Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 419
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 740
Momicheta,ami kolko e dozirovkata za deca pod 3 godini (za fitolor-a) ne e opisano

# 1 741
хм, с това отхрачващо действие, да не провокираш кашлица newsm78

# 1 742
ami toi kashlq ot dosta dalgo vreme,kashlicata e suha,ponqkoga kato laeshta,daje doskoro pieshe fluditek,mnogo me e strah da ne se razbolee pak,imashe dopir s bolni sas simptomi-bolki v garloto i kashlica,a takmo se izlekuva,no ot tazi sutrin glascheto mu leko se promeni

# 1 743
за лаеща кашлица-Синекод.не сте ли се консултирали изобщо с лекар?

# 1 744
sega shte vi razkaja poobstoino istoriqta na moeto momchence,sega toi e na godina i 8 mes  pochti i 9 ot dosta dalgo vreme kashle pochti postoqnno ot okolo 7mes vazrast,togava  pravihme isledvaniq,sekreti i nishto ,nashata pediatarka ne kaza nishto t.e kaza che predpolaga che e alergiq kam domashen prah.Kam proletta zapochna da otshumqva kashlicata,no nenapalno.Prezlqtoto edin pat se razbolq i vsichko zapochna sas zastudqvane na vremeto, pak na novo,ot esenta do sega e pil ab 4-5 pati mejduvremenno kashlicata ne e spirala davala sum kakvi li ne siropi,kapki antialergichni i t.n ,noefekt nqma  i taka.Beshe se razbolql predi 2 sedmici izpi2 antibiotika i v4era   kakto pisah i po-gore bqhme na gosti i kazaha she detenceto e bolno veche kogatotragvahme t.e sled dajd kachulka,za tova iskam da dam ot siropcheto,a i glascheto mu se promeni malko,govori lekona nos,nonqma  zapushvane ili sekret  v nosleto,noshtem ne harka i ne spi s otvorena usta.Tova e momicheta veche neznam kakvo da pravq,ne iskam postoqnno deteto mi da boleduva i da go tapcha sas kakvi li ne antibiotici

# 1 745
Zdraveite momicheta iskam da pitam za oscilokokcinum,s pedi se chuhme vcherai kaza da davam na malkiq po 1 doza na 12chasa.dadoh mu v 12h na obqd i ve4erta ne sam mu davala tai kato beshe mnogo kasno.Pitaneto mi e dali moga damu dam sega i  vecherta da si mu dam pak po1 doza

# 1 746
може ли някой да ми обясни,какво значи -урина-Webbe-40cc

# 1 747

Здравейте! Споделете къде го прочетохте поне, че да се ориентираме... 40сс най-често означава 40 милилитра...

# 1 748

Здравейте! Споделете къде го прочетохте поне, че да се ориентираме... 40сс най-често означава 40 милилитра...
в епикризата на недоносено бебче.пише -проследяване на урина-Webbe-40cc

# 1 749
  • София
Детето ми е на 11мес. с кашлица,Т 37,1 до 37-6, и ужасна кашлица.Пием 3-ти ден Клацид,Вентолин на 8 часа,проспан.Никакъв ефект.Състоянието е както първия ден.Според мен не се повлиява от лечението.Иска ми се да включа Флудитек/много мами го хвалят във форума/,обаче дозировката е според теглото.Ние сме 9,200кг.Колко да дам и на колко часа?

# 1 750
  • София
Звъннах на док.Първо каза 2мл./без да ме пита за теглото/,след това се поправи на 1,5мл. и да го давам по веденъж на ден.Е как ще я излекуваме тази кашлица с тази малка доза и то по 1 път на ден?Та пак да ви питам:не може ли 2 пъти на ден?

# 1 751
много е важно ,каква е кашлицата.ако е суха,само ще влошиш нещата

# 1 752
Детето ми е на 11мес. с кашлица,Т 37,1 до 37-6, и ужасна кашлица.Пием 3-ти ден Клацид,Вентолин на 8 часа,проспан.Никакъв ефект.Състоянието е както първия ден.Според мен не се повлиява от лечението.Иска ми се да включа Флудитек/много мами го хвалят във форума/,обаче дозировката е според теглото.Ние сме 9,200кг.Колко да дам и на колко часа?

Какво каза лекарят - каква е диагнозата, според него? Пишете повече неща, не само очевидните, за да можем да ви консултираме. Ако детето има само кашлица и температура, и съвсем друго му няма, не може да се каже дали антибиотикът е наложителен и дали се налага да давате отхрачващ сироп, какъвто е Флудитек-ът.

По принцип, Карбоцистеинът (търговски имена: Флудитек сироп, Хюмекс Каф сироп, Ринатиол сироп) е муколитик, който разкъсва бисулфидните мостове на мукуса и по този начин го втечнява. Това е причината муколитици да не се дават на децата вечер преди лягане, а поне 2 часа преди сън.

Ако майката даде сиропа на детето точно преди сън, в легнало положение втечненият бронхиален секрет ще изтече в гърлото на детето и то не само, че ще се дави от кашлица още повече, ами и много вероятно ще почне да повръща. Това важи за всички отхрачващи сиропи!

Флудитек се дава винаги по време на храна, за да се прикрие вкуса му. При бебета над 6 месеца и деца до 2 години, дозата се изчислява според телесното тегло, но се разделя на два приема на ден, като максималната доза е 5 мл общо на ден!

Ако приемате Флудитек, ще трябва да спрете капките Проспан, понеже е несъвместимо да давате отхрачващ сироп и препарат, който потиска центъра на кашлицата, едновременно.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 753
  • София
Здравейте, имам два въпроса и ще съм благодарна за отговори и разяснения.

Синът ми е с ревматоиден полиартрит артрит с рецидив в една от малките стави. Освен това е с положителни HLA В27 и В07, но без явни показания за развитие на Бехтерев. На проблема е следният - консултирахме се с двама ревманолози, единият иска да започнем отново Метотрексат, а другият предписа Салазопирин. Мой ще е изборът с кое лечение да започна, но все още се колебая. Метотрексата ми е ясен, но защо другият специалист предпочита Салазопирина пред него.

И вторият въпрос - каква е разликата между Наклофен дуо и Диклофенак дуо, освен очевидната в цената. Кое от двете лекарства се понася по-добре от организма, защото пие Каклофин вече втори месец и май няма скоро да спре.

# 1 754
И вторият въпрос - каква е разликата между Наклофен дуо и Диклофенак дуо, освен очевидната в цената. Кое от двете лекарства се понася по-добре от организма, защото пие Каклофин вече втори месец и май няма скоро да спре.

Здравейте!

Разликата между двата препарата е фирмата-производител. Активната съставка е една и съща - диклофенак натрий (дикофенак содиум - на английски). Това са два абсолютно еднакви препарата от гледна точка на терапията. Диклофенак дуо е оригиналният препарат.

Диклофенакът има много търговски имена - диклофенак дуо, наклофен дуо, алмирал, катафлам, диклак, диклофенак чайкафарма, диклофенак стада, диклорал, фелоран, наклоф, униклофен, верал, волтарен, волфаст. Важно е да се приема само и единствено след хранене, защото може да предизвика гастрит или язва на стомаха, ако се ползва дълго време и на гладно.

На първия ви въпрос може да отговори само лекарят, който ви изписва Салазопирина, понеже той очевидно има нещо на ум - дали е прав или не, така не може да се каже. Нямаме достатъчно информация за случая. Попитайте го защо иска дадена терапия - всеки лекар е длъжен да мотивира до известна степен избора си на терапия. Отделен е въпросът, че има чисто медицински мотиви, които той няма как да ви обясни, ако не сте учила медицина. Инак, Салазопирин се дава при ревматоиден артрит. Минимална възрастова граница - 2 години. Няма категорични препоръки обаче колко точно да се прилага при ювелирен ревматоиден артрит.

На колко години е синът ви?

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Общи условия

Активация на акаунт