смее се на глас още от три месечен; стои седнал горе-долу стабилно, обръща се от корем по гръб, но обратно - не. Има ли други бебета, които мразят да седят по корем? Той ненавижда и няма никакъв стремеж да се врътне по корем. Даже имам план да го заведа на рехабилитатор да го види ОК ли се развива, че вече е на 6 месеца и половина и въобще не иска да се завърти по корем, съответно и няма абсолютно никакви наченки за лазене/пълзене или да седне самостоятелно. Иначе на бънджито подскача like a pro, много е добър и като се разскача обикновено до 5 Мин се е наакал 😂 той изкара вирус с Т и леко гърло и сега е в регрес на всичко- храненето с пюре е кошмар, все едно е инквизицията, голям рев, голям отпор. Сънят му съвсем вече се прецака нощем, като беше с Т се будеше често от дискомфорта и така си и остана. А преди вируса се будеше веднъж-два пъти и имахме заместено обедно хранене...
така че гледаме новите открития и съобразяваме и един ден нашите деца вероятно ще ни се смеят какво сме им давали и кога както ние сега се чудим защо са ни осолявали и са ни давали сиренена попара на 2 месеца
всичко в рамките на разумното, че глутеновата и казеиновата непоносимост често са в резултат на неправилно захранване.
Ако не беше Стаменов и на рехабилитатор нямаше да отида. Едната почти ходи - за сега на колена, но се опитва да се изправи. Другата се научи да се обръща, но само от корем на гръб, като и писне да стои по коремче. А мама и тати доста я мъчат и я обръщат. В столчетата за хранене стоят що годе стабилно, но и двете леко се смъкват. Имената си ги знаят и двете казват мама, но според мен е неосъзнато. Вчера се смяхме много на 'ба-маа-му'.

). Относно приспиването - вечер на гърда и с люшкане в кошарата, а през деня в количката навън. Когато трябва да го приспя през деня вкъщи е малък ад, спи му се и мрънка, но не може да се изнесе. Единственото ми спасение е ергономичната раница, в нея заспива след 15 Тина ми ппдскачане.
боц баща и я учи да дава и понякога се получава, все по често реагира на името си, още от 4 и половина месеца протяга ръце като иска да я вземат. Вече и по корем като е, ако и подам ръка и тя дава ръчичка и се смее. Днес ще вкарам 1/3 бурканче свинско със зеленчуци към обедното пюре от пащърнак, защото него най харесва. Интересно е, че съдържа домати и лук, а е за 5+ месеца, ще я наблюдавам след храненето. Подсичането при нас почти мина. Педи каза, че е в следствие на захранването, променяла се киселинността на урината и акото. Заспивахме без проблем и спяхме по цяла нощ, до преди 2 дни.. започнаха по интензивно да ни дразнят зъбки, и на 2 часа се буди с рев. Взимам я за 5 Мин и я оставям пак, заспива и пак се повтаря всичко.. ще взема някакво гелче за венците, че не се търпи..
Препоръчани теми