Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 562
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 335
Някаква информация за еролин и ердомед,деиствие,жреме на ле4ение има ли страни4ни ефекти ,изоб6то стажат ли за дете на 1 година и 4 месеца.
Пак аз с моето питане за еролин и ердомет
аз  не бих ги комбинирал. ако има нужда от едното значи няма от другото. за останалото зависи от състоянието.

# 1 336
От време на време получавам сърцебиене и лич. лекарка ми изписа :Corvitol- по една таблетка при нужда.Въпросът ми е: дали това лекарство е подходящото лечение,защото тя не ми даде направление за специалист,а ми го предписа на своя глава.Някой ползвал ли е Корвитол и какво му е мнението?
и как ще разбереш кога имаш нужда? ако ти причернее на улицата и те сгази кола какво правим? а ако шофираш? трябва да се уточни състоянието. започването и спирането на бетаблокери се прави под наблюдение на специалист. и те се взимат редовно!

# 1 337
От време на време получавам сърцебиене и лич. лекарка ми изписа :Corvitol- по една таблетка при нужда.Въпросът ми е: дали това лекарство е подходящото лечение,защото тя не ми даде направление за специалист,а ми го предписа на своя глава.Някой ползвал ли е Корвитол и какво му е мнението?
и как ще разбереш кога имаш нужда? ако ти причернее на улицата и те сгази кола какво правим? а ако шофираш? трябва да се уточни състоянието. започването и спирането на бетаблокери се прави под наблюдение на специалист. и те се взимат редовно!
И какво да правя сега?Личната лекарка ми каза да си нося тия хапчета винаги и ако получа сърцебиене да взимам по едно хапче.И как да си взема от нея направление за специалист,като не ми дава?Трябва да я излъжа,че тия хапчета не ми действат или нещо друго...

# 1 338
И какво да правя сега?Личната лекарка ми каза да си нося тия хапчета винаги и ако получа сърцебиене да взимам по едно хапче.И как да си взема от нея направление за специалист,като не ми дава?Трябва да я излъжа,че тия хапчета не ми действат или нещо друго...
аз бих се замъкнал на кардиолог веднага... 20 - 25 лв е един преглед... апък джипката юни заминава...

# 1 339
Мерси!Ще те послушам,в понеделник съм на лекар-кардиолог!

# 1 340
Мерси!Ще те послушам,в понеделник съм на лекар-кардиолог!
пиши предполагам резултата но все пак ще ми е интересно.

# 1 341
Разбира се!

# 1 342
  • Тука, под липите стари...
Здравейте,
имам въпрос, за който се надявам да намеря помощ.
Бременна съм в 16 седмица. След седмици мъчително главоболие се консултирах с невролог. Той  ми обясни, че вероятно (тъй като не може да ми се направи рентгенова снимка) става дума за ошипяване на шиен прешлен, който притиска и възпалява нерв, от където произтича и болката. Предписа ми Профинид - гел- 2,5% за мазане три пъти дневно.  В листовката на лекарството обаче прочетох, че е недопустима употребата му по време на бременност, което силно ме притесни. Не знам какво да правя. Мисля си дали има друго, с което да мажа болния участък, което да няма такива противопоказания?
Благодаря предварително за мненията ви.

# 1 343
  • Бургас
И аз имам един въпрос - има ли някакво лекарство,което може да се дава профилактично против глисти на 3г.дете ?  Засега разбрах,че има някакво ,което се казва Вермокс . Изследването излезе отрицателно ,но аз си имам едно наум .

# 1 344
Някой лекувал ли е кашлица на дете /1г.7м/ със сироп "Алтея".Предписа ни го педиатърката,но не знам нищо за него,освен,че е от слез.Пие го отскоро,не виждам резултат засега.

# 1 345
И аз имам един въпрос - има ли някакво лекарство,което може да се дава профилактично против глисти на 3г.дете ?  Засега разбрах,че има някакво ,което се казва Вермокс . Изследването излезе отрицателно ,но аз си имам едно наум .
Какво  означава "профилактично"-очакваш тези дни да се зарази ли? newsm78  Защо не вярваш на изследванията,кое те кара да си мислиш,че задължително има глисти?Това "може и да няма,но аз за всеки случай да му дам" според мен е напълно безпочвено.

# 1 346
  • Бургас
......Това "може и да няма,но аз за всеки случай да му дам" според мен е напълно безпочвено.

Питам дали има нещо,което се дава профилактично - примерно 1-2 пъти годишно,защото от известно време го боли коремчето,сърби го дупето,скърца със зъби,все неща ,които ме накараха да направя изследване. Кое ми гарантира,че резултата е 100% верен ,постоянно има хора,на които им объркват резултатите. Не питам за нещо,което лекува глисти,а предотвратява появата им - ако има въобще такова,разбира се  newsm78

# 1 347
Някой лекувал ли е кашлица на дете /1г.7м/ със сироп "Алтея".Предписа ни го педиатърката,но не знам нищо за него,освен,че е от слез.Пие го отскоро,не виждам резултат засега.
Само ако ми позволиш лека корекция.Сиропа не е от слез,а от ружа,но билките са със сходно действие по отношение на кашлицата.Сиропчето е добро-ще намали дразненето,ще втечни бронхиалния секрет и ще улесни отхрачването.Използва се при фарингити,ларингити,трахеобронхити.От колко време го пие?Не бива да очакваш ефект веднага(поне2 дни)И какво значи,че няма ефект-ако кашлицата се засилва(всъщност на колко време се изкашля?) или се появят други симптоми трябва да се потърси друго?

# 1 348
Към Fresh Gale:не,не си мисли,че се заяждам. HugПросто съм против даването на лекарства без причина,особено на малки деца.А вашата причина е още по- особена.Има над 50 вида глисти паразитиращи в човека и най-общо се делят на 3 гр.-плоски,кръгли и третите не ги помня.От там и лекарствата с/у тях-3 групи.За това се прави прецизна диагностика за откриването им или на техни ларви и яйца.Лекарството Вермокс е с/у кръглите червеи.Не съм срещала профилактично приложението му.За профилактични поне аз не знам.

# 1 349
Благодаря ти за отговора Балерина! Наистина има положителен ефект от "Алтея",точно както описваш-подпомага отхрачването,успокоява. Ако си забелязала,ние адмирираме всичко,което е марково,известно, изпитано.Та и аз като го купих тоя сироп-произведен в Скопие /не е на д-р Тайс например/,пише само "Сируп од бел слез",абе малко с резерви,никъде не прочетох във форумите отзиви за него,затова и попитах.Отзова се само ти.Още веднъж ти благодаря! Джейн вече е добре,кашля от време на време,но се оправя.Разболя се за пръв път и нямам опит с лекарства.Желая на всички бързичко да оздравеят.И нека си мислим за лято и слънце,така ще ни е по лека зимата!

Общи условия

Активация на акаунт