Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 33 026
  • 763
  •   1
Отговори
# 135

Ами доведоха я в инвалидна количка и дори не изглеждаше жива... Ще обясня на лекаря и се надявам да няма големи отклонения.

E, чак пък умряла да е била  Laughing
На третото ми боцкане нахална жена с патерици искаше да влезе. А имаше хора чакаха доста.
Тамън беше моя ред. Казах, че правя обременяване и и ми е казано да вляза с определен час.
Отстъпвам ако нямам работа спешна. Или няма да повлияе на изследванията.
Не виждам защо трябва да поставям други хора и то непознати пред себе си.
Като ходя в лаборатория отивам по-рано, защото има много хора и си чакам реда. На работа съм и не трябва да закъснявам.
Веднъж пуснах една жена, която изглеждаше болнава, закъснях с 15 минути, овикаха ме и получих глоба.
На жената, която пуснах едва ли и дреме.
Така че гледам себе си.
При обременяването ми казаха да влизам в определения час, без значение кой е вътре. Имаше и други с ОГТТ. И всеки си гледаше да му се вземе пробата в определеното време.
Не виждам как моето здраве да е по-важно от това на другите.
Отстъпвам при други ситуации, но за някои неща не правя компромиси. Пускала съм бременни, но беше изследване само на гладно и за 5 минути не ми беше проблем.
Обременяването не е леко изследване и не можем да  го повтаряме през ден.

# 136
По повод на последните дискусии се сетих как започнах моята промяна. Близък мой приятел ми каза или се вземаш в ръце и се променяш или се оправдаваш, но не можеш да правиш двете неща едновременно. Всеки сам си решава как ще се лекува, какво ще промени в хранителните си навици, ще взема ли добавки, ще взема ли лекарства. Сами ковем съдбата си и последствията са си само за нас.

# 137
  • София
Може ли някой да ми каже коя храна се води нисковъглехидратна, под колко въглехидрати на 100гр? Гледам сега една лютеница - 11гр на 100гр, ясно е че зависи колко ще изядеш и с какво.. има ли някакво правило колко въглехидрати, протеини и мазнини е най-добре да се яде на едно хранене? Коментирали ли сте някъде примерно дневно меню?

# 138
Може ли някой да ми каже коя храна се води нисковъглехидратна, под колко въглехидрати на 100гр? Гледам сега една лютеница - 11гр на 100гр, ясно е че зависи колко ще изядеш и с какво.. има ли някакво правило колко въглехидрати, протеини и мазнини е най-добре да се яде на едно хранене? Коментирали ли сте някъде примерно дневно меню?

Прочети първия пост.
След като изгледаш първото видео отбелязано като важно мини към останалите линкове.
В точка 7 има линк към режима, който спазваме повечето тук.
И към който казваш, че си се ориентирала. В темата за НВ и там има подробен пост кои храни се допускат в режима.
Менюта сме обсъждали.
Все пак е 23 тема.

# 139
Аз гледам вгх да са под 5 гр на 100 гр. Всичко друго е към изключенията и съобразявам количествата. В идеалния (за мен) случай гледам да имам до 14-15 гр нетни вгх на хранене и без междинки. Но всеки сам трябва да си открие неговите "граници".
Роналд, мислех те, викам си- сигурно яде  някакви нережимности, щом за толкова време зачезна... Grinning
А да пиеш оцет след вгх е все едно да гасиш огън след като къщата е подпалена....Да не забравяме все пак, че оцетът не е пожарогасител Stuck Out Tongue Winking Eye И ако напръскаш къща със спрей против пожар (да приемем, че съществува такъв) дали това ще я предпази от пожар, ако някой хвърли горящ факел вътре, хм? Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 17:30 от dolce miele

# 140
Ако бях прочел това за оцета, щях да го пробвам. Така и не разбрах за на гладно ли е или за след консумация на сладко Grinning
На мен ми е интересно какво ще разбереш като пиеш оцет след като ядеш сладко. Не като да може да си измериш инсулина, а за КЗ съм сигурна, че ще ти скочи след консумация на сладко 1000%

# 141
Оф, опитвала съм да пия вода с оцет. Отвратително е.
Ям оцет само в салата. И слагам повечко, но така с вода е абсурдно.

Тези, които искат да "неутрализират" инсулина с оцет да направят следното за да се убедят, че метода действа. Много е лесно да се размахват някакви цитати от книги.
Аз обичам доказателствата, а не празни приказки.
Яжте въглехидратно 5 дни, ама хубавичко. После направете обременяване.
След това още пет дни яжте каквото ви душа иска. Но след всяко ядене пийте оцет.
Направете отново обременяване.
Ако резултатите са хубави, то оцета действа.
Чакам доброволците с изследванията и подробно описание на изяжданите храни и колко оцет сте пили  Sunglasses

# 142
  • София
Ако бях прочел това за оцета, щях да го пробвам. Така и не разбрах за на гладно ли е или за след консумация на сладко Grinning
На мен ми е интересно какво ще разбереш като пиеш оцет след като ядеш сладко. Не като да може да си измериш инсулина, а за КЗ съм сигурна, че ще ти скочи след консумация на сладко 1000%
Права си, малко необмислено се изказах. Вероятно щеше да ми се догади. Всъщност, вчера след всичките сладкиши бях що годе Ок, почнах да се прозявам следобеда, но такова набиване, не съм правил дори близките години, когато все още ядях Вгх, вечерта хубаво гарнирах с 3 бири, освинване с други думи:)
Така и така всички вкъщи са със стомашния вирус, т.е. - чакам си реда и аз Grinning, а ако бях пил оцет сигурно щях вече да съм "прочистен"
С други думи, искам да кажа към по-новите членове в темата: не правете това у дома си (нито навън, щото аз реално я свърших тая работа в офиса, че сигурно десет именниците имаше) Simple Smile

# 143
Елора, няма нужда от обременяване- и КЗ плюс инсулин на гладно са достатъчни. Абсурдно е да се прави обременяване през 5 дни Grinning На мен ми е ок вода с оцет, твърде кисели салати не.
Роналд, ако те хване чревния вирус да знаеш, че оцетът "затяга". По принцип е брашно с оцет и малко вода, но и само оцет ми свърши работа на мен преди няколко месеца. Stuck Out Tongue Winking Eye Е, как един именник не се сети да почерпи с мезенца?! Joy

# 144
Защо да не е ок обременяване през пет дни?
След обременяването ще джурнат оцет и всичко ще си дойде на мястото  Joy Joy Joy

# 145
Само така "на шега" е ок да се прави през 5 дни. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 146
Хич не се шегувам. Сериозна съм. Иначе знаеш ме, против съм често обременяване. През 5 години може.
Когато се твърди нещо ,трябва да бъде доказано.
А щом оцета неутрализирал инсулина, не би трябвало да е проблем обременяване през 5 дни.
То нямаше да я има тази тема, нямаше да има дебели хора с ИР.
Ама дай да пишем там за някоя бабина деветина.
А не осъзнават, че някои невеж, който не е запознат с механизма на тялото и по специално хормоните би започнал да пие оцет или някоя друга добавка, но да си лапа доволно В. Защото го чел тук и някой сложил цитат от някава си там книга.
Дори глюкофажа не може да ни излекува, ако ядем въглехидратно, та оцета ли.
Или каквато и да е било добавка.

# 147
Елора,
ама много сте се вманиачили с тоя инсулин, с това стриктно ядене на месо и яйца. Повярвали сте си, че ще бъдете вечно болни, ама по-спокойно, моля ви се. И какъв е този тон срещу Александрия и всички инакомислещи, като че ли е престъпница някаква...А представяш ли си ти да се заблуждаваш и да има най-различни начини? Как ще обясниш например, че хората, които влизат в шоута, в които се яде само хляб и боб, стават неузнаваеми? Във фермата влезе една Марги с голям корем, сега е 15 кила по-малко, и не само тя, всички отслабват. Докато тука доста хора не са доволни от резултатите- или са бавни или ги няма никакви.Разбира се, има и доволни- еми супер, ама малко повече по-уважение ако може към други мнения, различни от вашите.

# 148
Елора,
ама много сте се вманиачили с тоя инсулин, с това стриктно ядене на месо и яйца. Повярвали сте си, че ще бъдете вечно болни, ама по-спокойно, моля ви се. И какъв е този тон срещу Александрия и всички инакомислещи, като че ли е престъпница някаква...А представяш ли си ти да се заблуждаваш и да има най-различни начини? Как ще обясниш например, че хората, които влизат в шоута, в които се яде само хляб и боб, стават неузнаваеми? Във фермата влезе една Марги с голям корем, сега е 15 кила по-малко, и не само тя, всички отслабват. Докато тука доста хора не са доволни от резултатите- или са бавни или ги няма никакви.Разбира се, има и доволни- еми супер, ама малко повече по-уважение ако може към други мнения, различни от вашите.

Сега моля те докажи кога съм писала, че съм само на яйца и месо.
Аз не съм вманиачена. Даже съм на либерално НВ.
А и дори да съм вманиачена, коя си ти, че ще ми казваш какво да пиша?
Темата е за ИР.
Това е заболяване.
Влияе се от въглехидрати.
Малоумни съвети да се дават на болни хора не приемам.
И ще държа какъвто си тон искам.
Ясно!
И какво ми приказваш за някакви шоута ooooh!
И аз познавам жена отслабнала с 30 кила за 1 месец само с ядене на шоколад. А после се оказа с диабет. Връзката стопляш ли я?
И естествено мина на лекарства. За НВ не се чуваше тогава. Чак сега вече е на режим.
Така че тъпи съвети не толерирам.
Не сме в тема са отслабване. Тука се опитваме да се излекуваме. Отслабването е страничен ефект.

# 149
По отношение на Фермата- не съм Елора и не следя предаването.  Тази Марги първо, не се знае имала ли е ИР  и, ако да- в каква степен. Второ, там доколкото  разбирам.. се става рано, хората са активни. Не знам имат ли междинни хранения изобщо? Трето, на чист въздух са, емоции, контакт с природата...Та за отслабването на тази Марги- тя си знае на какво точно се дължи. Иначе всеки човек според неговото си състояние отслабва, не е еднакво при всички. Може и понякога вгх диети да вършат работа за отслабване, но то е за сметка на по-висок инсулин. Но вгх определено влияят на ИР. Честно казано, и аз във Фермата може да сваля повече кг- едно време като ходех на село пак така беше.

Общи условия

Активация на акаунт