Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 924 103
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 2 835
Изписаха на дъщеря ми Аугментин, пила го е преди година без никакви странични реакции, а този път - получи на втория ден, към третия вече, зачервяване на очичките и някак седят леко много леко подути - отстрани към веждите , дори едвам се забелязва, но все пак аз го виждам. Спряхме АБ-то веднага, лекарят каза, че е възможна реакция. Сега давам Ериус, днес е по-добре, не личи да има подуване, но пак има червеничко в очите Rolling Eyes.
Случвало ли се е на някой, впоследствие имаше ли други проблеми, други алергични реакции и т.н.? Confused
Освен това има и малко пъпчици по раменете, явно и от това ще да е, сега не смея да я изведа на слънце да не вземе да отключи слънчева алергия си мисля!??! Отделно има и разстройство, но него го броят за нормална реакция... Tired

# 2 836
  • София
Изписаха на дъщеря ми Аугментин, пила го е преди година без никакви странични реакции, а този път - получи на втория ден, към третия вече, зачервяване на очичките и някак седят леко много леко подути - отстрани към веждите , дори едвам се забелязва, но все пак аз го виждам. Спряхме АБ-то веднага, лекарят каза, че е възможна реакция. Сега давам Ериус, днес е по-добре, не личи да има подуване, но пак има червеничко в очите Rolling Eyes.
Случвало ли се е на някой, впоследствие имаше ли други проблеми, други алергични реакции и т.н.? Confused
Освен това има и малко пъпчици по раменете, явно и от това ще да е, сега не смея да я изведа на слънце да не вземе да отключи слънчева алергия си мисля!??! Отделно има и разстройство, но него го броят за нормална реакция... Tired

А за какво ви го изписаха? И как разстройството ще е нормална реакция??? Тия хора полудяха... Tired

# 2 837
  • София
Може ли да ми кажете Изопринозин как давате? Син ми е на 6 години, загубила съм рецептата. Одеве се събуди с 39,4 темп. Тежи 21 кг.

# 2 838
  • във фурната
Може ли да ми кажете Изопринозин как давате? Син ми е на 6 години, загубила съм рецептата. Одеве се събуди с 39,4 темп. Тежи 21 кг.
Сутрин и вечер по една таблетка.

# 2 839
Изписаха АБ-то, че директния тест на урината даде някакви левкоцити и кръв и лекарката каза, че явно е инфекция и изписа АБ веднага. След 2 дена пък урината (някаква посявка правили) беше чиста.  Rolling Eyes Спряхме веднага АБ, а като казах на лекаря, че има разстройство малката (тя супер рядко има разстройство) - било нормално. Crossing Arms

# 2 840
  • София
Лурдес, за мен не е нормално тази реакция от АБ, но аз съм много против точно този. Не съм чула някой да не направи реакция към аугментин. И...предполагам, директният тест нещо.....Питай лекаря за малко лактобацили да дадете.
баница йованица , благодаря. И аз такъв спомен имах, но добре, че е форумът за консултация на забравани....

# 2 841
  • Бургас
Моят син от Аугментин ЕС направи гъбички в устата още след първия прием,доктора каза ,че е от АБ

# 2 842
Здравейте, моля за съвет - кои витамини да изберем

или

детето ми е на 6г.

# 2 843
сега прочетох, че в центрум витамините има Аспартама (Aspartame) носещ кодовото име Е951
вярно ли е това ?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC

# 2 844
сега прочетох, че в центрум витамините има Аспартама (Aspartame) носещ кодовото име Е951
вярно ли е това ?

За жалост не съм срещала витамини, разтворими или дъвчащи, които да не са с подсладител- аспартам или "коктейл" с него. Sick Вече и дъвки без аспартам се намират трудно. И  доста популярните детски витамини Марсианци са с аспартам. Среща се и в сиропите за кашлица, гранулите на някои антибиотици. Crazy Не е като да няма.  Laughing Обикновено има и предупрежедние:
Продуктът не е подходящ за деца под 3 години. Съдържа източник на фенилаланин! Не е подходящ за деца, страдащи от фенилкетонурия!

И, да- Centrum kids от горния постинг също е с аспартам. Peace
http://www.centrum.com/productdetail.aspx?brandproductid=126

# 2 845
  • Тука, под липите стари...
вярно ли е това ?

За жалост не съм срещала витамини, разтворими или дъвчащи, които да не са с подсладител- аспартам или "коктейл" с него. Sick Вече и дъвки без аспартам се намират трудно. И  доста популярните детски витамини Марсианци са с аспартам. Среща се и в сиропите за кашлица, гранулите на някои антибиотици. Crazy Не е като да няма.  Laughing Обикновено има и предупрежедние:
Продуктът не е подходящ за деца под 3 години. Съдържа източник на фенилаланин! Не е подходящ за деца, страдащи от фенилкетонурия!

И, да- Centrum kids от горния постинг също е с аспартам. Peace
http://www.centrum.com/productdetail.aspx?brandproductid=126

За съжаление е така. В началото търсех аспартама само върху опаковки на хранителни стоки, но вече го виждам и на опаковките на лекарства. Започнах да купувам витамини и хр. добавки като цяло от чужди сайтове - разнообразието е голямо и голяма част от продуктите са Био (Органик).

# 2 846
мерси, ще взема флийнстоун витамини - в тях я няма тази гадост.
разгледах сайта на центрум и не ми стана ясно защо в детските витамини има Аспартама (Aspartame) носещ кодовото име Е951 , а в класическият центрум я няма  newsm78

# 2 847
  • Тука, под липите стари...
Вероятно детския е подсладен (с Аспартам), а другия не е.

# 2 848
да, то е ясно , че са подсладени витамините, но защо с този вреден продукт?  да не би за американците Аспартамата да е полезна  #Crazy

# 2 849
Аз купих веднъж тези витамини за децата си, за да участвам в томбола:
http://www.vitakid-bg.com/products.html
Не зная дали се усвояват добре от организма и до колко са натурални, но поне са много вкусни желирани бонбони. Една опаковка струва 12 лева.
А преди 2 години педито ми препоръча някакви мултивитамини на прах в кутии като на АМ, струваха 100 лева и се разтваряха в сок, защото нямат подсладители. Ефект нямаше, а и вкуса беше гаден, едва успявах да ги накарам да пият.
А за Марсианци педито каза, че са много вредни, защото не се усвоявали от организма, а само го замърсяват.

Общи условия

Активация на акаунт