Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 33 106
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Маста мирише само докато я сгорещявам. В момента,  в който сложа месото за пържене,  не усещам лоша миризма. А пък в малко позастинало състояние изобщо не мирише. Аз вече мразя манджи с плуващо на повърхността олио. Хиляда пъти по-вкусно ми е с мас.

# 271
Ох, имам една от миналата зима. Дали може да се ползва?  newsm78

# 272
Ако не мирише на гранясало, можеш.

# 273
  • София - Рим и обратно
Боб или леща ям от дъжд на вятър. Понякога в месеца веднъж.
Просто се чудя дали да експериментирам. Маста мирише странно, не знам как ще е едно ядене с нея.

По-вкусно от постен боб.
Тая, която взимам има кратък срок.

# 274
За маста - аз готвя свинско с нея. Когато ядях тестено - соленките с мас са най-вкусни. Също картофи, печени или пържени.
Ако маста не е с куп консерванти, няма как да оживее от миналата година - сланината и маста бързо се окисляват и гранясват. Но тя не е скъпа, така че не пречи да се купи нова.
Аз дояждам домашното кисело зеле със свински джолан, мас и много червен пипер.

# 275
Как да знам, че няма консерванти?

# 276
Гадно мирише маста и дори ме е гнус да я гледам..... и аз никога не готвя ориз със свинско. Оризът го готвя или с птиче месо, или с агнешко. Никога не бих похабила пък боб с наденица. Бобът го готвя  или като "Чили кон карне с царевица", или като натурален боб......

# 277
Ами като ви е гнус да я гледате, не яжте пък. Никой на никого не е опрял пистолет в главата Simple Smile

Маста си държи доста в хладилник. Не знам дали цяла година, не ми е оставала за толкова дълго, но определено е от трайните мазнини.

# 278
Малко спам за allinna -  най-вкусния не само за мене зрял фасул зимно време. Вече за съжаление не осъществим със сегашните гадории, предлагащи се като колбаси - боб с пушени свински гърди. Но тези сегашните, джвакащи от гадории и със шприцнат химикал с аромат на пушек, а с натурално опушена част от прасето.
Друга зимна вкусотия с боб - боб с кисело зеле, с много джоджен и червен пипер. Автентична пушена мръвка към него го прави невероятен!

# 279
  • София - Рим и обратно
Аз пък четох как да си направя крем за лице от мас. Има я в някои скъпарски марки. Да ви кажа, че крем за лице не съм си купувала от половин година, мажа се с кокосово масло. Обаче след кратко проучване  - маста е по-добра за лицето. Преварява се, сипва се в бурканче от крем и се капва малко етерично масло по избор. Погнусихте ли се съвсем? Hug

# 280
Аз не съм.
Баба ми правеше крем от мас и невен.
Просто не съм готвила с мас ми е странно. Ама ще опитам.

# 281
Преварява се, сипва се в бурканче от крем и се капва малко етерично масло по избор. Погнусихте ли се съвсем? Hug
Ни най-малко. Даже смятам да пробвам. И без това кожата ми е сухичка заради разни козметики които ползвам.

# 282
Хич няма да хабя прекрасните наденички с боб... Simple Smile Ям си ги натюр, боба подарявам.   Като дете, любимата ми закуска през зимата бяха препечени филийки, намазани обилно с мас и поръсени със сол и червен пипер.

# 283
Елора, вкъщи много започнаха да харесват червената ми  леща с мас Stuck Out Tongue Winking Eye Запържвам  лук и/или праз в мас+зехтин, също морков/тиква, добавям за кратко и лещата и след малко наливам горещата вода и ври. Към края добавям сол,  подправки- сух чесън, гарам масала, червен пипер, кимион (много върви с леща), девесил, чубрица, бульон и др.- въпрос на вкус е. Ако ми се занимава пасирам. Добавям течна или заквасена сметана.

# 284
Бре, не съм се сетила за сметана да слагам.

Общи условия

Активация на акаунт