Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 832
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 305
  • Варна
"Употребата на Tylol Hot при деца под 12 години трябва да става само под лекарски контрол или да използват Tylol Hot Pediatric. "
Взех го от тук.

# 1 306
  • София
Да попитам за Кларитин сироп.Дъщеря ми е на 6 г и от вчера приема по 5мл дневно заради обрив-нещо я е полазило,а в такива случаи тя се обрива доста.Та,Кларитина действа ли приспивно?Много се притесних,защото тази вечер си легна доста рано.Цял ден дивя,не спа,игра,въобще беше си добре,и към 18,30 взе да иска да си ляга.Заспа като от курушм.Според педиатърката така и действал сиропа,утре ще и давам по-малка доза.Обаче понеже малката е и с клапа за хидроцефалия,а аз общщо взето всяко покашляне свързвам с тая клапа,та сега много се притесних,ама много.Ще съм благодарна зъ бърз отговор.

# 1 307
Да,Кларитин има страничен ефект "сьнливост" "умора".Даже не се препорьчва да се управляват превоzни средства по време на прием.
НямаШ ли опаковката да си прочетеШ?

# 1 308
  • София
Имам опаковка,нямам упътване Embarassed,явно съм го вадила преди да го чета и кой знае къде съм го мушнала.Но важното е,че детето си е съвсем добре!
Благодаря!

# 1 309
  • София
Изписаха ми лечение с Низорал за гъбички Candida.
Лекарката ми каза по 2 таблетки на ден - сутрин и вечер, а в упътването чета, че за възрастни дозата е 1 табл. дневно и само в някои случаи по 2.
По колко е необходимо да пия, като имате предвид, че преди 10 дни пих Микомакс - 4 таблетки по схема?
Безпокои ме написаното за доста нежелани реакции и увреждания на черния дроб.
Прилагам и глобули Полижинакс.

# 1 310
актуална ли е още темата? Grinning
имам и аз въпрос. коя съставка от фервекс и от тайлол хот ме приспива зверски и защо? гледам че има парацетамол, но ако го пия на хапчета нямам проблеми. има и псевдоефедрин, който не би ли трябвало да ободрява?

# 1 311
  • София
запис, да следя темата

# 1 312
актуална ли е още темата? Grinning
имам и аз въпрос. коя съставка от фервекс и от тайлол хот ме приспива зверски и защо? гледам че има парацетамол, но ако го пия на хапчета нямам проблеми. има и псевдоефедрин, който не би ли трябвало да ободрява?

PeaceПриспива те съставката за хремата-Pheniramine maleate Hug

Изписаха ми лечение с Низорал за гъбички Candida.
Лекарката ми каза по 2 таблетки на ден - сутрин и вечер, а в упътването чета, че за възрастни дозата е 1 табл. дневно и само в някои случаи по 2.
По колко е необходимо да пия, като имате предвид, че преди 10 дни пих Микомакс - 4 таблетки по схема?
Безпокои ме написаното за доста нежелани реакции и увреждания на черния дроб.
Прилагам и глобули Полижинакс.

Прочети си по-добре листовката-по преценка на лекаря,може и по 2 на ден,а пораженията в/у черния дроб ги има при всички" -назоли" за гъбички и ако те притесняват си вземи един Липовитан-той е добъ чернодробен протектор. Hug

# 1 313
Моля, ако някой знае да сподели.Намираме се в Лондон от 2 дни,но детето още от първия ден започна къртеща се кашлица ,която стана и по-сериозна и я водихме по тукашните лекари.Казаха че има инфекция в гърлото и инфекция в гърдите.Изписаха ни антибиотик-AMOKSICILLIN-но нищо незнам за този антибиотик,някои взимал ли е такъв,чували ли сте за него.Какви странични реакции може да има?Имам чувство ,че като и го дам след него кашля оше повече и по сухо.Благодаря предварително.

# 1 314
Моля ви, помогнете ни!
За възпалено ухо ни изписват два различни антибиотика - личния лекар - дурацеф, а дежурния - макропен. ние вече взехме макропен, но все още се чудим. четох, че макропена бил слаб антибиотик. може ли да ми кажете каква е разликата между тях, как действат и да ме посъветвате кой да почнем?

# 1 315
  • София
не че разбирам много (все още) ама амоксицилина и макропена не са ли едно и също?  newsm78  в смисъл поне са от една група...май- на амоксицилините.

# 1 316
 PeaceНе са в една група-Макропена е макролид и наистина е" по-слаб"/с по-тесен спектър на действие/

Амоксицилина  е от пеницилиновта група-познат под търговските наименования-Амопен,Оспамокс,Дуомокс и в състава на Аугментин.Амоксиклав,Медоклав,Курам и т. н.

така че tititi ако в България си използвала някои от формите на амоксициклина-не се притеснявай и няма никаква логика да кашля повече от антибиотика.Може би трябва да приема и нещо за облекчаване на тази кашлица. Hug

# 1 317
  • София
аз от тук останах с впечатление че е от амоксицилините  newsm78
http://home.intekom.com/pharm/xixia/macropen.html

# 1 318
това е някаква глупост. съдържа мидекамицин. от еритрановите е. преди 5 г вършеше добра работа. сега ... по скоро не.

# 1 319
това е някаква глупост. съдържа мидекамицин. от еритрановите е. преди 5 г вършеше добра работа. сега ... по скоро не.

newsm10
http://www.bda.bg/bdias/10153s.pdf

Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 10:10 от teo_711

Общи условия

Активация на акаунт