Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 883
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 065
Има задна хрема и секретите го дразнят и кашля. Особенно силно и продължително кашля сутрин след сън и по-малко когато се замори.
С разреждане също не става, усеща дори и много силно разреден. Спрях да давам сиропа и сега пие чай "Бронхопан" - неподсладен, но не по съвет на лекаря  Embarassed. Утре сме на консултация, днес д-рката я нямаше. Детето е по-добре, няма и Т-ра, но продължава да кашля.
Капя му и к-ки Коларгол 2% в носа.
Еуреспала е добър вариант, неприятно че не му понаса. Как сте сега ?!

# 1 066
  • Варна
Има задна хрема и секретите го дразнят и кашля. Особенно силно и продължително кашля сутрин след сън и по-малко когато се замори.
С разреждане също не става, усеща дори и много силно разреден. Спрях да давам сиропа и сега пие чай "Бронхопан" - неподсладен, но не по съвет на лекаря  Embarassed. Утре сме на консултация, днес д-рката я нямаше. Детето е по-добре, няма и Т-ра, но продължава да кашля.
Благодаря за загрижеността!
В петък ходихме на преглед. Д-рката каза, че е добре, гърдичките са чисти и гърлото спокойно. Кашлицата сутрин обаче продължава, също така като се замори  Confused. Миналата година по това време пак беше същото. Каза да пие Фенистил, 3 пъти по 8к-ки на ден. Сутринта след първия прием не е кашлял, но следващите сутрини Да Sad.
Д-рката каза да го водя на ясла, но се чудя удачно ли е при положение, че продължава да кашля  newsm78.

Хубав ден!

# 1 067
здравейте,
искам да попитам за страничните действия на Tercef - преди две години синът ми бе няколко месеца в ного тежко състояние - най-накрая поставиха диагноза неизлекувана бронхопневмония и 4 дена слагахме по две инжекции, после продължихме с хапчета Zirtek.
И друго - като бебе дъщеря ми често имаше обрив под памперса - мазала съм я с Тридерм, преди това с друго кортикостероидно кремче - като разбра колко често я мажа през деня аптекарят реагира много остро и това е оставило силна тревога в сърцето ми.
Ако негативно е заложено в организма вследствие давани лекарства, възможно ли е да му се ваздейства?
Благодаря предварително.

# 1 068
  • Някъде в Европа...
 Здравейте!
Синът ми е с АД. преди месец и половина бяхме на кожен лекар.За пиене му изписа Фенистил. Пи го 3 седмици с постепенно намаляване на дозата. Обривите са почти овладяни, само по сгъвките на крачетата има 2. Вчера ходихме при педито заради настинка, тя каза да почна да му давам  кларитин по 2,5 мл (отделно каза вит ц и капки виброцил) Въпроса ми е: кларитина за какво е? С какво действие е? Странични ефекти?

# 1 069
Благодаря за загрижеността!
В петък ходихме на преглед. Д-рката каза, че е добре, гърдичките са чисти и гърлото спокойно. Кашлицата сутрин обаче продължава, също така като се замори  Confused. Миналата година по това време пак беше същото. Каза да пие Фенистил, 3 пъти по 8к-ки на ден. Сутринта след първия прием не е кашлял, но следващите сутрини Да Sad.
Д-рката каза да го водя на ясла, но се чудя удачно ли е при положение, че продължава да кашля  newsm78.

Хубав ден!

Явно на мода е алергичната кашлица Simple Smile  За това е фенистила

# 1 070
здравейте,
искам да попитам за страничните действия на Tercef - преди две години синът ми бе няколко месеца в ного тежко състояние - най-накрая поставиха диагноза неизлекувана бронхопневмония и 4 дена слагахме по две инжекции, после продължихме с хапчета Zirtek.
И друго - като бебе дъщеря ми често имаше обрив под памперса - мазала съм я с Тридерм, преди това с друго кортикостероидно кремче - като разбра колко често я мажа през деня аптекарят реагира много остро и това е оставило силна тревога в сърцето ми.
Ако негативно е заложено в организма вследствие давани лекарства, възможно ли е да му се ваздейства?
Благодаря предварително.
Терцеф е като всеизвестния Роцефин. Най - вече нежеланите реакции са локални - болка , втвърдяване, флебити. Още - обриви, диария, гадене. Горе - долу добре се понася. Зиртека е против алергия. Тоя фармацевт дето ти се е сопнал да не съм бил аз ?! Шегичка- не е хубаво да се маже с КС ,особенно бебешка кожа и често пъти.

Кое да е негативно заложено ?!

# 1 071
Здравейте!
Синът ми е с АД. преди месец и половина бяхме на кожен лекар.За пиене му изписа Фенистил. Пи го 3 седмици с постепенно намаляване на дозата. Обривите са почти овладяни, само по сгъвките на крачетата има 2. Вчера ходихме при педито заради настинка, тя каза да почна да му давам  кларитин по 2,5 мл (отделно каза вит ц и капки виброцил) Въпроса ми е: кларитина за какво е? С какво действие е? Странични ефекти?
Кларитина е противоалергично лекарство. Странични ефекти , освен замаяност и сънливост не очаквайте. Явна наистина са на мода противоалергичните. Уж при АД се изписват само за овладяване на сърбежа.   bouquet

# 1 072
  • BABYLAND
Здравейте!  Grinning
  Моля да ми кажете, при бременност и много силно главоболие какво освен парацетамол  /той не ми помага/ може да се пие? Чета, че някои лекари са на мнение, че инцидентно ако се вземе аналгин или  аулин не е вредно.
   Благодаря!
Ако лекаря разреши може. Аз не давам . Правилното лечение на главоболие става след като се изясни причината. Варианти - високо кръвно (парацетамол не действа), мигрена (пак не действа), синузит и т.н.
   Нямам високо кръвно, мигрена-също. Просто от време на време ме боли много силно, преди да забременя пиех АУЛИН или АЦЕФЕИН, но сега не смея. Тъпия Парацетамол никаква работа не върши, а понякога направо полудявам от болка.

# 1 073
Ами и аз да попитам така и така ... Simple Smile
В кабинета на личния има двама лекари.Когато единият отсъства от града сме при другия.
При зачервена гърло с температура ни изписаха Оспамокс 250 на 12 часа по 4мл.Другия лекуващ лекар казва,че е много времето от прием до прием.Детето е малко и го излъчва по-бързо.И трябва да приемат мл. половината на килограмите на детето.
Дещеря ми беше на 1г и 11м и тежеше 10.500

Това беше преди месец,но ми е интересно да науча кой е прав  newsm78 И защо така си противоречат.По каква схема трябва да се приема Оспамокс при този случай

# 1 074
Здравейте!
Дъщеря ми е на 3г и 9м и има Ешерихия коли в урината.Изписаха ни Бисептол-след антибиограма- 10 дни 2пъти по 2таб. от 120мг и 20 дни вечер по 2 таб. Как ще повлияе това в/у детето и наистина ли това е най-добрия избор от антибиограмата-всички други лекарства бяха АБ и всички бяха S?

# 1 075
Ами и аз да попитам така и така ... Simple Smile
В кабинета на личния има двама лекари.Когато единият отсъства от града сме при другия.
При зачервена гърло с температура ни изписаха Оспамокс 250 на 12 часа по 4мл.Другия лекуващ лекар казва,че е много времето от прием до прием.Детето е малко и го излъчва по-бързо.И трябва да приемат мл. половината на килограмите на детето.
Дещеря ми беше на 1г и 11м и тежеше 10.500

Това беше преди месец,но ми е интересно да науча кой е прав  newsm78 И защо така си противоречат.По каква схема трябва да се приема Оспамокс при този случай

Дозата за Амоксицилин ( съставката на Оспамокс) за деца над 4-5 месеца е в зависимост от тежеста на инфекцията: при по - леки случаи е 25 мг на килограм дневно, разделена на равни дози на всеки 12 часа или на 8 часа (препоръчва се през 8 часа, заради краткия му полуживот).

При по - тежки случаи дозата може да се покачи до над 50 мг /кг дневно, пак разделена на два или по- добре на три приема.

# 1 076
Здравейте!
Дъщеря ми е на 3г и 9м и има Ешерихия коли в урината.Изписаха ни Бисептол-след антибиограма- 10 дни 2пъти по 2таб. от 120мг и 20 дни вечер по 2 таб. Как ще повлияе това в/у детето и наистина ли това е най-добрия избор от антибиограмата-всички други лекарства бяха АБ и всички бяха S?
Какви са другите варианти ? Бисептола често дава странични реакции - гадене, повръщане, диария,уртикария, обриви , фоточувствителност.

# 1 077
Здравейте КРИСТИАН и ХИТКО .Питането ми е след какво време се изчиства лекарството ТИВАНИК от   тялото Peace  bouquet  bouquetБлагодаря предварително.Понеже някой ми казват 5 дена други 24 часа .А ващето мнение Peace  bouquet Hug

# 1 078
Здравейте!
Какви са другите варианти ? Бисептола често дава странични реакции - гадене, повръщане, диария,уртикария, обриви , фоточувствителност.
Карбеницилин,Амоксицилин, Пиперацилин/Тазобактам,Цефатзидим,Имипенем,Гентамицин,Ципрофлоксицин,
Бисептол.Вие какво бихте препоръчали?

# 1 079
На мен лично такова лекарство не ми е иzвестно.
Може ли пове4е инфо.Сьставката...

ТИВАНИК

Общи условия

Активация на акаунт