Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 710
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Бледолилава, а какви грижи би положила за кожата на лицето? И аз съм над 40 и имам този проблем. Смяташ ли, че пиенето на колаген помага при отслабване?

# 601
Повече протеин бих консумирала, той си е изграден от аминокиселини, от каквито е съставен и колагена. На колагена хубавото му е това, че аминокиселините са в тази пропорция, която ни е необходима на нас за да си изградим собствен колаген. Абсолютно всяка една от аминокиселините трябва да е налице, за да е възможен синтезът, както и други елементи, витамин С примерно. Обаче ако тялото има нужда от тези градивни елементи за някакви други, важни за него функции, ще ги използва там. Кожата ни му е последна грижа. Но аз трябваше да огранича приема и на протеини заради инсулина. Затова реших, да не пия колаген. Смятам, че няма гаранция, че има полза от приема му, защото както написах по-горе синтезът зависи и от други неща. Ако не е съобразено с това, може и просто да си отива на вятъра. Въпросът е всичко останало да е налице. Както и да се приема правилно, на гладно, далеч от други хранителни вещества, защото просто ще се усвои като храна. Когато открих, че съм с ИР, тъкмо бях накупила куп добавки за кожа и бях събрала информация какво как да комбинирам в различни курсове. В това число имах и две големи опаковки колаген. Натъкнах се на противоречива информация и реших да не пия нищо, освен витамините, минералите и Омега 3. Самият факт, че месото има висок инсулинов индекс, отделно глюконеогенезата при повишен прием на протеини, тези неща ме спряха. И факта, че при инсулин над 10 отслабване е невъзможно, а моят и на гладно дълго време беше далеч над това. Затова и адаптацията ми беше толкова трудна тогава, а далеч по-лесна сега. И така, в момента просто мога да си позволя и повече протеини да консумирам, което си е от полза за кожата. Все още са ми в срок някои от добвките, но не мисля да ги пия. Просто не вярвам, че на 46 могат да ми оправят щетите. Номерът е да не се стига дотам. Стигне ли се, връщането назад е... Не знам дали чак невъзможно, но изключително сложно. Най-доброто, което може да се направи, е да се поддържа добро здраве и хормонален фон, да се храним пълноценно, от там нататък самият организъм си знае работата. Прочетох какво съм написала, ще вземе да си помисли някой, че съм станала като шар пей в лицето след отслабването Joy Не, нищо подобно. Под брадичката имам малки излишна кожа, както и една рехавост на бузите, не знам как да го опиша. Не е и до епидермис, той ми е добре, чиста и здрава е на повърхността кожата, нямам и много бръчки. Но си го виждам това отпускане, което честно казано след подобно отслабване не знам на моята възраст дали изобщо можеше да се предотврати. Така че и него не го мисля особено, така или иначе това предстои, дали след 5, 10, 15 години, но все някога ще се сбабичосаме и можем само да приемем с примирение нещата.

Миоки, много ме успокои Joy Аз все си мисля, че проблемът е от цигарите. Хранене променях, намалявах мазнини, ограничавах приема на холестерол с храната, ами нищо не се промени. Бълвам си го холестерола заради нещо и не се сещам какво друго може да ми е този източник на възпаление, освен пушенето.

# 602
Ааа пушенето си е доста основен фактор. Поглъщаш десетки, ако не стотици отровни вещества и токсини, с които тялото ти трябва да се справя. Отделно, че цигарите са бич за кожата. Мащай ги.

# 603
Същност мога ли да се вкарам в кетоза, ако сутринта в кафето си слагам все пак малко кафява захар? Или никакъв шанс? Защото много мразя кафе, камо ли чисто, но не изпия ли едно, до обяд съм колабирала от брутално ниско кръвно. И не, не се вдига от нищо другоь пробвали сме всички варианти, само кафе Disappointed

# 604
  • София
Ако най-лесното нещо - захарта в кафето не можеш да откажеш - не знам дали изобщо ще можеш да спазваш режима.

# 605
  • София - Рим и обратно
На мен лично, лъжичка мед в лимонова вода сутрин никога не ми е пречела. Пия си всеки ден.

# 606
  • София
Добре де, как да вляза в кетоза. Пазя режим 1-2 дни и после ми става лошо и ям нещо сладко. Омагьосан кръг ми е. Sad Кръвната ми захар пада и до там. На вас как не ви призлява?

# 607
  • София
За много години, момичета! Здрави и красиви  да сте все така! Пак да върна темата за - Бледолилава ме подсети - за високия инсулинов индекс на месото. И аз съм го срещал. Затова ли като хапна 3 кюфтета със салата, понякога, час по-късно пак ми се яде (не е вълчи глад, но не е и глад като да НЕ са ми стигнали тия кюфтета/пържоли/кебапчета, етц.). Какво мислите и как това се отразява при нашия ВМ-НВХ режим?
Ако имате желания, разбира се, би ми било интересно да чуя мнения.

# 608
Три кюфтета малко относително, могат да варират доста като количество. А пък мазнините в тях съвсем варират според "материала"... щото и от малко мазнини в храната пак може да не се заситиш за дълго.
Иначе го има и това, често става дума че храненето ни е високомазнинно, не с преобладаващи протеини в него. Наблюдавай се кои комбинации не са ти ОК и просто ги отбягвай, то какво друго да направиш? То не е еднакво за всеки. Хеле пък за тема дето пишем предимно жени - при мъж и мускулите са различен процент, много ясно че и нуждата от протеини е различна.

# 609
Бледолилава, слушах наскоро един кардиолог, който каза, че цигарите предизвикват възпаление на кръвоносните съдове на сърцето и организма бълва холестерол, за да поправи щетите, и от там става и натрупването на плаки.

# 610
Здравейте, включвам се и аз за съвет и консултация за брат ми. Дълги години с наднормено тегло, август миналата година се изследва за ИР, излезе и без обременяване. Оттогава пие метморфин 1000, едно хапче разделя за сутрин и вечер, три пъти в седмицата ходи на фитнес, свалил е 20 кг. В началото се хранеше много обрано според мен и по грамаж. Всичко беше ок, сега доколкото знам въглехидратите са му овесени ядки сутрин и 150 г ориз, но не всеки ден. Притесняваме това, че КЗ последните два месеца е 6,иначе инсулина около 8,а гликирания 4,5-5,0.Тези хапчета не трябва ли да държат КЗ ниска или бърка нещо в диетата, или нещо друго да изследва и аз незнам какво. Благодаря на тези, които ще се включат със съвет или опит.

# 611
Добре де, как да вляза в кетоза. Пазя режим 1-2 дни и после ми става лошо и ям нещо сладко. Омагьосан кръг ми е. Sad Кръвната ми захар пада и до там. На вас как не ви призлява?
Призлява разбира се, докато не се адаптира организмът от въглехидрати на мазнини за основно гориво. Търси си захарта и това е. Веднъж като мине този етап е лесно. Различно време отнема при всеки. При мен първия път беше доста време, сега изобщо не го усетих. Лекото замайване, което имам сега на моменти, е по-скоро от увеличеното отделяне на вода в началото, а с нея и електролити. Но веднъж като се адаптираш няма никакво призляване. Глюкозата на гладно ми беше твърдо под 4, а нито съм се чувствала в хипогликемия, нито уморена, гладна и т.н. Имаше си при мен доста запаси от мазнинки да гризка, номерът беше само да превключи на тях. Това му е и на организма идеята когато ги трупа, да си има за черни дни. Ама при нас с високия инсулин по-трудно става, защото на него пък функцията му е да ги трупа и пречи на разграждането. За това е битката при нас преди всичко с инсулина, съответно въглехидратите. Здравите-прави фитнес маниаци може да си отслабват и с калорийна рестрикция, спорт, пък даже и с нискомазнинно хранене. Ама при нас не става поради причините, описани по-горе.

# 612
Здравейте, включвам се и аз за съвет и консултация за брат ми. Дълги години с наднормено тегло, август миналата година се изследва за ИР, излезе и без обременяване. Оттогава пие метморфин 1000, едно хапче разделя за сутрин и вечер, три пъти в седмицата ходи на фитнес, свалил е 20 кг. В началото се хранеше много обрано според мен и по грамаж. Всичко беше ок, сега доколкото знам въглехидратите са му овесени ядки сутрин и 150 г ориз, но не всеки ден. Притесняваме това, че КЗ последните два месеца е 6,иначе инсулина около 8,а гликирания 4,5-5,0.Тези хапчета не трябва ли да държат КЗ ниска или бърка нещо в диетата, или нещо друго да изследва и аз незнам какво. Благодаря на тези, които ще се включат със съвет или опит.

Според мен трябва да забрави за овесените ядки и ориза, но нека някой по-компетентен да каже. Имам чувството, че 150 гр. ориз са много. Също така мисля, че значение има и колко пъти дневно се храни, а може и други фактори да имат значение.

# 613
Щом сутрешната захар само е висока, а гликираният е добре, може би е добре да преразгледат вечерната доза метформин. Другият вариант е да намали въглехидратите вечер. През нощта няма как да се изразходват. Т.е. или късно въглехидратно хранене бърка при него нещата и трябва да оправи храненето, или дробът да я бълва през нощта глюкозата, там съответно с хапче да се овладява. Да посети ендокринолог за да прецени кое е.

# 614
Това че има отслабване не означава автоматично подобрение на кръвните показатели. Свързани са двете неща, но не са пряко зависими едно от друго в краткосрочен план.
150гр ориз и овесени ядки, дори не всеки ден за човек с проблеми, са много с или без хапчета. Хапчетата не вършан тикаква аробата ако режимът на хранене е неадекватен на състоянието.

Общи условия

Активация на акаунт