Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 604
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 515
Сина ми е на 1г. и 8м. Има гъбички не крачетата и ни изписаха Ламизил гел за мазане 2 пъти днежно 10 дни. Допустимо ли е, след като в листовката пише да не се прилага на деца?

# 1 516
  • София
дъшеря ми е на 4и половина години.преди 20 дни изкара ангина ,пи Фромилид.
от снощи пак е с т.изписаха и Цек,разтворими в доза 500 мг.,3 пъти дневно Shocked
добре че погледнах листовката,това си е количество за възрастни.звъннах на лекарката ,та била разбрала че детето е 40 кг.малко е едра за възраста си 25 кг.,но чак 40 ,направо е абсурд.
лекарката непрекъснато говореше с някой по тела.коригира дозата на 250 ,3 пъти,аз обаче се чудя дали и това е правилно?
10-15 мг на килограм е дозата на антибиотика, т.е. 250мг е подходяща  за дете 25 кг.

# 1 517
Сина ми е на 1год. и 9 мес. за виростно заболяване му предписаха Аугментин е Синекод за кашлицата. Изкарахме курс на лечение 1 седмица но нямаше подобрение поради което ни изписаха Панцеф и Вентолин и Синекод. След 1 седмица педито ни прегледа и каза че е вече добре, но след като бяхме здрави 1 седмица сега сме с остър бронхит и педито ни придписа Зинацеф 750mg инджекции и Вентолин инхалаций на 12 часа . Въпроса ми е хубаво ли ни е лечението. Защото ме е страх от по- нататъшни усложнения.
зинацефът венозно ли е?

# 1 518
дъшеря ми е на 4и половина години.преди 20 дни изкара ангина ,пи Фромилид.
от снощи пак е с т.изписаха и Цек,разтворими в доза 500 мг.,3 пъти дневно Shocked
добре че погледнах листовката,това си е количество за възрастни.звъннах на лекарката ,та била разбрала че детето е 40 кг.малко е едра за възраста си 25 кг.,но чак 40 ,направо е абсурд.
лекарката непрекъснато говореше с някой по тела.коригира дозата на 250 ,3 пъти,аз обаче се чудя дали и това е правилно?
10-15 мг на килограм е дозата на антибиотика, т.е. 250мг е подходяща  за дете 25 кг.
може да използвате варианта 250/5ми сиропче - по удобна е за деца.

# 1 519
Сина ми е на 1год. и 9 мес. за виростно заболяване му предписаха Аугментин е Синекод за кашлицата. Изкарахме курс на лечение 1 седмица но нямаше подобрение поради което ни изписаха Панцеф и Вентолин и Синекод. След 1 седмица педито ни прегледа и каза че е вече добре, но след като бяхме здрави 1 седмица сега сме с остър бронхит и педито ни придписа Зинацеф 750mg инджекции и Вентолин инхалаций на 12 часа . Въпроса ми е хубаво ли ни е лечението. Защото ме е страх от по- нататъшни усложнения.
А може ли да разкажеш подробно за симптомите ?
След като ви писах ни приеха в болница. Оказа се ,че е с бронхопневмония в дясно с обострен с-м. Там ни лекуваха 6 дни сега уж е добре. Незнам дали проблемите с боледуването не идват от това , че той от бебе непрекъснато повръща. Понякога спира за ден два и после пак. Когато беше на 1 год. и 1 мес. в болница в Пловдив сложиха диагноза ГЕР, а сега в Хасково я отхвърлиха тази диагноза.

# 1 520
А може ли да разкажеш подробно за симптомите ?
След като ви писах ни приеха в болница. Оказа се ,че е с бронхопневмония в дясно с обострен с-м. Там ни лекуваха 6 дни сега уж е добре. Незнам дали проблемите с боледуването не идват от това , че той от бебе непрекъснато повръща. Понякога спира за ден два и после пак. Когато беше на 1 год. и 1 мес. в болница в Пловдив сложиха диагноза ГЕР, а сега в Хасково я отхвърлиха тази диагноза.
защо не пипитате доктор Оги тук във форума?

# 1 521
Здравейте.Синът ми е на 2г и 4м.Миналата седмица започна да вдига висока температура ,имаше и суха кашлица.Педиатарът ни го прегледа и установи,че има ангина с налепи по гърлото.Изписа Биодроксил по 7и половина деления на 6 часа,и Синекод за кашлицата.Той си изпи предписаните два флакона Биодроксил,кашлицата почти отшумя.Два дни нямаше температура,но вчера пак вдигна.Педиатарът ни предписа Цефзил-на 12часа по7и половина деления,като каза,че Биодроксила не си е свършил до край работата.Какво ви е мнението за Цефзила,защото аз за пръв път го чувам,и до сега не са ни изписвали такъв.Как мислите-ще ни помогне ли?Благодаря предварително.

# 1 522
  • Варна
Здравейте.
Синът ми е от 6дни пие Вентолин 3*3мл., предписаха му да продължава още поне 10 дни като дозата е същата. Аз съм притеснена дали не е твърде продължително даването на Вентолина. Ще съм благодарна ако ми кажете колко дни максимално може да се пие въпросния сироп.

# 1 523
Виждам, че повечето запитвания за лекарства тук са за това как дадено лекарство влияе на детето, но въпросът, който не ми дава мира е по отношение на Имадиума и неговото влияние върху бременността т.е. до каква степен е опасен за бебето и може ли да доведе до някакви дефекти у плода.
Бременна съм в 20 седмица и имах силна диария. Освен системата глюкоза+папавери н+деган ми казах да изпия и едно хапче Имодиум и след като прочетох листовката му не мога да се успокоя дали пък не съм навредила на бебо?
Въпросът ми е при само едно изпито хапче, какви биха могли да бъдат лошите поледици за плода?
Защо ми се струва, че лекарите в днешно време с много лека ръка изписват какви ли не хапове, като понякога скриват рисковете, за да се презастраховат.
newsm45 моля обяснете!
Благодаря предварително!

# 1 524
  • София
С едно хапче не можете да навредите на бебето си, не води до дефекти у плода.

# 1 525
Виждам, че повечето запитвания за лекарства тук са за това как дадено лекарство влияе на детето, но въпросът, който не ми дава мира е по отношение на Имадиума и неговото влияние върху бременността т.е. до каква степен е опасен за бебето и може ли да доведе до някакви дефекти у плода.
Бременна съм в 20 седмица и имах силна диария. Освен системата глюкоза+папавери н+деган ми казах да изпия и едно хапче Имодиум и след като прочетох листовката му не мога да се успокоя дали пък не съм навредила на бебо?
Въпросът ми е при само едно изпито хапче, какви биха могли да бъдат лошите поледици за плода?
Защо ми се струва, че лекарите в днешно време с много лека ръка изписват какви ли не хапове, като понякога скриват рисковете, за да се презастраховат.
newsm45 моля обяснете!
Благодаря предварително!
Нямаш никакво основание да се притесняваш особенно за това хапче

# 1 526
Моля ви да ми препоръчате нещо за обезболяване веднага след операция- например аулин подходящ ли е?За възрастен.

# 1 527
Няма ли анестеzиолог да ви каже какво е необходимо в случая?????
Не вzимайте на своя глава аналгетици особено след операция. Peace

# 1 528
Аулин е добре  Peace

# 1 529
зависи... има съображения.

Общи условия

Активация на акаунт