Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 446
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
Christian ,
Мезим форте
Креон
Фестал
Нео панпур
Панцитрат
Нортаза

Това са препарати, съдържащи в различна концентрация, липаза, амилаза, протеаза. Регистирани са и известни на пазара.

# 1 726
  • Бургас
Здравейте!
Бентоват-С прилага ли се в областта на тестисите?
НА детето му излезе доста упорит обрив там и джипито ни изписа този препарат,но аз съм малко с предубеждение към кортикостероидните препарати при кожни пробеми!Особено пък в тази област!
Предварително благодаря за отговора!

# 1 727
А какво ви е мнението за колоидното сребро? Прочетох невероятни неща за действието му(по специално във водите Аркол и Армакс) и ми е любопитно дали е вярно и дали на практика наистина е безвредно ?

Здравейте!

Нямам представа какво точно сте прочела, но в най-общи линии, сребърните йони са отдавна доказан агент против развитието на вируси и бактерии. По отношение на немалко бактерии среброто дайства бактерицидно (убива ги), а към останалите се държи като бактериостатик (спира развитието им). При вирусите действа на принципа на инхибиране на процесите на репликация на ДНК/РНК благодаряние на силните си редукционни свойства и големият си афинитет към свободните радикали.

Сребърни съединения има и в някои мазилкови лекарства - Аргосулфан, Дермазин и прочее. Те се използват както при кожни проблеми- изгаряния, разязвяване, така и при херпеси.

Надявам се, че съм ви бил полезен!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 728
Имелда Маркос
Много ти благодаря zа инфото  bouquet

Интересно zаЩо маг.фарм. Антон Вълев zа втори пьт игнорира вьпроса ми... Thinking

# 1 729
Имелда Маркос
Много ти благодаря zа инфото  bouquet

Интересно zаЩо маг.фарм. Антон Вълев zа втори пьт игнорира вьпроса ми... Thinking

Здравейте!

Вчера късно видях, че сте ми писала онзи постинг, а аз съм го пропуснал...

Не, не ви игнорирам, ами просто съм ангажиран и не влизам постоянно във форума. А като влязох сега, видях, че колежката Маркос ви е дала пълен отговор и тъкмо щях да ви пиша, че аз няма какво да добавя повече и хоп! - вие сте писала още нещо Simple Smile

Моля да ме извините, но не винаги съм онлайн - като ме "настъпят" пациентите в аптеката, форумът остава малко на заден план. Днес е ден за доста инхалатори и се налага да отделям много време да обяснявам кое как се ползва на родителите, а после пък компютърът ми блокира и отне сума време, докато го пусна отново.  #2gunfire

Никого не игнорирам, винаги ми е интересно да чета и да отговарям. Както виждате, стремя се да давам пълни и недвусмислени отговори, а съм на поне 15 теми едновременно и се иска време за концентрация, за да мога да съм ви полезен наистина.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 730
Здравейте!
Бентоват-С прилага ли се в областта на тестисите?
НА детето му излезе доста упорит обрив там и джипито ни изписа този препарат,но аз съм малко с предубеждение към кортикостероидните препарати при кожни пробеми!Особено пък в тази област!
Предварително благодаря за отговора!

Здравей, Деница!

Бетноват С е комбинирам препарат с кортикостероид (Бетаметазон) и антибиотик (Клиоквинол). Кремът се ползва при по-влажни и мокрещи екзематозни разранявания, докато унгвентът (мехлемът) е показан при по-сухи, лихенифицирани (лишей) кожни лезии.

При прилагане на Бетноват С с оклузивна превръзка, действието му се засилва мощно и е в състояние кортикостероидът да навлезе дълбоко в организма и по този начин да подейства така, както би действал, ако беше приеман през устата. Тогава се стига до потискане на дейността на надбъбречната жлеза. При деца под 1 година е забранен за употреба, защото проникването е факт и без оклузивна превръзка.

Що се отнася до самите тестиси, прилагането му в тази зона не е проблем, тъй като семепроизводните канали са облечени в една специална тъкан, непозволяваща проникването на вещества отвън навътре. После, кортикостероидите, както написах по-горе, са опасни, когато влияят на надбъбречната жлеза, а не на тестисите.

Във всеки случай, препоръчва се третирането с кортикостероиди да не продължава повече от пет дни, когато се касае за деца.

Инак, самият Бетноват С е добър като технология на изработката и може да му се има доверие.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 731
а памперсът има ли ефект на оклузивна превръзка-все пак запарва,но пък нали са въздухопропускливи(памперсите) newsm78 Извинете за глупавият въпрос,но ще съм благодарна да ми отговорите

# 1 732
  • Бургас
Благодаря,маг.фарм. Антон Вълев!
Въпросът на Живанка интересува и мен.Все още ползваме памперс през нощта....

# 1 733
а памперсът има ли ефект на оклузивна превръзка-все пак запарва,но пък нали са въздухопропускливи(памперсите) newsm78 Извинете за глупавият въпрос,но ще съм благодарна да ми отговорите

Здравейте!

Въпросът Ви съвсем не е глупав, а е поставен на място.

Въпреки, че памперсът не е от плътен полиетилен или друг подобен полимер, понеже е дебел и непропусклив за течности, може да се счита, че по-скоро има ефект на оклузивна превръзка. И все пак, зависи от характеристиките на памперса - не е редно да се прави генерализирано заключение просто така.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 734
Благодаря Ви за отговора ,маг.фарм. Антон Вълев!

# 1 735
Може ли оЩе ведньж да попитам

маг.фарм. Антон Вълев
 Бихте ли ни дали информация (понеже често се тьрси подобен препарат в Бг и не се намира) zа енzими в БГ?
Например в какьв генерик или др. се сьдьржат следните енzими..
Trypsin, Chymotrypsin, Papain, Pisum sativum,Тимус екстракт от Теле,
Pankreatin (Amylase, Lipase, Protease),Bromelin,Lipase, Amylase, alpha-Chymotrypsin, Rutosid

Благодаря

само форми на панкреатин са лесно достъпни... фестал вече не се внася, бромолеин в комбинация с папаин се мярка /витаголд бонбони/ другите са трудни... някой от щатските фирми внасят комбинации но някой са много трудни за намиране.

# 1 736
Тонев,
Благодаря ти zа инфото  bouquet

# 1 737
zdaveite,izvinqvam se che pisha s latinski bukvi,no moqta kalviatura ima samo takiva Embarassed iskam da popitam za siropa fitolor i dali moje da se dava sas kapki ksizal.Predvaritelno blagodarq

# 1 738
без да съм лекар или фармацевт ,си позволявам да ти отговоря.може.фиторола е билков сироп за зачервено гърло,ако няма др. симптоми,е много ефикасен.ксизала са антихистаминови капки,те пък се приемат с почти всички лекарства.моето дете е пило и двете неща,говоря ти от личен,не професионален опит

# 1 739
Mnogo ti blagodarq   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт