Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 33 078
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Константа значи нещо постоянно, нещо неподлежащо на промяна.
А теглото варира в зависимост от режим. Значи не е константна.
Може би част от тези мастни клетки не могат да се променят.

# 196
  • София
Константна е бройката, а не големината. Но казах субективно, защото се приема че на 8г има обновяване на клетките. И все пак е по-лесно да регулираш размера на по-малък брой клетки и да не се чака да се обновят.

# 197
  • София
Благодаря на всички за критиките и за помощта!
Аз бях помолена от майката за съдействие. Търсих ендокринолог, писах в съответната тема, там препоръчаха. После във всичко бях молена. Направиха допълнителни изследвания, извън назначените от професорката, пак препоеъчани от съседна тема. После по молба на майката питах тук. Но тя не искаше да чете "страшни неща". Давах линковете, които вие препоръчахте. Обяснявах разбраното от вас...
...
Около 3 месеца нито гък от мен.  От тяхна страна нищо не е направено. Скоро го разбрах. Предупредих ги писмено, че излизам изцяло от техния проблем , да се оправят по който искат начин.
Това последното ме измъчва и затова писах пак тук.
При мен е просто и еднозначно.

# 198
Благодаря на всички за критиките и за помощта!
Аз бях помолена от майката за съдействие. Търсих ендокринолог, писах в съответната тема, там препоръчаха. После във всичко бях молена. Направиха допълнителни изследвания, извън назначените от професорката, пак препоеъчани от съседна тема. После по молба на майката питах тук. Но тя не искаше да чете "страшни неща". Давах линковете, които вие препоръчахте. Обяснявах разбраното от вас...
...
Около 3 месеца нито гък от мен.  От тяхна страна нищо не е направено. Скоро го разбрах.
Скрит текст:
Предупредих ги писмено, че излизам изцяло от техния проблем , да се оправят по който искат начин.
Това последното ме измъчва и затова писах пак тук.
При мен е просто и еднозначно.
Ами, не знам защо изпитваш вина тогава...ти си направила, каквото е нужно и каквото ти идва отвътре.
От тук насетне, отговорността не е твоя.

И аз имам една позната, става все по-дебела и болна...всеки път като се видим, все пита как съм, как съм отслабнала, говорим за здравето-по нейна инициатива, аз никога не подхващам темата първа, и всеки път имам чувството, че резултата е "От едното ухо влиза, от другото излиза!".Последните два пъти тактично отговорих с 2-3 изречения и сменях темата.Насила нищо не можеш да дадеш, ни материално, ни духовно.

# 199
Майката на детето не искала да чете страшни неща..."Лекуване" с Витаслим при такова положение и е ок...Иска точно това, някой да поеме вината вместо нея. Като знам моята майка колко е била загрижена за моите наднормени килограми и какво ли не е правила, едно четене на "страшни неща" ли щеше да я спре...ЗаСлон, ако чувстваш вина това е, защото са ти я вменили- отговорност на майката е било да търси инфо, да чете, да пише във форуми, да търси 2-3-4-то мнение от ендокринолог...Та това е нейното дете, за кого да се жертва да чете страшни неща, ако не за детето си?!

# 200
Тази жена инфантилна ли е или какво, не разбирам. Какво значи не искам да чета за "страшни" неща. А като започнат да ѝ се случват тези страшни неща, още по-лошо на дедето ѝ, къде ще се скрие!?  #Crazy
Ами да си троши главата.

Бих била толкова настоятелна като ЗаСлон, само ако ставаше въпрос за детето на сестра ми, но тогава и други неща можех да ѝ кажа. За приятели, колкото и близки да са ми, не бих се вряла толкова, дори да са ми поискали помощ първоначално. Ако сам не си помогнеш и оня отгоре (ако съществува) не може.

# 201
Аз като за последно, ако ще късам с проблема на семейството, бих я разтърсила здраво точно с това, което написах по-горе. Ще ѝ тресна точно това, че заради собствения си комфорт неглижира здравето на детето. Че са егоисти и точка по въпроса. Да си остане с тази мисъл да я дъвче и преживя. Понякога си мислим, че не ни чуват, но бъркаме. Бях така с дъщеря ми, все се сблъсквах с отрицание от нейна страна, но в един момент установих, че за доста неща ме е послушала в крайна сметка, без да си го признава открито. Значи имало смисъл от меленето. Колкото до режима на самото дете, това което препоръчвам, това и правя реално и аз - по-напред в темата писах, че синът ми трябва да отслабне и съответно ще мина заедно с него и аз на малко по-строг режим от сегашния ми. Хем той е доста по-голям, на 18, а и може сам да си готви. Какво остава за 12 годишно дете... Не, не, няма как да се случат там нещата, освен ако и останалите от семейството не променят хранителните си навици. Както и да го мисля, тези хора или са егоисти, или невменяеми, ако след толкова разговори не са разбрали какво трябва да се направи.

# 202
  • София - Рим и обратно
Факт е, че се формират мастните клетки до началото на пубертета. Отслабването после затова е лесно при едни, борба при други.

# 203
  • София
Да, бе, лесно. Като дете бях откровено хърбава, на младини - слаба (57-60 кг), след 40 започна ошишкването. И хич не отслабнах лесно, докато не влезе в действие глюкофажа. Само с храна не стана. То и не съм отслабнала достатъчно де, има още  едни 5-6 кг, дето си стоят на шкембето.

# 204
От мое лично наблюдение мога да твърдя, че това с мастните клетки до пубертета изобщо не е вярно!
До поне 35 годишна възраст нямах никакви излишни килограми, нито грам сланини. На 23 бях 45 кг заедно с дрехите и обувките, на ръст 167. Не бях анорексичка, мускулите и бюстът ми бяха доста по-големи от сега.
35 години след това стигнах 76 кг и коремът ми беше като през раждане на близнаци...
И понякога ми се случваше интелигентни млади мъже да ми отстъпват място в метрото. Е, сега съм с 12 кила надолу и никой не ми отстъпва място😅.

# 205
Шарки, и при мен останаха на корема, но определено не са абдоминални. Доста по-навътре напипвам коремната стена, прибрана си е, с добре изразена мускулатура, няма издуване около органите. Даже имам едно такова "усещане за стегнат, плосък корем", ама като се погледна в огледалото и разбирам, че си е точно и само усещане Joy Нямам представа това, което ми остана по корема дали е от бременностите (нещо съм чела за някакво майчинско коремче), дали пък не е основно кожа, неприбрана след отслабването, но мисля, че няма смисъл да се мъча да го свалям. Добре се чувствам в момента, а и сваля ли малко повече килограми, в лицето ставам много зле. Не ги свалям, пусто, където аз искам, ами където то си реши.

# 206
Недоволна, много познато  Laughing
Аз до 25 изглеждах като бременна в 5,6 месец. После качих до 9 месец до 32 години. Като 110 бях последните 2 години.
Отстъпвали са ми място. В началото казвах, че не съм бременна. Ама после реших, че няма  нужда да се обяснявам. Даже почнах да се възползвам Rolling Eyes
И в градския са ми отстъпвали. И по институции.
Даже последния път вече бях 85, но нали все в корема ми беше и пак си изглеждах. Редя се на една банка да плащам вноски и касиерката ми каза да дойда аз. Не беше моя ред, но  каза, че съм била трудна.
Отивам и викам, защо да съм трудна. Мислех, че визира характера ми, а не ме познава  Laughing Не зацепих. Обясни, че ме е викнала, защото съм бременна. Викам - "не съм бре, дебела съм само"  Joy
Неудобно и стана, не ме и върна.

# 207
  • София
Изтичането на килограмите при мен е отгоре надолу, т.е. раменцата и гръдния кош отслабнаха, е, не се броят ребра, но поне се появи пак талията. Обаче си имам хълбоци и коремче и плочките още не са се появили (някога имах такива, през 2006, запечатано на снимка Simple Smile).

# 208
И аз имам плочки. Просто не са много видими  Laughing

# 209
  • София
От мое лично наблюдение мога да твърдя, че това с мастните клетки до пубертета изобщо не е вярно!
До поне 35 годишна възраст нямах никакви излишни килограми, нито грам сланини. На 23 бях 45 кг заедно с дрехите и обувките, на ръст 167. Не бях анорексичка, мускулите и бюстът ми бяха доста по-големи от сега.
35 години след това стигнах 76 кг и коремът ми беше като през раждане на близнаци...
И понякога ми се случваше интелигентни млади мъже да ми отстъпват място в метрото. Е, сега съм с 12 кила надолу и никой не ми отстъпва място😅.

На 60 год са те смятали за бременна?

Общи условия

Активация на акаунт