Отговори
# 345
  • WonderLand
Петя, пробвай Дулкософт да дадеш, той действа изцяло физиологично и не се усвоява, няма какво да му стане на бебчо,  подобно на Лактулозата е, но според мен е по-ефективен.

# 346
Петя знам, че съвети всякакви има. Аз заради баткото съм изчела какво ли не за запека и е пил всичко. Лактулозата и Дуфалака му образуваха много газове и не помагат. Аз се борих и допълнително с психологичен запек понеже го болеше и се стискаше. Накрая с много говорене успях да го убедя, че няма страшно и няма да го боли, но след като вече му се бяха "размекнали" след лечение с хомеопатия. Ако искаш опитай с някой хомеопат.
ditmade и мен киселото мляко ме разхлабва, а пък на децата ми действа запичащо.
Аз направо се учудвам на малката как ака след всяко хранене през деня, че понякога и през нощта. И толкова се радвам като знам какви ядове съм брала с баткото. Смеех се преди като слушах майки как се радват на пълен памперс ама наистина ви казвам щастие си е.

# 347
  • София
Момичета да се оплача, с отит е малката, негноен, но УНГ каза малка е, за Аб е. И така от снощи сме на Клацид, Виброцил и Отипакс. Мн ми е настъпано, защото още не е регулирала акането, само нощем за сега спря. Представям си сега Аб как ще я дебалансира отново.
Ходихме при Стаменов, изказа предположение, че може да е получила реакция от ваксина, но аз не помня датите, дали са били в близост до появата на симптомите.
Той ни откри отита, видя кръвните изследвания и прегледа ушите. Насочи ни към УНГ и той потвърди,написа рецепта, но поиска да я съгласуваме със Стаменов, та пак се върнахме до там.
Сега провеждаме курса на лечение и след Аб ще продължа със захранването.
Каза, че съм закъсняла....
Вашите педиатри гледат ли уши?
Нашата никога...а малката не е имала температура или да си пипа ухото...само като се приспива на гърда понякога си чеше ушите....иначе имаше бистра хрема от седмица. Правих инхалации , физиологичен, Вит ц давах и биозин.
Като давате Биозин, отделно давате ли капки Вит д? Чета, че в него има....

# 348
  • WonderLand
До сега само Стаменов е гледал ушите при нас. Педи е смотана на н-та степен.

# 349
Нашата педи гледа само колко тежи и колко е висока и да я преслуша набързо. Добре че ходим до ДКК 1 и там я преглеждат всеки месец заради лечението на хемангиома и съм спокойна. За първи път като я прегледаха - уши, уста, гениталии, преслушване и кръвно и стоя и се радвам с какво внимание се обръщат към нея. Simple Smile

# 350
При нас гледат уши, преслушват гърдички и гръбче, гледат нослето, гърлото, пипат коремчето+теглене и мерене на височина.
Вашите бебета спят ли с притворени очи? Дуйгу спи понякога така. Случва се през деня. Четох , че се израствало.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 09:12 от danaya.d

# 351
И ние през деня понякога спим с притворени очи и палчето в устата..
Аз пак съм във филма с подсичането.. преди седмица беше на ранички, оправи се за 3 дни със судокрем и въздушни бани. Сега обаче кожата е като протрита, не дава да я мия даже, реве на умиралка все едно.. в чудо се видях днес, и на АГ бях да видим малкото човече, расте си нормално. Simple Smile Забравих съвсем, че сме били записани за днес на консултация и да ни пуснат изследвания. Педи звъня, каза че ще ги пусне, в понеделник да мина да ги взема. Който е минал изследванията ще сподели ли трудно ли беше взимането на кръв, и за урината колектор и контейнерче ли трябва да купувам? Благодаря предварително

# 352
Взимаха ни кръв от веничката когато беше на 4 месеца. От самото държене плака повече. Но бързо се успокои. За урината ни дадоха от тези торбички, които се залепят. Оставих я голичка и докато оправя багажа за бебешката чанта тя беше готова.

# 353
Аз събирах с колектор. Обърнете внимание,че има мъжки и женски колектори. Аз не знаех и след 4 неуспешни опита в аптеката ме попитаха за момче или момиче и се оказа, че аз съм пробвала с женски, когато ми трябвал мъжки Grinning

# 354
А мм, като поискал в аптеката колектор за бебе за урина и му дали стерилна чашка /за голям човек/ 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️... и ми я носи, той от къде да знае горкия какво трябва. Само го питах как ще я съберем тая урина там от бебето, а той услужливо предложи да я напълни вместо него 😀.

# 355
  • София
Аз не знаех, че има отделни за момче и момиче, обаче в първия имаше под 10 мл, във втория - точно 10 и направо залепих надолу колектора да не се разтече, сложих в зиплок торбичка и в лабораторията. Кръв взеха от пръста, но кака и беше с нас , разсейвахме я с песнички и маймунджилъци и изобщо не плака.
Това с притворените очички не е ли просто фаза на съня...
Моята продължава денем само да дремва 10- 20 Мин по около 3 пъти на ден.

# 356
Петя, аз съм много доволна за себе си от Дулкософт по време на бременността, но нямам идея дали става за бебе. Дуфалак изобщо не ми действаше. Също можеш да пробваш да сменяш пробиотиците, защото всеки пробиотик съдържа различни щамове бактерии, които благоприятстват за различни части на храносмилната система- стомах, дебели, тънки черва. И общо взето трябва да улучиш на твоето бебе кой щам най-добре повлиява. Пробвай с всякакви бебешки, с които не си пробвала още, при нас от четвъртия опит уцелихме с Линекс след проба с Биогая, Омнибиотик панда и Биобаланс. Пробвай Биокулт инфантис, Пробиен, Вая, Синкванон за бебета- все някой ще действа

# 357
Пробвахме какво ли не, пробиотици, масажи, лактулоза, дуфалак, термометър с крем, със сапун....
За жалост няма ефект. Ака на 3 дни, но няма такъв рев, свивам му крачетата и му отварям дупенцето и пак не може да го изкара с триста зора и то тъмно черно и много твърдоо и като ака изаква количество като за голям човек. 😲
Хубавото е че гастроентеролога ни успокои, че ще го надрастне, но до тогава... 😞

# 358
Петя, а Мелилакс микроклизми? Нашата принцеса от време на време отпушва с тях. Като и стане акото на малки топченца и по малко, слагам половин клизмичка и до 10 минутки всичко излиза.

# 359
Момичета , някоя от вас беше писала , че ползва памперси Лупилу,  може ли снимка да видя как изглеждат , че мисля да сменям нашите памперси?

Общи условия

Активация на акаунт