Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 245
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 810
Нашият проблем е ,че ношем се започва силна кашлица/много секрети се стичат  по гърлото/ и оттам следва задавяне,потрисане на тялото и повръщане на оскъдната храна и Клацида.Вече 2 нощи се случва.В-сите ми са:утре сутрин  да продължа ли с даването на Клацид?Има ли смисъл при положение,че две дози са повърнати напълно?Ще има ли оздравителен ефект?

# 811

Цитат
С риск да бъда линчуван от някои модерно мислещи колеги, но сега си спомням с известна носталгия за Амидофена.
И аз не само съжалявам за него а и ме е много яд

# 812

Цитат
С риск да бъда линчуван от някои модерно мислещи колеги, но сега си спомням с известна носталгия за Амидофена.
Защо съжалявате за него. Нали има аналгин ?!

# 813

Цитат
Защо съжалявате за него. Нали има аналгин ?!

ДА но не мислите ли че амидофена беше много по добър newsm78  bouquet

# 814
Нашият проблем е ,че ношем се започва силна кашлица/много секрети се стичат  по гърлото/ и оттам следва задавяне,потрисане на тялото и повръщане на оскъдната храна и Клацида.Вече 2 нощи се случва.В-сите ми са:утре сутрин  да продължа ли с даването на Клацид?Има ли смисъл при положение,че две дози са повърнати напълно?Ще има ли оздравителен ефект?
Да дам ли поредната доза при това положение.Извинете ме,но наистина ми трябва отговор. Praynig

# 815
  • Хасково
И какво е наи доброто противотемпературно за 6 годишно 
Калпол 6+ и Нурофен сироп.

# 816
Да дам ли поредната доза при това положение.Извинете ме,но наистина ми трябва отговор. Praynig

Даваш, и веднага след клацида лъжичка ледено студена вода за да не повърне пак!

# 817
  • Вече на село
Купихме силиконови лепенки за белега на внучката ми, който е много малък, но е на брадичката и от двата мехлема, които купихме не се получи ефектът, който очаквахме. Днес залепихме първата лепенка   От указанието разбрахме, че се сменя след 4 часа, следващата след 8 и така докато свикне с нея.  Въпросът ми е трябва ли преди залепване да се почисти специално кожичката, защото тя сама си я отлепи много лесно и т. к. не бяха минали 4 часа, отново си я залепи, но ми се струва, че това не беше добре с оглед резултата, който очакваме. Ако някой има повече информация, моля да се отзове Praynig

# 818
  • Бургас
Здравейте! На едното ми дете педиатърката му изписа антибиотик Далацин 75мг като дозировката е на 12часа по 7,5мл. Тя каза, че нарочно изписва по-висока доза. Мислите ли, че може да има някакви нежелани странични реакции? (имаше съмнение за пневмония - правихме снимка, но детето така е мръднало, че не си личи дали наистина има нещо или от сянката и мърдането е петното Rolling Eyes)

# 819
разкажете ми за тези антибиотици-Азатрил и Азитрокс.в нашият град са на ''мода'' в момента-всички лекари  тях изписват.за 3 дни са и как така после действат още 5.за предпочитане ли са пред останалите/например при бронхит и пневмония/ и по какво се различават?

# 820
  • София
От кога могат да се дават на децата разтворимите таблетки витамин С и мултивитамин  и по колко? Децата ми са на 3,5г. и 7,5г.

# 821
На големият ми син/8г. и 9 м./ днес му бе изписан "Фервекс" за деца, за сваляне на Т* и овладяване на грипа.И понеже вдигна 39,8* разтворих му едно прахче и той си го изпи. След 20-тина минути започна обилно потене и започна да му прилошава, не може да си отвори очите и лежи на тъмно, защото се оплаква, че всичко му се върти, повръща му се и плаче постоянно. След час всичко изчезна.Въпросът ми е:възможно ли е това да е нетърпимост към някоя от съставките на прахчето ? Не искам да рискувам да дам второ прахче и ще си процедирам с Парацетамола/Панадола, ако Т му скочи над 39* пак.
И възможно ли е Фервекс-а да е повишил или смъкнал кръвното налягане?

# 822
Цитат
И възможно ли е Фервекс-а да е повишил или смъкнал кръвното налягане?

да,ако си го разтворила в гореща вода.по-добре си давай парацетамолите и още по-добре нурофен-той по добре сваля висока температура

# 823
Здравейте! На едното ми дете педиатърката му изписа антибиотик Далацин 75мг като дозировката е на 12часа по 7,5мл. Тя каза, че нарочно изписва по-висока доза. Мислите ли, че може да има някакви нежелани странични реакции? (имаше съмнение за пневмония - правихме снимка, но детето така е мръднало, че не си личи дали наистина има нещо или от сянката и мърдането е петното Rolling Eyes)

Много вероятно да получите диария. Също така понякога се наблюдава гадене и повръщане, обриви по тялото със сърбеж. Всичко това преминава след спирането на АБ, но не трябва да е причина за прекъсване на терапията.

# 824

Много вероятно да получите диария. Също така понякога се наблюдава гадене и повръщане, обриви по тялото със сърбеж. Всичко това преминава след спирането на АБ, но не трябва да е причина за прекъсване на терапията.

Забравих да добавя да го давате с много вода, защото дразни хранопровода.

Общи условия

Активация на акаунт