Отговори
# 405
Ние пък се успокояваме на класическа музика и лесно заспива, заедно със сешоара са ни любимите звуци. Днес точно навършихме 6 месеца, въртим се от гръб по корем често, но обратното само 2 или 3 пъти

# 406
Малчо не дава боц, знае си името и протяга ръчички. Лази, сяда сам и се изправя като се хване някъде.
През нощта се мята из целия креват, като онази вечер се беше изправил на решетката и така беше заспал, направо си изкарах акъла.
Много обича батко му да му пее и се смее всеки път. Любимата му песничка е за зеленчуците.

# 407
Моята госпожица още не се върти по корем или обратно, всъщност си се върти  само настрани и пак се връща по гръб. Стои седнала стабилно, но не може да седне сама. Боц не прави, не лази, ръце не протяга и на името си не реагира. Преди гукаше, а сега само пищи и чак се закашля от пищене.

# 408
Ние се въртим от гръб  по корем, но обратно  не може. Имаше една седмица , в която крещеше с цяло гърло по цял ден и така се радваше, беше много смешна.
Смее се с глас все по-често, обръща се като и говори някои, но за името не знам... Започна да си бръмчи като моторетка от няколко дни. Не стои седнала  още, но се мъчи да пълзи и само се напъва 🤗🤗🤗

# 409
Моето вече горе-долу реагира на името си, боц въобще не съм го пробвала да го уча, когато иска да ни каже нещо е много смешен- полага големи усилия, отваря затваря устата, мърда езика и вика Айде айде айдеееее Simple Smileсмее се на глас още от три месечен; стои седнал горе-долу стабилно, обръща се от корем по гръб, но обратно - не. Има ли други бебета, които мразят да седят по корем? Той ненавижда и няма никакъв стремеж да се врътне по корем. Даже имам план да го заведа на рехабилитатор да го види ОК ли се развива, че вече е на 6 месеца и половина и въобще не иска да се завърти по корем, съответно и няма абсолютно никакви наченки за лазене/пълзене или да седне самостоятелно. Иначе на бънджито подскача like a pro, много е добър и като се разскача обикновено до 5 Мин се е наакал 😂 той изкара вирус с Т и леко гърло и сега е в регрес на всичко- храненето с пюре е кошмар, все едно е инквизицията, голям рев, голям отпор. Сънят му съвсем вече се прецака нощем, като беше с Т се будеше често от дискомфорта и така си и остана. А преди вируса се будеше веднъж-два пъти и имахме заместено обедно хранене...
За това какво е било преди и какво са ни давали като бебета- ами по някое време миналия век хероинът се е ползвал за лекарство Simple Smile така че гледаме новите открития и съобразяваме и един ден нашите деца вероятно ще ни се смеят какво сме им давали и кога както ние сега се чудим защо са ни осолявали и са ни давали сиренена попара на 2 месеца Simple Smile всичко в рамките на разумното, че глутеновата и казеиновата непоносимост често са в резултат на неправилно захранване.

# 410
Момичета всеки ден ли къпете бебетата? Ние през ден. И мием дупето винаги като сме се наакали.

# 411
Плюсът да си с две бебета - еднакво ги гледаш, но са много различни и затова не се шашкаш кое какво може. Wink Ако не беше Стаменов и на рехабилитатор нямаше да отида. Едната почти ходи - за сега на колена, но се опитва да се изправи. Другата се научи да се обръща, но само от корем на гръб, като и писне да стои по коремче. А мама и тати доста я мъчат и я обръщат. В столчетата за хранене стоят що годе стабилно, но и двете леко се смъкват. Имената си ги знаят и двете казват мама, но според мен е неосъзнато. Вчера се смяхме много на 'ба-маа-му'.
Ядем в 10 зеленчуково пюре, а в 2 следобед - оризова каша с плодово. Намалиха млякото, което може би се очакваше, но сега рядко изпиват 150мл, а преди захранване пиеха по 200.
След празниците мисля да вкарвам жълтък и да почнем с каша от овес.
За храната какво да ви кажа... Не можах да ги кърмя и са на уж най-доброто АМ. Ами в него има палмово масло. Както във всички АМ, без тези на Нестле (ама там пък има други 'убавинки.) От там нататък няма какво да правя, освен да се надявам, че някак ще се приспособят към всички съвременни гадости в храните, въздуха и водата.
И за да приключим весело - онзи ден бяхме в Джъмбо за пъзел за под и не можахме да подминем един папагал, който повтаря и подскача. Ами едната девойка доста се забавлява - тя се смее, той се смее и така 15 минути.
Весело посрещане на Коледните празници! Kissing Heart

# 412
Ние се въртим от гръб  по корем, но обратно  не може. Имаше една седмица , в която крещеше с цяло гърло по цял ден и така се радваше, беше много смешна.
Смее се с глас все по-често, обръща се като и говори някои, но за името не знам... Започна да си бръмчи като моторетка от няколко дни. Не стои седнала  още, но се мъчи да пълзи и само се напъва 🤗🤗🤗
Точно така, бръмчи като моторетка по цял ден.  И ръмжи, когато иска нещо.🤪
Много обича да си гледа детските песнички по телевизията. Simple Smile
Ни боц казва, ни ръчички протяга да го вземаме.
Всичко пъха в устата си, сърбят го зъбките, но още нямаме.
Всеки ден го купя, много обича.
А как ги приспивате вечер?

# 413
Моята девойка вчера стана на 6 месеца 🎉 седи много стабилно, върти се постоянно...познава си името и протяга ръце да я вземеш. Много е сладка 😁 боц не дава и днес се разрева да я взема а аз я подминаха и в рева си ми се чу че казва ма ма , ама дали си въобразих  не знам хаха обаче си правим експеримент с баща и, 2 пъти нарочно уж и се скара и нашата като ревна.. не разбирали ли всичко разбират вече 😁
Нашата педиатърка иска да я започвам следобяд с пловоди каши, ама аз не съм въвела нито един плод. Не е ли по-добре да давам малко плодове и тогава кашите? Опита днес сливи ама много му се намръщи 😂

# 414
  • WonderLand
Момичета всеки ден ли къпете бебетата? Ние през ден. И мием дупето винаги като сме се наакали.

Всяка вечер преди лягане, то си е част от ритуала ни за сън. Иначе дупето не мия на всяко акане защото са ми много неудобни мивките, но пък на всяка смяна на памперса го почиствам с добре напоено памучно тампонче с водичка, после подсушавам хубаво и мажа с кремче. Приспивам на гърда вечер или просто гушкам, през деня си заспива сам след като си помрънка малко.

# 415
  • София
Къпя два три пъти седмично. Освен, ако не се е изпотил много нещо през деня. Приспиваме се на гърда, дупе мия редовно. Смених си чучурите на мивките точно заради това. Че в началото се къпехме под чешмата.
Чудя секога да дам риба. Подозирам, че няма да се хареса, но пък си е важна. Баткото целия беше в сухи плюски по кожата, защото отказваше риба и авокади. Този за сега е с хубава кожа без проблем..ма да видим.
Вашите бебоци имат ли бенки? На баткото първата се показа на 1 година...този на първия месец..и то големичка.

# 416
Ние къпем всеки ден и през ден ден мие косата ( има много коса Simple Smile ). Относно приспиването - вечер на гърда и с люшкане в кошарата, а през деня в количката навън. Когато трябва да го приспя през деня вкъщи е малък ад, спи му се и мрънка, но не може да се изнесе. Единственото ми спасение е ергономичната раница, в нея заспива след 15 Тина ми ппдскачане.

# 417
Ние имаме 2 варианта за приспиване. Но първо разбрах, че няма по-изнервящо и по-грешно нещо от това да приспиваш бебе, на което не му се спи. Сега го познавам добре и като се размрънка безпричинно и е минало поне 2 часа от последното спане знам че му се спи. В повечето случаи просто го слагам в коша, пускам му въртележката над главата с класическа музика и му давам чаршавче то. Заспива за около 2 минути. Ако видя, че това не действа и се изнервя допълнително, минавам на вариант 2. Слагам го в количката държащ чаршафчето си, пускам сешоара и правя едно кръгче в хола. Обикновено заспива за по-малко от минута.

# 418
Ние вчера станахме на 6 месеца. Върти се като вентилатор и от гръб по корем и обратно, напъва се да сяда, но хич не умее още да стои, като желенце е. От снощи имаме столче за хранене, много и хареса в него, и сега е там и си играе Simple Smile боц баща и я учи да дава и понякога се получава, все по често реагира на името си, още от 4 и половина месеца протяга ръце като иска да я вземат. Вече и по корем като е, ако и подам ръка и тя дава ръчичка и се смее. Днес ще вкарам 1/3 бурканче свинско със зеленчуци към обедното пюре от пащърнак, защото него най харесва. Интересно е, че съдържа домати и лук,  а е за 5+ месеца, ще я наблюдавам след храненето. Подсичането при нас почти мина. Педи каза, че е в следствие на захранването, променяла се киселинността на урината и акото. Заспивахме без проблем и спяхме по цяла нощ, до преди 2 дни.. започнаха по интензивно да ни дразнят зъбки, и на 2 часа се буди с рев. Взимам я за 5 Мин и я оставям пак, заспива и пак се повтаря всичко.. ще взема някакво гелче за венците, че не се търпи..

# 419
  • WonderLand
Radostcheto, ако е като желенце не ок да стои в столчето за хранене за дълго, освен ако не е на полулегнало положение. Също за свинско не е ли още рано, знам, че се дава по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт