоносимост към него. Фенираминът има лек седативен ефект, но едва ли той е причината. Все пак не знам защо си се спряла на него като антипиретик. Ползвай си сиропчето, а ако се налага и капки Аналгин.
два пъти съм пила горещ фервекс и двата пъти се почувствах много зле.на мъжът ми също се е случвало и установихме,че става така когато го пием горещ.не знам на какво св дължи това

# 832

За съжаление се намира трудно и е скъпа. Дигиталните термометри са за предпочитане. 

newsm78 newsm78 newsm78

# 833
Дали не сте алергични към някоя от съставките!?

# 834

За съжаление се намира трудно и е скъпа. Дигиталните термометри са за предпочитане. 

newsm78 newsm78 newsm78
10- 15 BGN   Simple Smile

# 835
  • Бургас
Здравейте! На едното ми дете педиатърката му изписа антибиотик Далацин 75мг като дозировката е на 12часа по 7,5мл. Тя каза, че нарочно изписва по-висока доза. Мислите ли, че може да има някакви нежелани странични реакции? (имаше съмнение за пневмония - правихме снимка, но детето така е мръднало, че не си личи дали наистина има нещо или от сянката и мърдането е петното Rolling Eyes)

Много вероятно да получите диария. Също така понякога се наблюдава гадене и повръщане, обриви по тялото със сърбеж. Всичко това преминава след спирането на АБ, но не трябва да е причина за прекъсване на терапията.

Забравих да добавя да го давате с много вода, защото дразни хранопровода.
Благодаря за отговора. Диария няма, но се обрина целия и сега давам и финистил. А за водата е много трудно, не иска да пие много течности, а трябва. Rolling Eyes

# 836
... Диария няма, но се обрина целия и сега давам и финистил. А за водата е много трудно, не иска да пие много течности, а трябва. Rolling Eyes
Toва обриване не е много добре, може да се наложи да спрете антибиотика. Най-вероятно означава алергия към него. Консултирайте се с педито !

# 837
Термометри всякакви се продават и в специализираните м-ни и борси за памперси,млека,пюрета и др.бебешки аксесоари,консумативи.Има на Чико,Бертони,...........

# 838
хитко искам да го намажа с пулмекс бебе, в опаковката пише 4е ако е правен гър4 ьда не се прилага ,сега сме на 2.10год. и е правил на 1 год-фебрилен ,може ли да го намажа с тоя крем??????????

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 21:07 от onqyo

# 839
хитко искам да го намажа с пулмекс бебе, в опаковката пише 4е ако е правен гър4 ьда не се прилага ,сега сме на 2.10год. и е правил на 1 год-фебрилен ,може ли да го намажа с тоя крем??????????

Щом пише че не трябва ?! Ако има температура като го намажеш сте се покачи макар и за кратко поне повърхностно температурата. По принцип с пулмекс е хубаво да се маже в самото начало на настинката и наистина я "пресича" незнайно как   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт