Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 918 040
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте на всички
Имам един въпрос. Детето ми е с диабет тип 1 и вчера прочетох за някакво "лекарство" - ДИАБЕКАН
Мога ли да му давам да го пие

# 526
Здравейте на всички
Имам един въпрос. Детето ми е с диабет тип 1 и вчера прочетох за някакво "лекарство" - ДИАБЕКАН
Мога ли да му давам да го пие
Това е за тип II диабет.Може да понижи с около 20 % нивата,но все пак е хранителна добавка.

# 527
Синът ми вече 4-та седмица е с хрема. Две седмици пръсках в нослето само Стеримар, но когато сополите взех да придобиват зеленикав цвят започнах да слагам Виброцил - 10 дни. През това време хремата намаля, но не изчезна. Появи се кашлица, според педиатъра от стичащите се секрети към гърлото. Спрях Виброцила и започнах да давам Коризалия (пак по предписание на педито) ..за сега не виждам ефект. Кашлицата продължава. Гърдите са чисти. Днес изписа Зиртек капки за 3 дни..щели да повлияят на лигавицата на носа и от там да се пребори кашлицата. Но съм много скептично настроена.. Crossing Arms..ще помогнат ли въобще в случая тези противоалергични капки?!
Този цвят май е характерен за инфекция. Защо сте пръскали 2 седмици Стеримар ?! Зиртека едва ли ще ви помогне за сополите.
Имате ли други симптоми !?

# 528
  • София
Здравейте!

Малката е с диагноза фарингит и ларингит. Изписани са сироп Eurespal и таблетки Хомеовокс.
Пие ги вече два дни. Много съм притеснена, защото трудно диша и не може да спи. Тези лекарства ще дадат ли резултат. С какво друго бих могла да и помогна.

# 529
Тези лекарства едва ли ще ви помогнат за ларингита.Според мен е по-добре да пръскате някакъв спрей , ако не се подобри - антибиотик. Във вашите лекарства не виждам такива за лечението на ларингит или фарингит,освен ако не броим хомеовокса разбира се.

# 530
  • София
Тя беше на Аугментин до преди 10 дни. Дали сегашното и състояние не е следствие от предишната инфекция. Какъв спрей, за да питам педиатърката и. Не бих дала нищо на своя глава.

# 531
Писах ти на другото място.Ами разбира се че ще се консултираш.Защо сте били на Аугментин ?! И излекува ли ви Аугментина ?! Защото ако не е,значи не е подходящия антибиотик.В такъв случай караш педито да правите антибиограма и вземате подходящия антибиотик.

# 532
  • София
Прочетох и двата отговора. Благодаря! Аугментина беше за бактериална инфекция. Така каза лекарката след като Алекс беше 3 дни с висока температура ( често 38,8). Тогава ходеше и на ясла. След края на курса с Аугментин ходихме на преглед, всичко беше на ред ( сега вече не съм толкова сигурна). Сега няма температура, няма и кашлица. Кашля по малко, когато се разплаче или задъха от тичане например. Още един АБ ми звучи страшно, каква е опасността от този фарингит?

# 533
Здравейте,не съм 4ела цялата тема и незнам дали е писано ве4е,въпросът ми е за вигантола,знам 4е не е лекарство,но все пак 4ух 4е има страни4ни ефекти при предозиране newsm78

# 534
Здравейте ,може ли някой да ми даде накаква информация за "Бронховаксом"" .Благодаря ви предваротелно!

# 535
# 536
Това за вигантола.

# 537
http://www.ompharma.com/products_broncho_vaxom.html

и за Бронховаксома няколко думи.

# 538
  • В средата на времето
Този цвят май е характерен за инфекция. Защо сте пръскали 2 седмици Стеримар ?! Зиртека едва ли ще ви помогне за сополите.
Имате ли други симптоми !?

По принцип до сега хремата му винаги е минавала за около две седмици без капки за нос, само прочистване на нослето със Стеримар. Ето защо , като започна хремата реших, че пак така ще преминат нещата...В момента хремата е обилна, не е съвсем бистра на цвят, но определено не е и зелена.., но пък кашля вече като магаре. Не прави Т, жизнен е, хапва си нормално...Давам Зиртек (вече 3-ти ден), но смятам след днешния прегледа да го спра (колко време след започване на приема се появява подобрение, ако причината е алергичен ринит?), защото не виждам ефект..Ако и днес ми каже , че гърдите му са чисти..отивам при друг лекар..с тази кашлица, няма как всичко да е наред.. Thinking

..започвам да се съмнявам за коклюш..като чета какви са симптомите..(нищо че сме ваксинирани прилежно.. Crazy)..днес на обяд имаше позиви за повръщане..

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 13:12 от Izida

# 539
Благодаря на nano,ХиТкО- може ли информация на български? Благодаря за вниманието!

Общи условия

Активация на акаунт