Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 724
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 500
Давам АБ зинат на детето заради ухапване от кърлеж .Колко дена обаче да го давам ? Ако някой знае моля да напише

Минимума е 5 дни. Най- добре 7.
по скоро 10 ако има съмнение за лаимска болест. и контрол на титрите.
Ами няма съмнение уж.Предписаха и го профилактично против лаймска болест .А какви са тези  титри ?

# 1 501
Давам АБ зинат на детето заради ухапване от кърлеж .Колко дена обаче да го давам ? Ако някой знае моля да напише

Минимума е 5 дни. Най- добре 7.
по скоро 10 ако има съмнение за лаимска болест. и контрол на титрите.
Ами няма съмнение уж.Предписаха и го профилактично против лаймска болест .А какви са тези  титри ?
серологичен показател за нивото на антителата срещу причинителя на лаимската болест.

# 1 502
zdraveite na vsi4ki.malkata mi da6teria koiato e (4,4)boleduva 4esto i vinagi imame problemi s za4erveno garlo i visoka temperatura.va4e mi doide do gu6a ot antibiotici i drugi tem podobni.moje li niakoi da mi prepora4a nadejni imunoukrepva6ti sredstva.predvaritelno blagodaria Wink
Изопринозин,Респивакс/ако има доказано бактериални инфекции/,Ехинацея.

# 1 503
Кога се бие урбазон?В смисъл при всякаква алергия и дали при много силен обрив?Крайна мярка ли е?

# 1 504
най вече за силни алергии , но не само за това

# 1 505
Да попитам и аз нещо. днес си взех резултати от микробиология на влагалищен секрет. Излезе E.Coli и E.faecalis. Тъй като секрета си го взимах сама дали да имам вяра на резултата  newsm78
Както и да е, в антибиограмата тези бактерии са чувствителни на: Ciprofloxacin и Gentamicin. Има още 2-3 варианта, но при тях единия бакрерийй е интермедиерен. Тъй като ми е омръзнало от лекари, реших че няма да ходя. Мисля от тези двете да си избера ципрофлоксацин, дали е добра идея?
И освен това мисля да взема и на приятеля ми, защото предполагам че и той ги има тези бактерии (не използваме презервативи).
Някой може ли да ми даде съвет дали така е правилно?

# 1 506
само да допълня, че цялото име на втората бактерия е Eriferococcus faecalis (ако това има значение)

# 1 507
С по-малко странични ефекти е определено Ципрофлоксацин , за това че давай с него Simple Smile
Щом си решила сама да се лекуваш Simple Smile
Обърни внимание дали е на ампули или на таблетки , това също е важно

# 1 508
Мерси за отговора  Hug
Кой вариант е за предпочитане-таблетки или ампули? На антибиограмата все пак не е уточнено.
А за самия прием някакъв съвет може ли да ми дадете?  Praynig  Аз ще прочета листовката и ще действам по указания, но принципно за какъв период от време, колко пъти на ден и в какви милиграми се прилага?

# 1 509
  • Варна
Да попитам и аз нещо. днес си взех резултати от микробиология на влагалищен секрет. Излезе E.Coli и E.faecalis. Тъй като секрета си го взимах сама дали да имам вяра на резултата  newsm78
Както и да е, в антибиограмата тези бактерии са чувствителни на: Ciprofloxacin и Gentamicin. Има още 2-3 варианта, но при тях единия бакрерийй е интермедиерен. Тъй като ми е омръзнало от лекари, реших че няма да ходя. Мисля от тези двете да си избера ципрофлоксацин, дали е добра идея?
И освен това мисля да взема и на приятеля ми, защото предполагам че и той ги има тези бактерии (не използваме презервативи).
Някой може ли да ми даде съвет дали така е правилно?
Наличието на такива бактерии не е за подценяване. Най-добре посетете лекар, който да вземе секрет и да предприеме лечение.(Освен орални АБ е добре да се поставят и вагинални глобули.) Понякога само с един цикъл на лечение не се свършва всичко.  Дано при Вас не е така!

# 1 510
  • София
Аз съм лекар и трябва да ви кажа, че тези бактерии не са типични за влагалищен секрет. Те живеят в червата. Според мен е станало замърсяване. Направете си ново изследване и по-добре да ви вземе секрета специалист, за да не се получи грешка.

# 1 511
Сина ми е на 1год. и 9 мес. за виростно заболяване му предписаха Аугментин е Синекод за кашлицата. Изкарахме курс на лечение 1 седмица но нямаше подобрение поради което ни изписаха Панцеф и Вентолин и Синекод. След 1 седмица педито ни прегледа и каза че е вече добре, но след като бяхме здрави 1 седмица сега сме с остър бронхит и педито ни придписа Зинацеф 750mg инджекции и Вентолин инхалаций на 12 часа . Въпроса ми е хубаво ли ни е лечението. Защото ме е страх от по- нататъшни усложнения.

# 1 512
  • София
Ако детето е имало вирусна инфекция, приемът на антибиотици е бил ненужен. Кашлицата може да се повиляе от други лекарства - отхрачващи, противовъзпалителни, бронходилататори. Острият бронхит не налага антибиотик на всяка цена, още повече инжекционно. Независимо дали секретът от кашлицата  е жълт. Има си правила, консултирайте се с пулмолог, за да не приема детето антибиотик без нужда, ако той прецени  - да ви изпише по негова преценка .  Преди две седмици детето е приемало антибиотик от същата група, от която е Зинацефът, което е прави силата на  ефекта му малко съмнителна.

# 1 513
Сина ми е на 1год. и 9 мес. за виростно заболяване му предписаха Аугментин е Синекод за кашлицата. Изкарахме курс на лечение 1 седмица но нямаше подобрение поради което ни изписаха Панцеф и Вентолин и Синекод. След 1 седмица педито ни прегледа и каза че е вече добре, но след като бяхме здрави 1 седмица сега сме с остър бронхит и педито ни придписа Зинацеф 750mg инджекции и Вентолин инхалаций на 12 часа . Въпроса ми е хубаво ли ни е лечението. Защото ме е страх от по- нататъшни усложнения.
А може ли да разкажеш подробно за симптомите ?

# 1 514
дъшеря ми е на 4и половина години.преди 20 дни изкара ангина ,пи Фромилид.
от снощи пак е с т.изписаха и Цек,разтворими в доза 500 мг.,3 пъти дневно Shocked
добре че погледнах листовката,това си е количество за възрастни.звъннах на лекарката ,та била разбрала че детето е 40 кг.малко е едра за възраста си 25 кг.,но чак 40 ,направо е абсурд.
лекарката непрекъснато говореше с някой по тела.коригира дозата на 250 ,3 пъти,аз обаче се чудя дали и това е правилно?

Общи условия

Активация на акаунт