"Под прикритие" - се завръща по Нова тв. от 7 януари 21.00 ч.

• 36 214
  • 814
  •   1
Отговори
# 600
Още от началото на сезона е ясно, че Попов има вътрешен човек при турците, Мартин се усети и на няколко пъти го подпитваше.

# 601
  • Велико Търново
Аз пък за трето гледане и пак имам пропуск, защо убиха семейството на Куката? Какво са правили турците в Испания (там ли беше жена му?)
Защото пък Куката е замесен в убийството на големия син на Фарук - Демир. По-любимия и по-почитания. Бардем беше синът "на заден план". Затова и все гледаше да се доказва пред баща си, който пък като го сравняваше с големия си син, все му намираше кусури и все беше недоволен.
Физически Невена и Лъчо са убити от Ак Хасан - когото Куката обезглави или там, каквото го е направил с меча в една градинка, като че ли беше. Но реално жената и детето са заклани по поръчка на Бардем, защото е смятал, че така отмъщава за брат си. Въпреки пък че той е убит по поръчка на Иво Андонов.
Впрочем, аз пък не си спомням в кой момент точно и дали въобще са давали убийството на Демир.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 23:03 от DamaPika

# 602
Аз пък за трето гледане и пак имам пропуск, защо убиха семейството на Куката? Какво са правили турците в Испания (там ли беше жена му?)
Защото пък Куката е замесен в убийството на големия син на Фарук - Демир. По-любимия и по-почитания. Бардем беше синът "на заден план". Затова и все гледаше да се доказва пред баща си, който пък като го сравняваше с големия си син, все му намираше кусури и все беше недоволен.
Физически Невена и Лъчо са убити от Ак Хасан - когото Куката обезглави или там, каквото го е направил с меча в една градинка, като че ли беше. Но реално жената и детето са заклани по поръчка на Бардем, защото е смятал, че така отмъщава за брат си. Въпреки пък че той е убит по поръчка на Иво Андонов.
Впрочем, аз пък не си спомням в кой момент точно и дали въобще са давали убийството на Демир.

Доколкото разбрах, именно Куката уби големия син на Фарук и то за да отмъсти за жена си и сина си. Той беше този с маската, който танцуваше със специфичните си движения в бара.

Така че и на мен ми се губи мотивът за убийството на семейството на Куката.

# 603
  • Бургас
Стана ми интересно, защо Марго седна при Ния, а не при полицаите 🤔

# 604
Благодаря ви, мацки. Доста е  заплетено.
Марго не седна ли там където имаше място? Thinking

# 605
  • Велико Търново
В бара Куката уби хора на Фарук, но сред тях не беше синът му.
Аз все си мисля, че Бардем е сгрешил като е пратил Ак Хасан да убие Невена и Лъчко. Защото истинският убиец на брат му е Иво. Росен даже и да е участвал, е бил само изпълнител.
Когато в първия епизод от 4-ти сезон Бардем и Фарук се срещат на Босфора, Бардем предлага на баща си да работят с Иво Андонов. Тогава Фарук му каза, че това му е любимото място, защото му напомняло за Демир. Бардем му отговаря "Помня, татко. И аз бях тук". След това Фарук - "А помниш ли кой уби брат ти? И сега най-нагло ми предлагаш да работя с един убиец."
Тази сцена ме кара да си мисля, че Демир е убит някъде там - край Босфора. Малко е извратено лобното място на сина да се превърне в любимо за бащата. Ама те са мафиоти, при тях всичко е извратено. Даже и да заобича дадено нещо само заради едничкия спомен. А може би това е и друг начин да се покаже контраста между пренебрежителното отношение към Бардем и боготворенето на Демир.

Дано някой да разясни казуса, все пак.

# 606
  • София
Дама Пика, правилно си спомняш.
Точно Иво уби по-големия син на Фарук и го дадоха в сезон 3, но убий ме, не помня точно кой епизод. Куката го отнесе заради Иво. По-скоро трябваше да ликвидарт Иво, ама нали сценарий сега, дай да убием Куката, че после да почне да мъсти и избива наред. Тарантино и Родригес на квадрат. Simple Smile
Като цяло 4 сезон бе най-слания, но пък последните 2 епизода бяха доста емоционални.

# 607
Може и да бъркам,че ми е мармалад в главата от толкова сериали ( този на моменти го бъркам с Братя😁),но не беше ли убийството на Демир в един подземен паркинг.Имаше уж и сак с пари....нещо такова ми се върти,ама дали пък не бяха сърби тогава....Ако някой помни да сподели моля.

# 608
  • Велико Търново
Да, да, благодаря ви! Бе и на мен снощи ми се въртеше, че беше тъмно мястото на убийството. И да, имаше някакъв сак с пари, вярно. Ама като не можах да си спомня къде точно да го търся... Впрочем, "прерових" няколко епизода от трети сезон, защото то е ясно, че не е в четвърти, но се отказах да търся, че беше станало много късно.
Явно за това край Босфора съм се заблудила. Просто са си правили разходки бащата и двамата сина и си им е сантиментално място. Отдъхнах си - по се връзва, по-човешко е някак си.

# 609
Това с убийството на големия син на Фарук в трети сезон явно за пореден път съм го проспала Sunglasses Но то затова е по-интересно да се гледат сериали в компания Smile

В крайна сметка обаче, идеята да се избие семейството на Куката на Фарук или на Бардем беше?

# 610
Убийството на Демир: По времето когато Иво и Куката се отделиха от Джаро. Някаква сделка зад гърба на босовете за разпределяне на нарко-пазара. Трябваше да купят наркотик от Демир и Иво го застреля, настана пукотевици и Куката се включи, дали и Косъма не беше? - спомням си, че се прикриваха зад колоните на някакъв изоставен строеж.

Хубав финал. Обаче тоя Мартин пак оплеска работата, беее. Накрая Попов като му каза, че сега негова отговорст е Ерол, вкъщи прихнахме от смях. Дано полицайчето не разчита много на Мартинчо.

Telesilla, на Бардем-Месут. Когато Куката размахваше пистолета пред Фарук, той се изненада и каза, че Месут е поръчител. И Куката свърза името с четвъртия пътувал в самолета за Испания и осъзна, че всъщност това е Бардем.
Явно малкия брат е искал да отмъсти, точно с убийства на близки и роднини. Реално Иво няма кого да губи.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 09:24 от Cafelate

# 611
  • Велико Търново
Оооо, сега се сетих - Иво уби Демир в серията, когато близнаците убиха майка му. Той тогава беше на среща с турците, затова не видя, че Мартин го предупреди и съответно - закъсня и не успя да предпази майка си.
И сега вече намерих и епизода - четвърти на трети сезон.

Що се отнася до конфликта с турците -  не се е появил чак в четвърти сезон, както някой написа. Заради едни наркотици, които Иво и хората му извадиха от Черно море е той.
Реално с турците по онова време си партнира Джаро. Вече отделилия се от него Иво след като е направил опит да го отрови в затвора и след излязлата във вестника "новина", че Джаро е отровен, е убеден, че вече той единствен е босът. И реши да отмъкне наркотиците на турците, а с това и бизнеса им, вероятно.
На въпросната среща с Фарук Иво трябваше уж да им плати за загубите. Даже в предварителния разговор с пратеника му каза, че и 20% компенсации щял да им даде. Е, "плати" им - застреля любимия син на шефа.

# 612
DamaPika, благодаря! Smiley
Трети сезон уж два пъти го гледах, но май ще трябва още веднъж.Wink

# 613
Идвам да кажа, че въпреки гледането на поне 5 пъти на този сериал, в тази серия ми е една от любимите сцени със Захари Бахаров. Когато седеше сам в бара и чакаше новини от Куката и заби поглед напред в камерата. Единствения честен гангстер на тая планета Wink

Виждам, че са разяснили убийството на Демир в подземния паркинг.

# 614
  • Велико Търново
Понеже гледах сцената на убийството на турчина без звук, че съм на работа, не знам какво точно си говорят, но разбрах, че оня пратеник, с когото Иво говори някъде към средата на епизода, не е пратеник на Фарук, както написах в предния си пост.
Обаче сега пък друго ме загложди. Този, когото Иво убива, ми се струва доста възрастен. Хайде, да речем - двамата братя може да са с много голяма разлика, но хич не ми се връзва по възраст за син на Фарук. И във финалните надписи не пише, че е Демир, пише просто "Турчин бос" (вероятно за България).
Бе завъртяна работа. Може пък впоследствие да са решили, че ще превърнат убития в син на още по-големия бос Фарук, знам ли.
И се допълвам - споменатият вече "сак с пари" хич и не беше с пари, а с хартийки. И експлозив в добавка.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 13:56 от DamaPika

Общи условия

Активация на акаунт