Отговори
# 390
  • София
Стига да намираш истинско прясно:)
Аз за млякото съм си решила, че ще давам ( вече давам), баткото и аз го отбих с кисело мляко, защото отказваше ам. Иначе да, мнения всякакви, информация много, всеки да си преценява. За водата, на баткото давах със захар, малкия пие чиста, от както се е родил предлагам. Не мога да го лиша от нея, всяка жива душичка пие вода, затова прецених, че искам да давам, а и да свиква. Но разбира се както казахте, всеки си преценява за него, кое работи и кое е най-правилно:)

# 391
Разбира се, че всеки си преценява как да си гледа детето и как му е добре на детето. Аз също не съм давала вода и на двамата, защото ми я повръщат и това ми показва, че нямат нужда от нея. Това до колко е грешно да се дава кис. мляко преди 10м. също е много относително както има бебета захранени на 4м така има захранени и на 6м.
Силвър сополи изкарва като кихне, а киха доста иначе й е запушен носа и диша през устата. Запушен й е дърпам с прахосмукачката и не изкарвам нищо и след 1мин киха и изкарва много сополи. За първи път ми се случва да не изкарвам нищо, а всъщност има. Пробвах с 2 прахосмукачки или Ноското нещо се е развалило/ макар че пробвах на себе си и дърпа доста/ или са много назад и не мога да ги достигна.
А може и зъбче да е. Толкова са й надути венците и все е с ръцете в устата и гледа нещо да набута. Баткото първото зъбче го изкара със страшна хрема за 2-3 дни дано и тя най накрая да изкара и да мине.

# 392
Аз също не бих дала кис. Мляко скоро.
Дундата е 8,400 и сме на памперс кеар 3ка. Вие вече 5ца Flushed. По цяла нощ е с един памперс и нито пропуска, нито нищо, много съм доволна от тях. Имам още бая, взех от черен петък, но съм доволна. Ще си ги употребя и тогава 4ка.
Да се похваля, бебка най-после й дойде мерака да се врътка, е още ръчичката й остава затисната, но има желание. Откри си и краката и е голямо забавление. Днес ще давам месце, дано се хареса.

# 393
Баткото (сега на 18), захраних на четири месеца с ябълков сок. Тогава беше така Sad
И на кухня записах на шест месеца, и подсладена водичка, и кисело мляко давах.
Сега всичко е различно, скоро ми спря кърмата, не е като преди, да кърмя до годината.
Кисело мляко дадох само колкото да го опита. От вчера имаме и столче за хранене.

# 394
Ох, не мога да подмина, извинете Blush

Кравето мляко съдържа като основен протеин казеина, който много трудно се усвоява от организма. Прясното мляко не е препоръчително да се пие дори от възрастни. Затова приемът на кисело и прясно мляко е добре да се забави до към годинката. Няма нужда да товарим крехкия бебешки организъм с вещества, които той не е в състояние да преработи, а и които не му носят никакви ползи. После някои майки се чудят защо бебето плаче и има стомашно-чревни неразположения. А това, че на времето някой бил давал кисело мляко/сок/чай/подсладена вода на кърмаче е единствено от незнание и дезинформация. Те и са топели биберона в мед, ама вече сме наясно с ботулизма и не го правим. Сега, когато имаме толкова лесен достъп до качествени източници на информация, си е направо плашещо да даваш нещо, което доказано вреди.
Правилното хранене в детска възраст е в основата на имунитета и здравето в късна възраст!

# 395
  • София
То попринцип лактозата като цяло (и в сиренето и в кашкавала и тн.) изобщо не е препоръчителна за хората.

# 396
Абе, най-добре минаваме всички на пост /и молитва/! Месото е трудно усвоимо, пък и с тия антибиотици, яйцата и те от тия ми ти нещастни кокошки, пък и опасни, може салмонела да носят и какво ли още не... я си хрупайте зеленчук... ма то и той нитрати, пръскане, химии... да останем само на хляб и вода, то пък и водата с хлор, киселинни дъждове, пък брашната с глутен, избелени... фотосинтеза му е майката... (макар че то и един въздух... само слънцето си остана чисто, но не на 100% полезно)! Само не знам, тамън научихме магарето да не яде и то взе, че умря...🤔
(Не ми се обиждайте, ама и аз не можах да се сдържа 😀)

# 397
Абе, най-добре минаваме всички на пост /и молитва/! Месото е трудно усвоимо, пък и с тия антибиотици, яйцата и те от тия ми ти нещастни кокошки, пък и опасни, може салмонела да носят и какво ли още не... я си хрупайте зеленчук... ма то и той нитрати, пръскане, химии... да останем само на хляб и вода, то пък и водата с хлор, киселинни дъждове, пък брашната с глутен, избелени... фотосинтеза му е майката... (макар че то и един въздух... само слънцето си остана чисто, но не на 100% полезно)! Само не знам, тамън научихме магарето да не яде и то взе, че умря...🤔
(Не ми се обиждайте, ама и аз не можах да се сдържа 😀)
То смешно, ама и тъжно, самата истина Cry
Но и аз съм не подкрепям това, че на времето еди какво си са правили. Абе всеки си гледа детето както си реши Grinning
Месотл се хареса, учудващо изяде почти цялото бурканче, макар да беше сукала преди 1,5 часа.

# 398
  • WonderLand
Я кажете какво могат да правя вече бебоците ви. Дават ли боц, обръщат ли се на името си, подават ли ръце като искат да ги вземе някой? Моя за сега нищо такова не прави, но се заиграва сам и може с часове да си играе. Спомням си обаче, че бебето на моя приятелка на 6м вече даваше боц например.

# 399
  • София
Много ти завиждам за заиграването. Моя човек играе 5-10 минути и започва да хленчи. Все пак имам надежда, защото и батко беше така, а сега много се заиграва сам. Този ако го оставя сам в стаята започва да пищи. Иначе вече седи много стабилно,, хич не се клати. Подава ръчички, когато иска някой да го вЗеме, но боц и името си още не знае. Не помня баткото кога започна с тези неща. Придвижва се по пода по коремцяла, предимно назад. Общо взето до толкова се простират възможностите му. Съмнявам се скоро да пролази или пък да започне даа сяда сам.

# 400
Я кажете какво могат да правя вече бебоците ви. Дават ли боц, обръщат ли се на името си, подават ли ръце като искат да ги вземе някой? Моя за сега нищо такова не прави, но се заиграва сам и може с часове да си играе. Спомням си обаче, че бебето на моя приятелка на 6м вече даваше боц например.
Моята се обръща и на цялото си име и на галено, боц не дава , понякога протяга ръце като иска да я вземат. Отделно вече като си лягаме се обръща на една страна като голям човек и така заспива, върти се за играчките да си вземе ако лежи по гръб , смее се с глас вече което чакааах мноого време....Има любима реклама която познава като дават.

# 401
Извинете за тъпия въпрос, ама какво точно означава дали дава боц? 😂

Иначе се търкаля постоянно и на двете страни, туърква с дупе ахахахахаххах, като че ли започна леко да разбира как и е името и се обръща, ама не винаги. И тя се заиграва. Даже понякога ми се разреве и иска да я оставя самичка в леглото да си играе. От Вчера взе да казва “ба”. Явно мама ще е последно като сричка 😂😂

# 402
Моят господин на 6 ++ все ощенито веднъж не се е завъртял,но седи стабилно,обръща се на име,протяга ръчички и милото покрай батко си „айде Исе туй,айде унуй” милото от два дни ме айдосва много сладък ,като му кажеш,айде и той го казва.Зайграва се ако съм до него.От пюретата нищо не яде с кеф даже на банановото се мръщи.

# 403
Хайде и аз да се включа😕
Сигурна съм,че всяка майка се опитва да отгледа здраво дете. Понякога се позоваваме на проучвания,друг път на инстинкт. Но смея да твърдя,че и майките се самозабравиха в това ,че всяка за себе си е "НАЙ" и това което прави единствено то е правилно. Свидетели сме,че някои неща,след някоя друга година,дори десетилетия се отхвърлят. Затова крайности за захранване,кърмене,АМ,сядане,прохождане,забелване на пишки,проговаряне,ваксини.....са излишни. Всеки преценява плюсове и минуси на времето в което отглеждаме децата си, консултираме се с педиатри ( които все повече ругаем,и игнорираме мнението им), и се надяваме,че всичко ще е наред.
За млякото: лично ще дам може би след годинка. Все още е в сила теорията,че ранното приемане на глутен и кис.мляко е една от причините за диабет тип 2. Моето семейство е предразположено,затова няма да бързам. Ако нямах това предубеждение щях и по-рано да дам. А след 10 години краве млякото ще е заменено,не с козе което се налага сега,а с магарешко за което има все по-добри резултати.
Малкият е с по-чувствителен стомах от кака си,но не мисля да го ограничавам от нищо. Вярно,е че нищо вече няма нужната хранителна стойност,но в крайна сметка старата приказка,че оцелява не най-силният,а този който по-бързо се приспособява,ще е в пълна сила в поколенията напред.
Малчо вече реагира на името си,прави боц,но не си прави труда да сяда и д-р. Просто мисля го мързи. Даже от два дни се върти от корем по гръб. Обратно не. А си спомням някои от Вас колко рано се похвалихте за вашите мъници!

# 404
Нашата на 24ти прави 7месеца и горе долу върви като батко си. Роди се с 500гр по-малко, вървеше с неговите пропорции ама 1 месец назад/ ако той е бил 6200гр на 3м. тя беше 6200гр на 4м./ сега обаче го настигна и може и да го изпревари поне на ръст. Може да се върти и в двете посоки, но като е по корем предпочита да мрънка да я взема, а не да се обърне. Изобщо не й харесва да лежи. Не се заиграва и все трябва да има някой при нея. Единствено в проходилката мога за малко да се откъсна докато не забие някъде. Обръща се на името си и много разбира когато й говоря. Боц не дава и ръчички не дава да я взимаш.Но пък разбира когато й кажа" дай назад с проходилката" и тя започва да се дърпа назад.Много й харесва да слуша народна музика/когато бях бременна на Бабинден бях на банкет и тя се сцепи да ме рита когато пускаха хора/.

Общи условия

Активация на акаунт