Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 668
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте момичета,от скоро съм диагностицирана с инсулинова резистентност,

90 дневната  диета не се препоръчва при тези оплаквания.
Глюкофажа го вземай с храна, първите дни ще има разстройство.
После организма свиква.

# 661
Здравейте момичета,от скоро съм диагностицирана с инсулинова резистентност,

90 дневната  диета не се препоръчва при тези оплаквания.
Глюкофажа го вземай с храна, първите дни ще има разстройство.
После организма свиква.

А каква диета е подходяща,имам да свалям над 30 кила? Ендокриноложката ми каза или тази или на Атанас Узунов.Но тази на Узунов ми се вижда странна.Помогнете ми...

# 662
  • София
Нисковъглехидратна високомазнинна (НВ ВМХ).

# 663
А каква диета е подходяща,имам да свалям над 30 кила? Ендокриноложката ми каза или тази или на Атанас Узунов.Но тази на Узунов ми се вижда странна.Помогнете ми...
Тук в тая тема, с малки изключения, повечето са на вариации на тоя вид "странна диета"  Laughing само дето не е "на Узунов" а е ниско въглехидратна-високо мазнинна.

# 664
Бледолилава, знам, че кръводаряването стимулира тялото да обновява кръвните клетки. Може би затова се чувстваш добре от кръвовзимането. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз почти се бях навила да даря кръв (впоследствие даже ми се наложи)- обаче ми откриха хемоглобин 72 и нямаше как. Joy И аз, понеже кръвта трябваше за майка ми, въпреки това ги питах не можело ли все пак да даря....но и Б 12 не ми беше ок, и вит. Д...

# 665
Тук в тая тема, с малки изключения, повечето са на вариации на тоя вид "странна диета"  Laughing само дето не е "на Узунов" а е ниско въглехидратна-високо мазнинна.

Тази диета подходяща ли е за хора с висок холестерол като мен?

# 666
Скрит текст:

Тази диета подходяща ли е за хора с висок холестерол като мен?
Холестеролът не е проблем, ако другите неща като кръвна захар, инсулин, нива на вътрешно възпаление са ти наред. Ако не са, режимът ще помогне за нормализирането им.

Ако не ядеш джънк, захар, картофи, ориз и зърнени, мислиш ли, че ще ти стане нещо?

# 667
Тоест е възможно да се кара на кисело мляко(5%), извара, кашкавал, маслини, ядки и салати. И месо и риба 2-3 пъти седмично?
Аз не искам да свалям килограми, като чета 20-30кг свалени и ми се изправят косите. Не, че не ги свалих и аз😄. Обаче сега съм 61 и ако сваля още десетина кожата ми ще стане на нищо...

Не е добра идея. Млечните са инсулинногенни.

# 668
Нежна целувка, забравяш за тесто, захар под всякаква форма, ориз, картофи, зърнени, че и бобови в началото, безалкохолни и газирани напитки. Ядеш основно месо - всякакво, риби - всякакви, яйца, зеленчуци, плод - ако ти се яде сладко, добре е да не е всеки ден в началото, пълномаслени млечни - без прясно мляко, ядки - сурови и да не е по килограм на ден Simple Smile, една шепа е добре. Така се храня вече четири години, всички показатели паднаха и се нормализираха, включително холестерола.

# 669
Франсоаз, а колко килограма свали. Аз се опитвам напълно да спра млечните, ама нещо не ми се получава...

# 670
Възможно ли е при лактозна непоносимост да сд повишава инсулинът?

# 671
Млечните по принцип са инсулиногенни,  т. е.  повишават инсулина,  независимо имаш или нямаш поносимост към лактозата.

# 672
Лактозата е млечна захар, така че няма значение дали има или няма лактозна непоносимост по отношение на инсулина специално.

# 673
Тогава защо сирене и кисело мляко може да се консумира?

# 674
Тогава защо сирене и кисело мляко може да се консумира?
Защото бактериите които ферментират тези млечни продукти консумират млечната захар и водят до разпад на лактозата, тоест съдържанието на лактоза е незначително, в някои случаи напълно липсва.

Общи условия

Активация на акаунт