Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 33 091
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, миналата седмица писах, посъветвахте ме да си  направя изследване на инсулин на гладно. Резултатът е 8.16 при референтни стойности от 3.00 до 17.00. Имам ли ИР ?

Кръвната захар изследвахте ли? Доколкото се простират моите познания, оптималното е около 4-5 за инсулина, но 8 също е прилично, вече зависи и захарта как е. И разбира се какво се случва след хранене. Neutral Face

# 256
Кръвната захар на гладно варира от стойности 4.6-7.9. Правя си всяка седмица по 1-2 изследвания. Правих и натоварване с глюкоза, но тогава не ми казаха, че трябва да направя и инсулин заедно с това изследване.
Направих и гликиран хемоглобин миналата седмица - 5.5 . На първия преглед ендокриноложката ми каза, че щом захарта ми е над 7 значи имам диабет, на следващия преглед ми каза, че вероятно има лабораторна грешка и щом гликирания е 5.5, а кръвната захар 5.7 значи ми нямало нищо. Вече се видях в чудо, да ходя ли и при друг лекар за мнение... Изобщо не мога да им се доверя, много претупват прегледите

# 257
На никой не е навредило да махне въглехидратите от тесто (всякакво дори пълнозърнесто), сладкиши и безалкохолни + храни с добавена захар като купешки консерви например.

При гликиран 5,5, според мен има проблем, особено ако е съчетан с други симптоми като наднормено тегло, непропорционално трупане на мазнини в коремната област, ревматоидни проблеми, кожни проблеми и т.н "нормални за възрастта" в добавка "озверяване" от глад, нужда от често похапване и снакване, е ясна работата.
Гликиран 5,7 е вече висок (лично мнение) и говори за поет път в посока диабет.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 21:57 от Миоки

# 258
Пак да кажа, Миоки ме подсети, в последните години кожата на лицето ми беше станала проблемна- дори в пубертета пъпки имах 2-3 пъти годишно, и то някакви микроскопични, само аз си ги виждах...Чак когато разбрах за инсулина ми се проясни защо е било така. Сега кожата ми е доста добре- обичайна пъпка преди цикъл или малко по голяма/повече на брой ако съм имала вгх период няколко дни преди това...

# 259
Маста мирише ли?
Това, което имам аз, би трябвало да е говежда лой.
Днес сложих мъничко на пилешки дробчета. Мирише на тежко. Не ми хареса. По-добре зехтин и кокосово масло.
Имах предвид по-горе, че мога да докарам процента мазнини и без добавяне на големи количества допълнително и не виждам смисъл да се тъпча допълнително с мас.
Ето пример от вчера, без да съм се старала, понеже не се стремя към ВМ хранене. Със съвсем малко корекции щях да мина 60% мазнини. Например заменяне на Скира с заквасена сметана и пиене на кафе със сметана.

1794кал, 92г въглехидрати, 106г мазнини, 121г протеини.
20%-53%-27% В-М-П
Понеже не бях спала достатъчно, много бях гладна целия ден. Това е от обяд, вечеря и протеин с плод след тренировка.
На обяд ядох кисело зеле, но ме домързя да сложа зехтин. Можеше да вдигна мазнините още, ако бях сложила. Яйцата съм пържила без никаква мазнина. Хляб Вита не съм яла, а малко домашна питка с яйца и без глутен със сусам, но въведох за ориентир.
Не съм пила и мазно кафе или кафе със сметана. От там още щяха да се вдигнат.
А забравих, че всички въглехидрати са отчитани, а не само скорбялните.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 10:43 от stray cat

# 260
Маста мирише ли?
Това, което имам аз, би трябвало да е говежда лой.
На мен не ми мирише. Има аромат, както всяка мазнина своят, но определено не е миризлива, поне моята.

# 261
  • София - Рим и обратно
Аз винаги съм обичала всякакви животински мазнини, така че не съм критерий. На мен лично зехтинът ми мирише по-неприятно. На горчиво.

# 262
С мас не съм готвила.
А върви ли да сготвя леща с нея? Боб, ориз, зеле.
Или пък като правя омлет да сложа мас се чудя. Ама не мирише ли? Накрая да не правя втори омлет  Laughing

# 263
Аз готвя с мас всичко със свинско. Ако маста ти не мирише, няма да мирише и манджата.
Омлетите предпочитам с масло.

# 264
Абе то свинското има ли нужда въобще от мазнина?  Laughing
Ще правя скоро свинско с много лук.
Кавърма май му се казва. Много вкусно става  Heart Eyes

# 265
Ами аз слагам на манджите, само като пека пържоли не.

# 266
  • София - Рим и обратно
Аз слагам и на постни манджи, много вкусно става. Оня ден готвих патладжан с доматен сос, лук и чедър на фурна и бях задушила лука в две лъжици мас. Чудно вкусно.

# 267
Аз свинското с много лук, или праз, го готвя редовно и му викам кебап. Обаче му слагам малко зехтин, ако не ми е достатъчно мазно месото.......ама ориз или боб с мас.....мале, ужас.

# 268
  • София - Рим и обратно
И кое му е ужас? Значи ориз със свинско, или  боб с наденица - да, ама ориз с лъжичка мас - ужас.

# 269
Боб или леща ям от дъжд на вятър. Понякога в месеца веднъж.
Просто се чудя дали да експериментирам. Маста мирише странно, не знам как ще е едно ядене с нея.

Общи условия

Активация на акаунт