Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 915 709
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 670
Може ли да се приемат без прекъсване калций+цинк+магнезий и омега?
за моженето - може. дали е нужно обаче? най - лесно е да се пусне една кръв и да се измерят нивата на калции и фосфор. трябва да се следят и реакциите на сърцето към съответните нива калции и магнезии. трябва да се имат предвид бъбреците.

# 2 671
Здравейте ,

мога ли да си бия урбазон при положение ,че кърмя бебето ?

адашче, а лекарят който изписа метилпреднизолонът на какво мнение е? по принцип преминава в кърмата, но никой лекар не би го изписал с лека ръка, така че вероятно употребата му е наложителна.
листовката я има тук - tuk
пп. нарочно се забавих да пиша за да оставя маг. Вълев да отговори преди мен. но явно не е на линия затова ви пиша.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 22:15 от tonev

# 2 672
 Здравейте! Две години вече по предписание на гастроентеролог пия без прекъсване омепразоли /Ланзул и Пробитор/ по един на ден, а при кризи ги увеличавам. Въпреки това не мога да се справя напълно с киселините. Някой има ли опит с по-дълго приемане на тези лекарства? Боя се от странични ефекти и най-вече как стомахът ми ще понесе всичко това. При това според лекарите нямам друга перспектива - май ще трябва да ги пия доживот... 

# 2 673
yanta25, дългото пиене на този тип лекарства може да доведе до чести стомашни инфекции ( поради продължителното намаление на киселинността на средата). По-сериозни изследвания не са ли ти правени ?

# 2 674
  • София
GLORIOUS, пощата ти е запълнена, ако искаш да ти изпратя телефона на К.П. освободи място.

# 2 675
# 2 676
Tonev,

Ако почивам през 3 месеца по един месец дали ще си спестя евентуални ядове? Или трябва почивката да е за по дълго време?

# 2 677
Tonev,

Ако почивам през 3 месеца по един месец дали ще си спестя евентуални ядове? Или трябва почивката да е за по дълго време?
за какво взимате препарата? и каква е възраста ви?

# 2 678
  • 1st floor
Имам един въпрос - изписаха ни сироп за кашлица Ен-ти-тус. Кашлицата е влажна, има и хрема, и леко променен глас.Гърлото беше леко зачервено с уголемени сливици/но при него винаги са били големи/. Сега сливиците се посмалиха,гърлото се успокои, но кашлицата и променения глас продължават. Пие сиропа вече пет дни , без никакъв ефект. Да чакам ли още или да се сменя/и с какво?/?  newsm78 Предписаха ни и таблетки за смучане Исла муус , витамини, чайчета...Ефект нулев...Отначало слагах капки Пиносол, но от два дни ги смених с Тобрекс, и хремата понамаля , храчките също...Детето е на пет и половина , а от както е болен само това са симптомите , не е вдигал температура...

# 2 679
Tonev,

На 35 години съм и го взимам, защото нервната ми система тотално издаде багажа след неправилно лечение с ривотрил и антидепресант и последвалия кошмарен синдром на отнемане, който се изразяваше в постоянно замайване, прилошаване, хиперсомния, сърцебиене, промени в кръвното. Благодарение на Калций+цинк+магнезий нямам тези нервновегетативни оплаквания, ако така се наричат.

# 2 680
Здравейте,
интересува ме за отворено шишенце Браунол - къде да го съхранявам след това - в хладилника или не е нужно?

И още - как точно да си правя компрес на пръста с него? директно върху кожата ли да го ползвам или да го разтварям във вода? newsm78 Или само да го намажа с лекарството без да правя компреси? Става дума за подут пръст, леко зачервен.

# 2 681
Tonev,

На 35 години съм и го взимам, защото нервната ми система тотално издаде багажа след неправилно лечение с ривотрил и антидепресант и последвалия кошмарен синдром на отнемане, който се изразяваше в постоянно замайване, прилошаване, хиперсомния, сърцебиене, промени в кръвното. Благодарение на Калций+цинк+магнезий нямам тези нервновегетативни оплаквания, ако така се наричат.
направете 6м. няма да има проблем.

# 2 682
  • Варна
Здравейте!
От 3 дни смуча таблетки Хексоралетен Н, заради болки в гърлото. Може ли паралелно с тях да пръскам Хексорал Спрей сутрин и вечер или само вечер? Утре съм на д-р, но до тогава ми се иска да знам.

# 2 683
Здравейте!
От 3 дни смуча таблетки Хексоралетен Н, заради болки в гърлото. Може ли паралелно с тях да пръскам Хексорал Спрей сутрин и вечер или само вечер? Утре съм на д-р, но до тогава ми се иска да знам.
Хексоралетен Н и Хексорала съдържат една и съща активна съставка-хекситидин,като в Хексоралетена тя е под формата на хлорхекситидин в комбинация с бензокаин/локален анестетик/.Могат да се прилагат едновременно,но това не води до по-бърз терапевтичен ефект.При предозиране може да се получи оцветяване на зъбите,което изчезва след спиране прилагането на препарата.

# 2 684
  • Варна
Здравейте!
Хексоралетен Н и Хексорала съдържат една и съща активна съставка-хекситидин,като в Хексоралетена тя е под формата на хлорхекситидин в комбинация с бензокаин/локален анестетик/.Могат да се прилагат едновременно,но това не води до по-бърз терапевтичен ефект.При предозиране може да се получи оцветяване на зъбите,което изчезва след спиране прилагането на препарата.
Благодаря!   bouquet

А кое лекарство за болки в гърлото е най-ефективно и бързо действащо?
Има толкова много на пазара, че се обърках  и накрая заложих на Хексоралетен Н. Чудя се обаче за друг път Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт